Ervaring met maagzuurremmers? (Baby 3 mnd)

Ik schrijf dit even namens mijn vriendin die ten einde raad is maar geen profiel heeft.

Bobby is bijna 3 mnd. Je zou het een huilbaby kunnen noemen. Reflux is de oorzaak maar tot nu toe geen oplossing/ echte verbeteringen gezien.
Borstvoeding ingedikt met vegan johannesbroodpitmeel maar klonterde teveel. Nutriton geprobeerd maar dikt niet genoeg in. Al leek het een pasr dagen beter gaan: toch weer krijsen, hysterisch en ontroostbaar!
Toch maar weer terug op de vegan variant. Een enkele dag/ nacht gast het goed maar de meeste dagen zijn huil & krijsdagen. Week na week na week..
Hij blijft melkbehoeftig en hongerig en zuigt keihard, ook op je hand/ huid etc! Natuurlijke pijnstilling heb ik begrepen!
Kinderarts/ osteopaat gaat nu nietmet corona.

Medicatie (zuurremmers) lijkt voor nu de enige optie, maar ik hoorde dat ze hartritmestoornissen kunnen krijgen en het niet altijd werkt.
Wie heeft er ervaring en met welke medicijnen? We denken nu nexium? Na hoeveel tijd werkt het? Hoelang gebruik je het? Merken jullie bijwerkingen?
Alvast mega dank want ze wordt gek van het predikaat 'huilbaby'...
Hij heeft gewoon mega pijn! Na 3 masnden mag hij ook erns pijnvrij zijn, en mamma eens wat rust!

Lieve groet & dank namens Lisa & Bobby

1626 x gelezen, 3

In Baby

reacties (16)


 • Braz

  Wij hebben omeprazol gebruikt. We merkten binnen n dag of 2 verschil. Wel bleef hij spugen, we gebruikten ook wel jbpm om de flesvoeding te verdikken, maar icm die medicijnen werkt dat dus niet. Hij bleef spugen, zonder pijn dat wel, dus zijn we na 1 week gestopt met de medicijnen en verder gegaan met jbpm en dat ging goed. Wij hebben dus heel snel resultaat gemerkt met de medicijnen en hebben het ook maar kort hoeven te gebruiken. Hij is nu bijna 2,5 en gelukkig ook verder geen last van gehad meer.

 • Marisje2010

  Wij kregen via de huisarts omeprazol.

  Ook tips zoals: baby zittend/schuin voeden, hoofdeind vh bedje iets omhoog, box schuin.

 • Alexxa

  Begrijp ik goed dat jullie nog helemaal niet naar de huisarts zijn geweest? Dan zou voor mij stap 1 zijn, i.p.v. zelf allerlei dingen proberen.

 • bienmoos

  Geen ervaring mee, maar ik zou absoluut contact opnemen met je huisarts. Waarschijnlijk gaat hij/zij zeggen dat een maagzuurremmer zeker te proberen valt. Succes! Zo zielig zo'n kleintje met veel pijn

 • Pcuk

  Vraagje geef je hem bv live of in een flesje? En zo ja hoe veel? Ik heb de ervaring namelijk dat er vaak reflux gezegd word maar dat dat het niet is.

 • Mae-Lee

  Wij hadden Omeprazole, hielp een beetje maar toch bleef onze meid huilen en was erg vaak onrustig. Je kon zien dat ze echt pijn had en haar niet goed voelde. We hebben toen haar melk moeten overschakelen naar Novalac allernova ar. Dit was voor ons echt de oplossing want ze bleek niet alleen reflux te hebben maar ook een allergie voor koemelk. Nu bijna 9 maand verder, hebben we deze melk mogen afbouwen en overschakelen naar soja melk.

  Veel sterkte!

 • Dolleboel

  2 kids gehad met reflux, voor de eerste Zantac via HA en tweede nexium omdat zantac niet werkte. Na een paar dagen resultaat, weer vrolijke baby’s en geen pijn door maagzuur.

 • xxm0mlifexx

  Hier ook de eerste 2 maanden heel veel huilen (verborgen reflux). Via de huisarts Ranitidine gekregen en had daarna een compleet andere baby. Bijna niet meer huilen en weer lekker vrolijk. Heb dit een maand gegeven en mocht daarna proberen te stoppen. Heb het sindsdien niet meer moeten geven. Succes!

 • Ximple

  Hoi, hier ook 2 keer een huilbaby, bij de middelste ook omeprazol voorgeschreven gekregen. Hielp in het begin wel iets. Maar de dosering komt erg precies, bij iets te veel krijgen ze juist weer meer oprispingen (van de omeprazol), en dan kom je in zo'n cirkeltje. Het enige wat echt hielp, was hypoallergene flesvoeding. Bij alle 3 de kids. Bij de jongste meteen (nadat de bv niet goed op gang kwam) met hypoallergene voeding van Hipp begonnen, is superlichtverteerbaar, zij had nergens last van, en een superzoete baby, we wisten niet wat ons overkwam! Zo rustig en tevreden.

  Ben destijds ook bij de kinderarts geweest ivm dat omeprazol niet hielp, en zij vertelde toen dat als melk op een of andere manier niet lekker valt, de maag het er probeert uit te werken (reflux). Het is serieus het proberen waard om hypoallergeen te geven, ik ken ondertussen 2 anderen die hetzelfde hadden, en daardoor ook van de problemen afkwamen. 1 kwam me zelfs een bosje bloemen brengen, zo blij dat haar baby geen huilbaby meer was!!

