Op zoek naar lotgenoten

Hallo lieve allemaal,

Ik ben op zoek naar lotgenootjes om mee te praten,
Want ik kan er in mijn privé situatie met niemand over praten.

Toen ik zwanger was van ons derde kindje waren mijn partner en ik er allebei zeker van dat dit de laatste was.
Het voelde ook zo. Het voelde goed en compleet.
Dus drie maanden na de bevalling van ons gezonde derde kindje,
Maakte hij een afspraak voor vasectomie.
Maar corona kwam om de hoek en de afspraak werd afgezegd.
In eerste instantie veranderde het voor ons niet.
Alleen dat de afspraak uitgesteld werd...

Maar zo'n 4 a 5 maanden later kreeg ik ineens weer baby kriebels.
Eerst niet zo erg.
Maar na een tijdje wel.
Mijn partner niet. Helaas.

Inmiddels zijn we weer zo'n 3 maanden verder en staat zijn vasectomie weer gepland.
Over 2 weken.
Ik sta er niet meer achter en hij weet dat.
Maar hij is klaar en wil echt niet meer.

Ik weet dat ik me daarbij neer moet leggen.
Ik heb geen andere keuze.
Maar man, wat is dat lastig.
Zeker omdat zijn beslissing zo definitief is.

Ik heb het er heel erg moeilijk mee.
Ik zal hem soms wel willen smeken,
Alsjeblieft, geef het nog even de tijd.
Maar ik weet dat het geen verschil zal maken.
Zijn besluit staat vast...

1467 x gelezen, 2

reacties (23)


 • mamaDDD

  Hier heeft dit ook nog 2 jaar geduurd dat ik echt nog een kindje wou.. Maar hij wou absoluut geen meer.

  Ik ben blij dat er uiteindelijk geen kindje meer is gekomen.. Ik ben nu echt blij dat ze allemaal al zelfstandiger zijn en ik meer terug een "eigen" leven heb.

 • Marley91

  Bedankt voor jullie reacties.

  Het helpt me echt enorm erdoorheen. Vooral om te lezen dat ik niet alleen ben hierin.

  Gisteren avond nog eens een gesprek proberen aan te gaan met mijn partner.

  Maar hij wil gewoon écht geen vierde kind. Ik kan hoog springen, of laag. Smekend gaan op mijn knieën. Maar hij wil het niet. Nu niet, over een paar jaar niet, nooit niet.

  En daarom wil hij de meest betrouwbare anticonceptie en dat is steralisatie. Hij wil geen ongelukje...

 • DebsterRoos

  Oh joh wat lastig en herkenbaar! Wij hebben t ook over een knipje gehad, en hij wil geen 4e en ik wil nog geen definitief afsluit. Daarom besloten geen knip te doen bij hem, maar een spiraal voor mij. Zo is het minder definitief voor ons beiden... Lijkt me voor jullie ook fijn om op iets minder definitiefs uit te komen.

 • Senik

  Zoiets zou ik nooit niet kunnen accepteren. Het is zo iets natuurlijks, waarom dan zoiets definitiefs. Vind het ergens ook wel egoïstisch, het niet voor iedereen een gegeven. En je weet maar nooit later.

 • kimberley-mama-van-4

  het nadeel is gaan de kriebels voorbij ?

  hier manlief 8 jaar geleden een knoop laten zetten . alleen bij mij zijn de kriebels niet voorbij gegaan .

  we zijn nu met fertilliekliniek bezig voor een 5 e kindje .

  we hebben hier heel goed over nagedacht . we hebben een traject gekozen dat er nog 1 kindje bij komt .

  dus niet ongedaan maken maar via mesa behandeling er uit halen en gecombineerd met isci terug plaatsen .

  nu is mijn cyclus sinds de punctie van slag dus ik zit nu te wachten op dag 49 dat me ongi door breekt ( ben niet zwanger helaas ) en dan gaan we deze ronde met medicatie terugplaatsen dit word de 1 e keer met medicatie andere 3 terugplaatsingen waren zonder medicatie . de 3 e bleef plakken maar helaas liep het toch mis .

  mijn verhaal wil ik zeggen dat niks is definietief .

  miss is het goed om te kijken of de kriebels weg gaan ja of nee . mocht het echt zo blijven kun je als nog alle opties bekijken .

 • Juni.kindjes

  Wat een lastige beslissing.

