Zwanger 24wkn & uit met vriend hoe aanpakken?


Dagg allemaal,,

Ik zit een beetje met een dillemma het is uit met mijn vriend en ik ben zwanger (ongepland door spiraaltje, maar ik kon geen abortus plegen wat hij mij toendertijd wel afdwong), nu 24 weken ik wil hem heel graag terug natuurlijk maar niks lijkt te werken. Na het uit is gegaan hebben we geen contact meer gehad buiten een casual “hoe is het” en krijg dan ook te horen dat hij het zo als prettiger ervaart dan in de relatie. Ik voel me nogal afgewezen hierdoor terwijl hij eigenlijk degene was die het uitmaakte doordat ik zwanger was en hij daardoor geen moeite meer in de relatie kon stoppen. Hij loog ook vaak over kleine dingen en ik zeurde daar dan weer over, zijn ouders vinden mij maar niks ( althans de moeder omdat ik nooit zo alles zo goed kan doen voor haar lieve jongen”) ik ben zijn eerste vriendinnetje en hij is verder ook nog nooit met iemand anders naar bed geweest. Voor ik zwanger ging alles zn gangetje, we hadden toen ongeveer een halfjaartje en alles ging goed. Maar hij is helemaal omgeslagen met de zwangerschap en ik herken die lieve man gewoon niet meer terug dus hebben we het nog een halfjaar geprobeert terwijl het eigenlijk gewoon niet meer ging omdat hij zo met zijn gevoelens in de knoop zat en met zijn ouders ( als hij dan te lang hier was moest die weer naar huis toe ). Ik vind de situatie zo ontzettend kut aan de ene kant wil ik hem vertellen hoeveel ik om hem geef en ik wel alles voor hem over heb maar weet ook helemaal niet of dit slim is om te doen aangezien er ook niets van hem kant komt. Ik dacht ik zeg niks echt en heb even een ‘break’ van hem zodat hij mij kan missen. Dat is nu inmiddels 3 weken geleden dat hij nu ‘definitief’ uit is. En misschiem moet ik ook gewoon helemaal niks zeggen. Ik ben gewoon zo in de war aangezien hij me niet echt leuk heeft behandelt afgelopen tijd en ik echt op de laatste plaats heb gestaan maar toch wil ik het verder proberen met hem. Want ook ik was niet perfect ik had misschien minder moeten zeuren over dat hij meer moeite moest gaan doen maarja dat is wel hoe ik me voelde. Ook zat hij meteen al nadat het uit was (weekje) op tinder (kwam ik achter door vriendin) en zegt dit dat dit “om een beetje te buurten” was maar dat hij het heeft verwijdert, maargoed ik vraag me ook heel sterk af of die niet al iemand anders heeft gevonden via die app en dat die daarom eraf is gegaan nu hij genoeg meisjes heeft die hij kan appen... ik ga echt kapot van de pijn maar ik hoop dat iemand mij snapt en mij wat advies kan geven over hoe ik dit het best kan aanpakken?

Groetjess

1015 x gelezen, 3

reacties (13)


 • Mama-van-meisje

  Meid, schat je eigenwaarde eens wat hoger in. Zorg dat je van jezelf gaat houden en van je kindje. De liefde voor jezelf, je waarde, je kindje, en nog een keer jezelf moet groter zijn dan voor welke man dan ook. Om een vruchtbare relatie te hebben, nu en in de toekomst moet je eerst weten wat jezelf waard bent en daar ook voor opkomen. Geen enkele relatie kan dit soort scheefgroei aan. Zolang jij jezelf en je behoeften ondergeschikt maakt aan de behoeften en gevoelens van een ander zal je altijd gekwetst worden. Liefde ontvangen van een ander houd eerst in dat je moet leren liefde van jezelf te ontvangen. Zo n man is echt niet goed voor jullie. Je bent beter af alleen.

 • B756

  Hij verlaat je zodra je zwanger bent, geeft aan dat hij het fijn vindt dat de relatie over is, zat direct al op tinder en houdt het contact met jou tot een minimum. Hierin lees ik niets dat er ook maar op hint dat hij nog terug zou willen komen en je kunt iemand niet 'bewerken' zoiets moet uit iemand zelf komen. Vechten voor een relatie kan alleen als je dat samen doet, als jij in je eentje vecht dan maak je jezelf alleen maar kapot. Maar ik lees ook niets waaruit blijkt dat jij zou moeten willen dat hij terugkomt. Natuurlijk is dat allemaal anders wanneer je gevoelens voor iemand hebt, en ook nog een zwanger bent, maar je moet wel proberen realistisch te blijven én aan jezelf te blijven denken. Cijfer jezelf niet weg voor een man, en al helemaal niet als je er niets voor terug krijgt. Ga weer even op zoek naar je trots.

