Early test alarm (kinderwensmaffia, hold your t*ts)


Vannacht om 00.10 had ik een positieve test in handen. Waarom precies dat tijdstip is grappig maar niet relevant voor de strekking van dit verhaal.

Afijn, positieve test. Veel te vroeg. Ik weet het. Ik heb geen ovu testen gedaan maar ik zit pas op dag 20 dus in het meest gunstige geval zit ik 5 a 6 dagen voor NOD. Mijn cyclus varieert nogal van 24 tot 28 dagen.

Waar ik normaal altijd een streepje probeerde te zien in alles is er nu, hoe licht ook, geen twijfel over mogelijk. Een licht maar duidelijk lijntje binnen een paar seconde.

Ik was voorzichtig blij, ook al weet ik dat er nog van alles verkeerd kan gaan. Mijn blijdschap sloeg echter snel om. En wel hierom: toen ik een foto van de test aan iemand liet zien zei diegene: je bent er weer vroeg bij met testen. Op de een of andere manier kwetst die opmerking mij zo hard!!

Ik ben momenteel op vakantie met een groep vrienden en ik zie overal zwangere vrouwen en baby’s. Er is ook een kindje van net één jaar met ons mee en ik kan alleen de hele dag met hem kroelen. Thuis is mijn nicht net bevallen van haar tweede kindje en ook dat kindje roept zo veel moeder gevoelens bij me op. Ik zweer het dat mijn tepels door al deze mommy vibes bijna melk lekken. Voor de duidelijkheid; ik ben echt geen dromerige zwangere of super emotionele kraamvrouw geweest bij mijn eerste. Vrij nuchtere, recht toe recht aan, doch liefdevolle moeder. Echter, na acht maanden ‘er voor gaan’ is de wens gewoon zo ongelofelijk groot.

Ik weet dat ik er mee bezig ben. Ik vraag me ook af hoe vrouwen er niet mee bezig kunnen zijn. Natuurlijk zijn er verschillende maten van er mee bezig zijn. Ik ben zo iemand die gelooft dat ik tekenen van boven krijg en het deze maand wel raak moet zijn wanneer de maxi cosie in de schuur tot twee keer toe naar beneden klettert (waargebeurd).

Een opmerking als ‘je bent er weer vroeg bij’ raakt me omdat het klinkt als een oordeel. Of beter, ik voel het als een oordeel. Omdat ik ook weet dat het veel te vroeg is en ik misschien zelfs wel van mijzel baal dat ik me niet kon inhouden, terwijl ik het me zo had voorgenomen.

Ik probeer terug te gaan naar dat eerste moment van blijdschap. Toen het moment puur was zonder negatieve gedachten of visies van anderen. Ja het is nog veel te vroeg. Ja er kan nog van alles mis gaan. Maar er is in elk geval al heel wat goed gegaan. En dat mag gevierd worden, ook als het morgen mis gaat. Want ook dat is onderdeel van het leven, hoe verdrietig en lastig ook.

Denk ik daar ook nog zo over wanneer het daadwerkelijk mis gaat? Niemand zal het weten tot het moment daar is. Al zullen er ongetwijfeld mensen, goedbedoeld, precies kunnen voorspellen hoe ik me dan zal voelen en adviseren niet voor NOD te testen. Oeps, te laat. Ik zal het in elk geval vast overleven en meenemen als een nieuw opgedane ervaring. Trial and error. Zo groeit de mens :)

2683 x gelezen, 7

reacties (26)


 • O.

  Van harte!

  Gezeik over te vroeg testen niks van aantrekken, heeft niemand wat mee te maken🤣.

 • Maria7

  Hoi allemaal, dank voor jullie reacties!!! Het was meer met een knipoog bedoeld, die ‘’kinderwensmaffia’’, want natuurlijk zijn alle reacties (“zo je bent er weer vroeg bij met testen”) van anderen meestal goedbedoeld en wanneer ik mijzelf aangesproken voel, zit er al iets binnen in mij wat alleen maar bevestigd wordt door wat die ander zegt. Daar komt de vervelende emotie die ik erbij voel vandaan, niemand kan mij dat ooit ‘aandoen’. Tenminste dat is hoe ik er naar kijk.

  Vandaag 6 dagen later heb ik met middag urine twee testjes gedaan en nog altijd positief. Zit nu op dag 25 van een wisselende cyclus van 24 tot 26 dagen met soms een uitschieter naar 28, 1 keer zelfs 30! De testen zijn nog niet echt knal dus ik weet niet of ik al na mijn NOD zit.