  Voor een vrouw die baby kriebels heeft is het enige wat telt nog een baby, alleen denk ik dat die kriebels altijd een blijven.

  Als ik kijk naar mijzelf, wij hebben er nu ook 3 en zeiden ook, 3 is genoeg.

  Tot mijn man ineens zei voor de grap : een 4e past er ook makkelijk bij. . Ineens kwamen er kriebels. Maar goed overwogen, willen we nog het hele riedeltje af. Mijn man is al ruim over de 40 en vindt het te oud om nog aan en baby te beginnen. Ik respecteer zijn keuze en heb daarmee ook mijn overweging genomen. Onze beslissing wij blijven bij 3 staat.

  Nou vind ik het ook daarnaast, een baby krijg je samen, staat er 1 niet achter dan houdt het op lijkt mij.

  Maar dat geldt ook voor de ingreep.

  Het blijft uiteraard zijn lichaam maar dit is zoiets ingrijpends dat het wellicht een optie is om nog iets uit te stellen zodat jij voor jezelf goed voor jezelf kan afsluiten dat hij het niet wilt.

  Want anders blijf je in je hoofd ..... Wat als etc houden.

  Succes met jullie beslissing

 • ~mie~

  Hier ook twijfel en een uitgestelde vasectomie. Mijn lieve man heeft mijn twijfels gerespecteerd, gelukkig. Dat haalt de druk eraf en maakt dat we de tijd kunnen nemen om tot een gezamenlijk besluit te komen. Ik vind het wel een beslissing die je samen neemt. Hij gebruikt nu condooms en daar ga ik dan weer helemaal mee akkoord zolang we niet samen voor nog een kindje kiezen. Ja, je bent baas over je eigen lijf, maar er bestaan echt wel tussenoplossingen waar je je beide in zal kunnen vinden.

 • NewBaby2018

  Ik denk dat je na een 4e die kriebels gaat houden en na een 5e.. etc.. dus misschien wel goed, zo’n definitieve stop..

 • La_Luz

  Hier nog een lotgenoot. Beetje hetzelfde verhaal, ik wil heel graag een vierde maar mijn man echt niet. Hij zegt te wachten met de sterilisatie tot ik er ook achter sta. Alleen geeft dat mij nou juist weer stiekeme hoop, want als hij het echt niet zou willen zou hij het toch laten doen? Daarom worstel ik nu weleens met de gedachte dat hij zich maar beter kan laten helpen zodat ik het kan/moet afsluiten. Maar dan is hij bang dat ik hem verwijten ga maken.

  Ik snap hoe ontzettend rot deze situatie is, voor jullie allebei! Hopelijk stelt je man de behandeling nog even uit. En niet omdat jij persé je zin wil doordrukken, maar omdat het jou écht heel veel doet.

 • MNAZ

  Zoiets beslis je samen....als jij het niet wilt of twijfelt dan gaat het feestje niet door hoor.

 • china-dad

  Ja, maar als je er samen niet uitkomt beslist hij, want het is zijn lichaam.

  Als er iemand zwanger is en de partners kunnen het niet eens worden over de vraag of er een abortus moet plaatsvinden, beslist toch ook de moeder?

 • LeliePelie

  Qua abortus is het inderdaad zo dat de vrouw het laatste woord heeft, dat lijkt me voor de man in het verhaal niet fijn.

  Maar als je die vergelijking eerlijk wilt maken in het verhaal van TS dan moet je bij je abortus voorbeeld erbij bedenken dat zij zich ook direct zou steriliseren. Want een zwangerschap beëindigen is wel iets anders dan alle toekomstige zwangerschappen beëindigen.

 • Nog-even!

  En toch denk ik, bij twijfel niet oversteken.... En in dit geval is oversteken datgene dat het meest definitief is.... Waarom zou het erg zijn om deze beslissing een jaartje of 2 vooruit te schuiven?

  Daarnaast is een vasectomie niet niks.... Mijn man heeft er na 4 jaar nog steeds spijt van: hij heeft ruim een jaar pijn gehad. En nu nog steeds een onprettig gevoel in die regionen.... Echt vervelend. En dat schijnt toch wel vaker voor te komen

 • Lynn-

  En waar is dan.het recht op zelfbeschikking?