 • Mamantrois

  Echt contact opnemen met de huisarts. Onze oudste en jongste hadden verborgen reflux. Vanaf het moment dat we medicijnen kregen (sorry naam compleet vergeten) hadden we binnen no time een hele relaxte, vrolijke, happy baby in handen. Zo sneu voor die kleintjes als ze zoveel pijn hebben. Heel veel sterkte!

 • MaaikeT2

  Hier een mama van twee kindjes met verborgen reflux. Johannesbroodpitmeel gaf ik vóór de borstvoeding. De hoeveelheid jbpm aanlengen met een klein beetje water en met een babylepeltje naar binnen gieten. Meteen borstvoeding erachteraan. Dat deed ik met mijn prematuur geboren zoontje vanaf dat hij thuiskwam totdat hij eroverheen groeide.

  Wij hadden een combi van jbpm en ranitidine bij mijn prematuurtje (jongste) en bij de oudste alleen ranitidine. Als het bij de jongste ‘s nachts heel erg was, sliep hij bijna rechtop in buikligging op mijn schouder. Daarvoor bouwde ik mezelf in met kussens zodat ik bijna rechtop zittend kon slapen, en hem stopte ik op mijn blote huid onder een (strak) t-shirt dat ik aan had (met zijn bolletje er bovenuit) zodat hij niet weg kon glijden terwijl we sliepen. Niet de veiligste oplossing misschien, maar ik was radeloos en het werkte wel.

  Later liet ik hem ook in de maxicosi in de fietskar slapen. Dan zette ik de fietskar binnen naast de bank en ging ik zelf onder een dekentje op de bank slapen. Babyfoon erbij zodat ik de oudste kon horen die boven in bed lag. In maxicosi slapen was ook niet ideaal en schijnt ook een risico te zijn, maar als hij niet rechtop zat, had hij pijn. Met de ranitidine en de jbpm ging het stukken beter, was het al gauw voldoende om twee stoeptegels onder de poten van het hoofdeinde van zijn bedje te leggen.

  Sterkte!! Hij groeit er overheen, hou moed! Bij mijn oudste ging het na 5 maanden over, bij de jongste na 4 maanden. Ik duim voor jullie!

 • Feria

  Oh wat naar voor Bobby en voor jullie! Ik heb geen ervaring en dus ook geen tips, maar ik heb wel Nexium even door het Kinderformularium gehaald (topsite voor al je medicatievragen!)

  Vaak (1-10%): hoofdpijn. Maag-darmstoornissen zoals misselijkheid, braken, diarree, obstipatie, buikpijn en flatulentie, benigne 'fundic gland' poliepen. Reacties op de toedieningsplaats (injectie).

  "Soms (0,1-1%): perifeer oedeem. Slaapstoornissen. Paresthesieën. Heup-, pols- en wervelkolomfracturen. Duizeligheid, vertigo. Dermatitis, huiduitslag, jeuk, urticaria. Droge mond. Stijging van leverenzymwaarden.

  Zelden (0,01-0,1%): leukopenie, trombocytopenie. Overgevoeligheidsreacties waaronder koorts, angio-oedeem en anafylactische reactie of -shock. Hyponatriëmie. Onrust, verwardheid, depressie. Smaakstoornis. Stomatitis, gastro-intestinale candidiasis. Hepatitis (met of zonder geelzucht). Alopecia, fotosensibilisatie. Gewrichtspijn, spierpijn. Malaise, toegenomen transpiratie. Bronchospasmen. Visusstoornissen.

  Zeer zelden (< 0,01%): agranulocytose, pancytopenie. Agressie, hallucinaties. Leverinsufficiëntie, hepatische encefalopathie bij patiënten met een al bestaande leverziekte. Stevens-Johnsonsyndroom, erythema multiforme, toxische epidermale necrolyse. Spierzwakte. Interstitiële nefritis (soms met nierfalen). Gynaecomastie. (Ernstige) hypomagnesiëmie (vermoeidheid, tetanie, delirium, convulsies, duizeligheid, ventriculaire aritmie), in ernstige gevallen met hypocalciëmie en hypokaliëmie."

  Daar staat inderdaad ook 'ventriculaire aritmie' = een hartritmestoornis bij. Komt echter maar heel zelden voor. Namelijk in minder dan 0,01% van de gevallen.

  Voor mij zou het zeker de moeite waard zijn om een maagzuurremmer te proberen.

 • Brenndaa

  De voeding indikken is niet altijd goed. Zodat het eigenlijk alleen maar meer pijn als ze terug geven. Mijn zoontje was ongeveer 6 weken toen reflux werd geconstateerd. Hij kreeg toen ook maagzuurremmers. Geen nexium maar omeprazol. Na een week zag ik duidelijk verschil. Wij deden ook altijd een pamper voor het voeden ipv erna. Zijn bedje stond hoog. Inbakeren voor het slapen. En na de voeding een half uurtje recht laten zitten. Indikken deed ik niet meer toen ik gelezen had dat dat nog pijnlijker is om terug te geven.

 • Momiji

  Hier mijn zoontje met reflux maandenlang in de draagdoek gedragen, rechtop. Dat was zwaar, maar werkte wel.

 • Ikbengewoonik

  Een homeopaat raadplegen?

 • Soccer-Mom

  Hoe werd de johannesbroodpitmeel gegeven? Mengen met borstvoeding werkt niet. Ik maakte daar zelf een papje van en dat gaf ik voordat ik ging voeden. Dat werkte voor mijn spugers voldoende. Voor maagzuurremmers kan ze bij de huisarts terecht. Nog nooit gehoord dat je daarvan hartritmestoornissen van kan krijgen. Ben zelf ook.langdurig gebruiker en hier nog nooit van gehoord.

  Zoals bij alle medische vragen: een arts kan haar het beste adviseren.