  Ik zal de foto’s toevoegen in mijn album mocht iemand nieuwsgierig zijn.

  Overigens, als ik eerlijk ben is het best slopend zo afwachten!!! Het blijft onzeker wanneer je vroeg test en het afwachten is lastig, dus daar geef ik de “kinderwensmaffia” helemaal gelijk in (echt).

 • Paperdoll

  Leuk geschreven. Je hebt talent.

  In ieder geval voorzichtig Gefeliciteerd! Ik duim dat het goed mag gaan.

  En trek je niks aan van de gemene reacties (ook niet van die hier onder).

 • Levar

  Proficiat! Trek je van de anderen niets aan! Ik duim alvast voor je! Leuk om lezen overigens! 😍🍀

 • Quarantaine

  Proficiat!! Ik had ook supervroeg een positieve test omdat ik ‘te vroeg’ testte… nadeel was wel dat die eerste onzeker weken zo nog langer duurden 🙈

 • Maria7

  Dit kan ik beamen 😂 waren lange dagen tot dag 29, op die dag wist ik zeker dat ik in elk geval op basis van een lange cyclus overtijd zou zijn.

 • Maria7

  Dit kan ik beamen 😂 waren lange dagen tot dag 29, op die dag wist ik zeker dat ik in elk geval op basis van een lange cyclus overtijd zou zijn.

 • Quarantaine

  Proficiat!! Ik had ook supervroeg een positieve test omdat ik ‘te vroeg’ testte… nadeel was wel dat die eerste onzeker weken zo nog langer duurden 🙈

 • Sarita92

  Gefeliciteerd! ❤️ Ik duim dat het goed blijft gaan. 🍀

  Ik vind je ondertitel juist heel passend. 😂

  Ik heb hier ook al gemerkt dat grofheid hier vaak wordt afgedaan als zijnde "nuchterheid".

  Zonder valse hoop te geven, heeft vriendelijkheid nog nooit iemand pijn gedaan. Je hebt hier nog het meeste aan dat er to the point geantwoord wordt, zonder judgy ondertoon.

  Natuurlijk weet je dat er voor de NOD en bloedtest nog niks "officieel" is. Een ander hoeft jou daar niet onnodig op te wijzen. Niks van aantrekken. 😉

 • Manon3

  Lekker niets van aantrekken. Begrijp nooit waarom zo veel vrouwen dat zo geïrriteerd roepen alsof je ze er persoonlijk mee kwetst dat je vroeg test. Ja, het is vroeg en het kan ook fout gaan. Maar dan ben je hoe dan ook zwanger geweest. Dan heb je een vroege miskraam gehad en dat is mega verdrietig. Had je het dan ook niet kunnen weten door niet te testen? Ja, maar daar schiet je toch niets mee op. Misschien is het wel fijn om te weten dat je in ieder geval (nog steeds) zwanger kan worden. Of als het meerdere keren vroeg fout gaat een aanleiding om naar de dokter te stappen in plaats van maar door te gaan omdat je het een jaar moet proberen. Vond zelf hoe meer informatie hoe beter. Iedereen moet gewoon doen wat die zelf wilt.

  En Gefeliciteerd hoor! Een streep is een streep. Voor of na de NOD maakt niets uit, je bent gewoon pril zwanger.

 • Narnar

  Ik deed ook lekker vroeg testen hoor, had een bulk gekocht van die strip testjes voor 20 cent per keer. Ik deed het ook al vanaf 6 dagen voor nod. En het super vage streepje wat ik toen zag, ligt nu naast me te spelen

  Voordeel van vroeg testen is ook, dat je dan meteen met eten en drinken rekening kan houden met je zwangerschap.

  En die vrouwen die zeiden je test te vroeg daar trok ik me sowieso niets van aan, iedereen heeft recht op z'n mening:)

 • Rozenstruik

  Als jij vroeg wilt testen, dan doe je dat lekker. Laat de mensen die zulke opmerkingen maken lekker links liggen. Als een kinderwens heel sterk is, begrijpt niet iedereen je testdrang en je ‘obsessie’ met zwanger willen worden. Trek je er niks van aan, hoop dat je zwanger bent!

 • Ntsjah

  Hier ook een vroege tester ✌🏼

  Overigens was ik ook daadwerkelijk zwanger (3x!!) als ik dat deed. Laatste keer 10 dagen voor nod.. wel na een curettage en achteraf klopte het precies met de uitgerekende datum!

  Ik ‘voelde’ het gewoon! Was wel een hele grote verrassing voor mijn man want die had het nog niet zien aankomen!🤭

  Je moet er alleen rekening mee houden dat 50% nog mis kan gaan rond de NOD!