 • ~mie~

  Nou, je hebt wel degelijk recht op zelfbeschikking, maar in een relatie zoek je toch beter een compromis ipv voor je eigen rechten te gaan. De ervaring leert me dat je met twee liefhebbende partners wel een oplossing kan uitwerken waar je beide achter kan staan.

 • LeliePelie

  Ik denk dat als een arts hoort dat jij als partner het er niet mee eens bent, hij/zij de ingreep niet zou willen uitvoeren. Daarom kijken artsen ook naar de leeftijd, en bijv of er net een kindje geboren is. Dit laat al zien dat het echt een gezamenlijk besluit is want het is in principe onomkeerbaar.

  Vraag hem - zonder te gaan overtuigen - waarom hij het graag wil. Waarschijnlijk is het anticonceptie (daar kun jij iets mee, pil/spiraal) maar ook de praktische mannen oplossing want 'er komt er toch geen meer'. Uitstellen is dan voor hem gekoppeld aan akkoord gaan met een vierde.

  Wat heeft hij er voor nodig om het komende jaar er van overtuigd te zijn dat het gezamenlijke besluit NU is geen vierde, zonder dat hij daar in zijn eentje onomkeerbare besluiten voor hoeft te nemen? Bijv jij betrouwbare anticonceptie, de afspraak om er niet steeds over te beginnen, van jou horen dat je ook nadelen ziet, van jou horen dat jij ook niet zeker weet of je het wilt?

  We zijn trouwens wel lotgenoten. Ik heb een wens voor nog een kindje, mijn man eigenlijk niet. Maar een onomkeerbare anticonceptie hoeft gelukkig niet, al vindt hij de gesprekken erover niet leuk en voelt dan heel sterk 'maar dat wil ik niet!'.

 • boterbloemen

  Wij hebben de ingreep uitgesteld tot we er beiden uit waren. De verwijzing heeft maanden hier in huis gelegen voor we er iets mee deden, omdat ik het ineens heel spannend vond toen dat papiertje op tafel lag. Ik vind dit wel iets dat je samen beslist.

  Je kunt ook aangeven dat je het wil uitstellen, niet omdat je hem wil overtuigen voor nog een kindje of perse de deur voor een vierde wil open houden, maar om je eigen gevoel wat tijd te geven om er oke mee te zijn. Dus dat het voor hem niet voelt als sterilisatie óf een vierde kind, maar als uitstellen van de sterilisatie. En dan zou ik kiezen voor anticonceptie als de pil of een spiraal.

 • Mykha

  Zo’n beslissing maak je samen! Ik zou wel smeken, ookal denk je dat het geen nut heeft. Hij mag jouw gevoel ook erkennen, desnoods smeek je hem om het een jaar uit te stellen. Niet blijven zwijgen hoor, succes!♥️

 • Chudo

  Precies!

  Je mag best opkomen voor je mening meis. Ik merk dat je best snel over je heen laat lopen. Niet doen hoor🙏

 • Marley91

  Dat je dit zegt, doet me heel veel.

  En dat bedoel ik niet negatief.

  Jij hebt mijn karakter door.

  Terwijl je me niet eens persoonlijk kent.

  Dat vind ik heel bijzonder. ❤️

 • Ummh

  Dit

 • Chudo

  Je bent veel te goed voor deze wereld. Wilde het laatst al tegen je zeggen toen je op je rekest kreeg van je vriendin toen je haar feliciteerde. Dat verdien je niet

 • boterbloemen

  Ja, sowieso uitspreken. Nooit zulke grote dingen voor elkaar achter houden. Ook al kom je er dan misschien nog steeds niet uit, je partner moet toch weten hoe jij je voelt. Je hoeft het niet te zien als verdediging of aanval of opkomen, het gaat om samen in die relatie zitten. Hij kan er niets aan doen dat hij geen vierde wil, jij kan er niets aan doen dat je dat misschien nog wel wil, het mag er allebei zijn. Maar praat er over. Er hoeft niet direct een oplossing te komen, als er maar begrip voor elkaar is en je van elkaar weet hoe de ander zich voelt. En als jij het niet aangeeft, weet hij niet hoe zwaar dit voor je weegt. Omgekeerd net zo. En als je elkaars gevoel niet goed kent, kun je er ook niet goed voor elkaar zijn of samen iets beslissen. Misschien dat een bepaalde periode uitstel voor nu wel even nodig is voor jullie een keuze maken, gewoon om even wat nader tot elkaar te komen en dit niet tussen jullie in te laten staan.