Miskramen en factor V leiden

Hallo iedereen.

Even vragen of iemand hiermee ervaring heeft.
In september moesten wij afscheid nemen van onze Lou na 13w en 3d zwangerschap omwille van een open schedeltje (anencefalie).
Omdat dit 'een slecht lotje' was zoals de dokter zei mochten wij gewoon opnieuw proberen zwanger te worden.

In januari had ik dan opnieuw een positieve zwangerschapstest in mijn handen maar na amper 3 dagen had ik een miskraam.
In februari ben ik in allerlei naar de spoeddienst moeten gaan omwille van serieuze bloedingen (ziekenhuis en ik dachten eerst resten van het miskraam.) Maar daar bleek dan na bloedonderzoek en echo's dat ik ópnieuw een miskraam had.

Omdat dit dan al de 3de zwangerschap was die niet goed gegaan was besloot de gynaecoloog om eindelijk onderzoeken te starten.
Uit dit onderzoek blijkt dat ik een stollingsziekte genaamd 'factor V leiden (heterozygoot variant)' heb. Dit leidt dit meer risico's op bloedklonters en tromboses dan mensen die dit niet hebben.

Als ik dit online opzoek vind ik voortdurend dat dit idd kan leiden tot meer risico op miskramen. Ook lees ik dat men tijdens de zwangerschap bloedverdunners moet nemen.

Nu zegt mijn gynaecoloog dat dit enkel is wanneer je al eens een trombose gekregen hebt en dat we maar gewoon opnieuw moeten zwanger proberen te worden.

Maar jullie kunnen jullie wel voorstellen dat de angst momenteel toch wel meer overheerst dan de vreugde dat we opnieuw mogen proberen.
Heeft er iemand van jullie ervaring met meerdere miskramen en nadien een goeie zwangerschap? Of iemand die factor V leiden heeft en zwanger geworden is?
Ik ben echt aan het twijfelen om nog eens te rade te gaan naar een ander ziekenhuis gewoon voor een tweede opinie want nog eens een miskraam kan ik echt niet meer aan.

Groetjes Mieke

773 x gelezen, 2

reacties (8)


 • Mimi92

  Hoi Mieke

  Ik heb bloedstollingsfactor VIII, ik lees net mijn eigen verhaal bij jou! Ik zal je even privé sturen! Groetjes

 • ElsJ

  Hallo, ik heb hetzelfde en na 3 miskramen pas ontdekt. 4e zwangerschap is goed gegaan want ik kreeg asaflow 80mg en clexane spuitjes vanaf positieve zwangerschapstest. En nu ligt hier een gezonde zoon van 7 weken. Dring zeker aan op die bloedverdunners. Baadt het niet dan schaadt het niet !

 • MickeyM

  Hi, wat vervelend wat je hebt meegemaakt! Hier ook Factor V Leiden (heterozygoot.) Ik mag van geluk spreken want heb een goede eerste zwangerschap gehad en nu 38w bij de tweede. Geen stolsels gekregen tot nu toe, en kindjes groeien goed. Na de bevalling moet ik bloedverdunners spuiten. Het is geen beleid om tijdens de zwangerschap bloedverdunners te gebruiken, volgens mijn gynaecoloog. Volgens mij deden ze dat vroeger wel, maar nu niet meer. Ik ben niet onder begeleiding van de verloskundige geweest, alleen het ziekenhuis. Dat had wel gemogen, ik kreeg de keuze. Veel sterkte!

 • MiekeM

  Hallo, mijn gynaecoloog heeft dus exact dezelfde informatie verteld als uw gynaecoloog dus ik veronderstel dat ik mijn zorgen ga moeten proberen te negeren.

  Volgende maand gaan we opnieuw proberen en hopelijk gaat het eindelijk eens goed 🤞🏻

 • Duck204

  Ik weet njet waar je woont? Maar in heinsberg, duitsland zit een goeie kliniek! Die kunnen je helpen x

 • MiekeM

  Ik ben van België, West-Vlaanderen dus om naar duitsland te gaan is het een beetje ver.

  We gaan nog 1x gewoon proberen met de hoop dat alles deze keer wél goed gaat maar als het opnieuw misgaat eisen we een andere aanpak want mentaal begint dit echt door te wegen.

 • Charliecharlie

  Ik zou idd opzoeken wie expert is op dit gebied en daar een second opinion vragen.

 • E87

  Hi. Wat een nare situatie. ik heb er geen ervaring mee maar als je twijfelt zou ik sowieso een second opinion aanvragen in een ander ziekenhuis! Heel veel succes! 🤞🏻