  Het is hartstikke klote om met een gebroken hart te moeten dealen als je ook nog eens zwanger bent. Maar probeer voor jezelf en je kindje sterk te zijn. Geef jezelf de tijd om het verdriet te laten slijten. En zet in de tussentijd jezelf en de kleine op de eerste plek, het draait om jullie twee nu. Je hart heeft het nu zwaar, maar er gaat straks zó veel liefde doorheen stromen ❤️

 • Mommyx3

  Liefde moet van 2 kanten komen. Jij hoeft niet te smeken om zijn liefde . Je bent wel meer waard. Zet je er overheen en ga voor je kindje!

 • Momof2<3

  Zet je eroverheen is wel erg makkelijk gezegd als je zo’n klap te verduren krijgt.

  Heeft zeker lange tijd nodig

  Mijn dochter is 8 en heb het er nog soms moeilijk mee dat zal ook altijd zo blijven

  Je moet ermee leren leven

 • nog-even!

  Ik denk dat: "probeer het te accepteren", de lading beter dekt

 • nog-even!

  In jouw verhaal lees ik niet één goede reden om hem terug te willen... En jij kunt van alles willen, maar hij moet echt zijn eigen keuzes maken... Dat kun en mag jij niet voor hem doen

  Probeer zelfrespect te krijgen.

 • Baby0815

  De enige tip die ik je wil meegeven is zorg voor jezelf en je baby. Ik begrijp echt dat je hart gebroken is maar ga niet vechten voor iemand die niet voor jou en de baby vecht.

  Laat de situatie even los. Of probeer dat! Concentreer je op de baby. Geniet van de zwangerschap want deze zwangerschap kun je nooit meer over doen. En wat er ook gebeurd het komt goed met of zonder hem. En dan heb je mss spijt dat je niet genoten hebt tijdens de zwangerschap.

  Heel veel sterkte

 • MoodSwing

  Ik lees alleen maar een boel ongezonde dingen. Waarom zou je jezelf zo opofferen voor iemand die jou niet het respect geeft die je verdient.

 • Bambi84

  Lieverd. Als die al liegt is al erg.vooral om kleine dingen.

  Wat ik uit je verhaal lees zou ik zeggen kies voor jezelf. Ik heb een extreme relatie en ik kan het wel makkelijk zeggen maar ik vind dat kies voor mezelf ook erg moeilijk. Dus ik weet hoe moeilijk het is en hoe verdrietig het je maakt. Maar ga voor jou en je kindje succes Meis 😘

 • FemmalynMaeveFlynn

  Het beste is om je te concentreren op jezelf en jouw kindje, dat is het belangrijkste

 • Momof2<3

  Ik zit zn beetje in dezelfde situatie

  Mijn ex was dolblij dat hij een kind kreeg maar heb hem door zn gokverslaving enzo uit huis gezet ,en hij heeft totaal geen contact meer gezocht en mij overal geblokkeerd,

  Had hem nog gesmst maar hij leest het en reageert niet.hetzelfde geldt voor zijn familie.

  Ik heb al een dochter van 8 alleen opgevoed zonder contact met de vader.

  Mijn advies is als ze echt in het leven van je kind willen zijn doen ze wel moeite ! Ook al zou het niks meer worden tussen jullie dan zouden ze wel aan het kindje denken en dat doen ze niet!

  dat stuk spreekt boekdelen en ik zou er totaal geen ene moeite meer insteken want dat zijn ze niet waard,

  Je bent sterker dan je denkt en je kan beter al je energie in jezelf steken.

  Zou hij uiteindelijk contact willen zou ik goed nadenken en duidelijke regels opstellen,want je kindje heeft dadelijk stabiliteit nodig en geen vader die komt en gaat hoe het uitkomt.

 • Mommmyxx

  Wat naar dat je dit voor de tweede keer meemaakt, alsof 1 x niet erg genoeg is.. maarja zoals je zegt misschien is het slimmer om geen energie meer in te stoppen, ookal is dat moeilijk😣

 • Momof2<3

  Het is heel moeilijk!

  Ik huil ook heel wat af geloof me ,maar je moet jezelf beschermen en je kindje

  Want zijn hele houding zegt genoeg

  😘je kan het !