  Ik duim voor je dat je streepje duidelijker word 😘

 • boterbloemen

  Ik denk dat het er eerder in zit wat je zelf al aangeeft: nu iemand het opmerkt doet dat wat met jou omdat je er zelf iets van vindt dat je vroeg getest hebt.

  Lees die zin waar je over valt nog eens terug met een positieve klank. Waarom deze afkeurend lezen? Ga er maar vanuit dat niemand iets lelijk bedoeld. Een vroege test levert gewoon vaak onzekerheid op, en je ziet hier vaak mensen mee 'juichen' op vrijwel onzichtbare streepjes. Dat lijkt misschien heel lief en supportive, maar is eigenlijk heel tricky. Iemands hoop opbouwen, terwijl het gewoon nog onzeker is of dat wel een streepje is en of het wel een streepje blijft. Dus iemand die gematigd reageert, heeft óók goede bedoelingen. Die wil je juist behoeden voor trveel enthousiasme op iets heel onzekers. En dan maakt het zo'n opmerking alweer een stuk minder vervelend, toch?

  Laat het los, en ga genieten. Van je vakantie én van de positieve test!

 • soccer-mom

  Ten eerste gefeliciteerd. Ik volg echter niet alles van je verhaal. Had je de foto hier gepost of aan iemand laten zien? Indien dat laatste, dan kan je die persoon daar toch op aanspreken?

  Verder vind ik je ondertitel niet passend. Vrouwen die vinden dat je te vroeg test, hebben niets tegen een kinderwens. Die wijzen je liever op de risico's van te vroeg testen. Een witte test is bij mij negatief. Niet om je geen kind toe te wensen maar om je niet op voorhand blij te maken met een mogelijk dooie mus. Ik vind het echt ronduit gemeen om valse hoop te geven. Iets wat heel vaak hier gebeurt. Je zal toch maar ongesteld worden terwijl anderen de test als positief hebben bestempeld. Dat vind ik pas echt een mes in iemands rug steken. Heeft niets met negativiteit te maken. Liever een slag om de arm houden dan enorme teleurstelling/verdriet bij toch een menstruatie.. Rationeel gezien weet iedereen dat testen vanaf NOD pas echt betrouwbaar is. Dit staat nota bene ook nog in de bijsluiter. Fabrikanten willen echter meer testen verkopen en daar slagen ze heel goed in. Extra gevoed door de verhalen op fora wordt het als normaal gezien om vooral zo vroeg mogelijk te testen. Vrouwen die wel wachten totdat ze overtijd zijn kennelijk droeftoeters. Sorry, ik ben het dus niet met je eens.

  Tenslotte, die autostoel kan je weggooien. Die is niet meer bruikbaar na gevallen te zijn. Dat wordt een nieuwe kopen voor je kindje!

 • Dreamsz90van2

  Gefeliciteerd meid!! Doe waar jij je goed bij voel en laat de negatieve reacties los. Zij voelen niet hoe jij er in staat! Iedereen doet het op zijn eigen manier. Lekker genieten vsn dit mooie wondertje🥰🥰

 • O.

  Van harte!

  Gezeik over te vroeg testen niks van aantrekken, heeft niemand wat mee te maken🤣.

 • E87

  Het is vrij menselijk om te vroeg te testen denk ik! 🤓 Ook een witte test geeft me dan weer even rust voor die dag ofzo.

  Ik ga vanaf deze maand weer proberen om zwanger te raken… ben benieuwd of ik me kan inhouden (vast niet 😀)

 • Tweede83

  Ik heb 1 dag eerder dan m'n nod ook getest. Was ook te nieuwsgierig! En ook een streep.. nu precies een week later knallers..

  Ik durf niet zo vroeg te testen, maar begrijp je wel heel goed! In ieder geval gefeliciteerd!

 • claritabonita

  Gefeliciteerd!

 • Yune

  Ach ik teste op 11 dpo ook al positief bij mijn zoontje terwijl mijn nod op 17 dpo was dus het kan heus wel hoor.

 • Mammievan2meiden

  Verschrikkelijk is dat hè! Alsof je een slechte vrouw bent omdat je niet kan wachten tot je NOD (als je al het geluk hebt dat je weet wanneer die is). Een streep is een streep, ook voor NOD, en de blijdschap, hoop, verwachting en verwarring horen daarbij.

  Kortom: die paar droeftoeters die geen streepjes kunnen zien moeten maar mooi hun mond houden zodat ze dat eerste spannende moment niet gelijk de grondig boren met hun negativiteit!