41 weken zwanger

Vandaag ben ik 41 weken zwanger alweer. Wat is de tijd voorbij gevlogen.
Het einde is in zicht. Van te voren had ik gedacht dat ze baby eerder zou komen, maar ook deze laat traditioneel op zich wachten.

De afgelopen weken waren behoorlijk hectisch. Door de coronamaatregelen zitten de kinderen thuis en dat zorgt voor nieuwe uitdagingen.
Naarmate de weken verstrijken lijkt er iets meer ritme in het thuisscholen te komen en gelukkig ook meer rust, maar er zitten ook uitschieters in van onderwijs tot 16:30 uur.
Ik probeer de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden, maar ik wil ze ook niet opzadelen met een achterstand.

Ook had ik mij de verloftijd gewoon heel anders voorgesteld. Ik ben hier erg verdrietig over geweest en soms nog steeds, meer het is wat het is.
Zelf zou ik gewoon lekker willen lunchen met vriendinnen, middagslaapjes doen wanneer de kids op de opvang zijn en alle klusjes in huis rustig willen oppakken.
Nu het bevallingsverlof er bijna op zit (en de kraamtijd aan moet breken), heb ik er toch vrede mee gemaakt. Het is niet anders. Er zitten meerderen mensen in hetzelfde schuitje.

Spannend wat er nu snel komen gaat. De laatste loodjes zijn ingegaan.
De bevalling, de ontmoeting met de kleine man 💙, het opnieuw beginnen, het zoeken van een ritme met het gezin erbij, het creëren van onze bubbel.

Ik hoop deze blog een tijdje later terug te lezen en dan toch met een fijn gevoel terug te kijken op deze tijd.
Een dag tegelijk. Om maar af te sluiten met een Bijbels woord op deze zondagmorgen ;

Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.
Matteüs 6:34 - NBV.

1 dag tegelijk 😉💪🏽

805 x gelezen, 0

reacties (12)


 • Momtini

  Herkenbaar, ik heb ook 2x toe tot bijna het einde moeten lopen, de laatste ook in Corona tijd . Zo anders dan ik me had voorgesteld! Maar ik hoop dat je toch terug mag kijken op een waardevolle tijd waar in je mocht verwachten , een nieuw leven maar ook te mogen leven en vertrouwen op Zijn Genade alleen! Hij zorgt en voorziet , wat een zegen en hoop dat je daar in deze laatste dagen je rust in mag vinden! 🥰 Succes toegewenst en een mooie bevalling wens ik je toe!

 • Maria87

  Dank je wel! Wat een lieve woorden. Heb je nog tips voor mij mbt het ontvangen van kraamvisite in deze tijd?

 • Momtini

  Uhmmm helaas niet erg positieve 😞 ik ben bevallen eind maart , toen alles nieuw en heel onduidelijk was. Ik mocht van de GGD, RIVM, kraamhulp en vk niemand ontvangen ook niet nadat kraamhulp weg was ... maar voor nu zou ik zeggen, ontvang een groepje vaste mensen per week, en dan Max 2 p dag of dagdeel . Ik weet niet hoe jullie er zelf in staan verder ?

 • Lavendelmom2021

  Dank voor dit bijbelvers! Ook helemaal van toepassing bij mij. Ik denk nog te veel en vaak in "wat als".. Succes met de laatste loodjes en voor je weet mag je je zoontje eindelijk in de armen sluiten <3

 • Maria87

  Geen dank voor het vers. Het schoot mij te binnen.

  Dank je wel en jij een hele fijne zwangerschap toegewenst. 🙏🏼

 • Mama~linda~

  Ik begrijp je helemaal! Ik had het ook anders voorgesteld. Ik ga binnenkort met verlof. Zou graag willen tutten net kleertje vouwen en naar de kapper enzo. Even ontspannen. Ik weet dat het verwend en luxe klinkt.. En ik hou van mijn zoontje, maar die momentjes rust had ik zo naar uitgekeken. Dus ja. Een dag tegelijk is een mooie om het te blijven overzien. Hopelijk mag je je kleintje snel verwelkomen.

 • Maria87

  Ja, nog even een lekkere manicure of een kappersbeurt tussendoor lijkt mij ook heerlijk..

  Dank je wel en succes 😊👍🏽

 • Maria87

  Ja, nog even een lekkere manicure of een kappersbeurt tussendoor lijkt mij ook heerlijk..

  Dank je wel en succes 😊👍🏽

 • Waterbloempie

  De laatste loodjes duren het langst.. maar nu zal het niet lang meer duren.

  Je zal je kleine man snel in je armen sluiten!

  Zet hem op bij de bevalling ♥️

 • Maria87

  Dank je wel 💙💪🏽

 • Maartje07

  Mooie tekst! Zo begrijpelijk dat je je verlof voor de bevalling anders had voorgesteld, maar ik hoop voor je dat je er straks goed op terug mag zien. Daarin mag je vertrouwen hebben; er is Iemand die voor je zorgt.

 • Maria87

  🙏🏼