Hoelang houdt ik dit vol (newbornstress)

Lieve Mamma's,
Al 6 weken loop/lig ik op mn tandvlees.
Allereerst door de zware bevalling en klachten die ik daarna heb gehad. Ik had een vacuumverlossing en knip en heb 2 uur voor niks de boel kapot geperst.
Mijn zwangerschap was ook heel zwaar (met als klap op vuurpijl een zware longontsteking de laatste maand).
Nu, 6 wk verder, heb ik een verzakking en jeuk/ geïrriteerde vagina waardoor ik nog niet makkelijk zit of loop. Na mijn 2 borstontstekingen geven wij na week 1 kunstvoeding. Mijn hormonen kregen toen wel een opdonder maar zit inmiddels aan de pil wat enirm helpt.

Maar wat mijnnu echt nekt zijn de klachten van mijn lieve dochtertje. Allereerst de geelzucht: steeds bloedprikken in week 1 en uuteindelijk toch geen opname ziekenhuis door herstel gelukkig!
Na opstipatie en kramp begon na 2 wk de eczeem en baby acne. Toen ze ook nog veranderde in een huilbaby door de pijn ben ik op eigen initiatief overgegaan op kma vrije voeding Nutramigen. CB heb ik nu ingelicht. Ze ontvangen nu niemand en ook de huisarts liever niet dus voelt een beetje als prutsen.
Maar goed: nu 5 dg verder is haar huid enorm verbeterd en poept ze!
Maar: de (verborgen reflux) wordt met de minuut erger. Heb nu johannesbroodpitmeel toegevoegd...

De nachten zijn gebroken, overdag slaapt ze weinig en ben ik alleen (wij doen ook geen ouders ontvangen). ik sla volledig in de stress van haar gehuil/ pijn.
Ik eet bijna niet meer en het janken is weer terug: komt dit ooit goed allemaal... duurt dat echt een jaar voor ze over die reflux groeien?

Heeft iemand opbeurende woorden? :-)
Ik doe enorm mn best om positief te blijven maar t lukt niet heel goed meer!!

X mamma

2015 x gelezen, 4

In Baby

reacties (29)


 • MammaYvette

  Update:

  Het weekend na t schrijven vd blog ben ik op eigen initiatief over gegaan op koemelkallergie vrije KV nutramigen. Binnen 2 dagen zagen we haar lachje weer! Wat had ik die gemist! De week na het starten sliep ze weer, lachte, spuug veel minder tot niet, en haar eczeem huidje is 80% minder erg. Blijft wel aanwezig bij druk maken/ warmte maar anders nietvte zien.

  Mijn verzakking, jeuk en opgezette onderkant (van voor na achter ja!), blijft een issue. Dat zal after- corona bekeken moeten worden.

  Ik ben aan de pil gegaan om de hormonen onder controle te krijgen. Dit gaat top maar:

  Nu heb ik hartkloppingen en vermoed dat t door de pil komt. Ik ga er na de stopweek toch weer mee stoppen...

  Maar Ik voel mij 1000 x beter. Dank jullie wel❤️.

 • MissSevda

  Wij hadden ook een baby wat niet lekker in der vel zat, ook echt alleen maar huilen in de nachten en overdag. Ik had het geluk dat mijn moeder wel langs kon. We zijn uiteindelijk naar een chiropractor geweest, hij zag wel een paar probleempjes. Daar aan gewerkt en toen kwam het probleempje dat ze constant honger had toen naar de forte overgestapt heeft ook echt 3 maanden geduurd. Nu een tevreden meisje. Hoop dat het bij jou ook de goeie kant op gaat binnenkort.

 • MammaYvette

  Dank je wel😘

 • mijn~meisje

  door gaan met die voeding en is naar een osteopaat gaan die gericht is op babys.

  Verder je kleine echt heeeel goed laten boeren. Niet zo maar genoegen nemen met 1 boer. Mijn zoon moet altijd minstens 4 a 5 boeren. Mocht de lucht blijven zitten dan gaat het via de darmen en dat doet heel veel pijn. Het word beter maar het kost wel tijd. Mocht echt nood aan de man zijn is de huisarts altijd beschikbaar. Altijd!

 • Dolleboel

  Je hebt het best pittig momenteel maar uiteindelijk komt alles goed, tsja wanneer dan zul je denken. Ieder begin is lastig, zeker met een baby met de nodige klachten en het huilen..(herkenbaar)

  Een draagdoek zou je kunnen proberen, dan kan ze lang rechtop en heeft ze niet zoveel last/pijn.

  Voor de verbogen reflux zou ik echt de huisarts bellen, hier hebben twee kinderen medicijnen daarvoor gehad en het werden vrolijke, uitgeslapen baby’s..

  Probeer als je partner er is, even wat ontspannends te doen. Blokje wandelen, in bad, boek lezen, bellen meer vriendinnen...

  Zorg goed voor jezelf! Niemand heeft er wat aan als jij om zou vallen..

  Sterkte!

 • MammaYvette

  Ik hou vast aan het idee dat medicatie altijd nog kan idd. Het CB zei dat er ook nadelen aan zitten en wil daarom wachten wat er na 8 wk gebeurd. Ondertussen schrijf ik een dagboekje. Die 2 wk moet lukken💪🏼😘

 • Ckp

  Lieverd het komt goed... onthou met alles wat naar is.. “het is een fase”

  Succes en sterkte

 • MammaYvette

  Dank je wel!

 • LiesP

  Mijn dochter is op dit moment 5,5 week oud - geboren met een keizersnede na 22u weëen om de 2min maar niet vorderende ontsluiting; dus mijn lichaam is ook nog stevig aan het herstellen, en het is sowieso heftig. Vaak krijg je als raad ‘laat iemand anders even overnemen; familie of vrienden’ maar dat is in corona-tijden helaas geen optie..wat ik wel probeer te doen is telkens wanneer ze slaapt íets voor mezelf te doen. Kan zijn mee slapen; kan zijn paar hoofdstukken lezen in mn boek, kan zijn theetje drinken, vriendin bellen,...dingen die wat energie geven zeg maar!

  Verder zou ik proberen wel geholpen te worden wat de reflux/kma/... betreft: telefonisch, via mail, via videobellen, desnoods film je haar en stuur je door via whatsapp enz zodat je je wat gesteund en geholpen voelt op dat vlak! Huisarts; kinderarts, vroedvrouw, kraamhulp,...🤷🏼‍♀️

  Wat hier erg help bij onrust is de draagdoek: rechtop zitten helpt tegen reflux en krampjes en zo valt ze gelijk in slaap voor enkele uren..

  Overigens goed om weten: zowel qua krampen als qua huilen zit de piek op 6 weken dus verklaart waarom het nu zo moeilijk is. En op 5 weken vs uitgerekende datim zit een mentale sprong die hen ‘hangerig; huilerig en humeurig’ maakt- dus kan ook daaraan te wijten zijn!

 • MammaYvette

  Ja daar hoop ik idd op! Ik wacht nog 2 wk af samen met het CB om te kijken of het misschien daarna uit zichzelf beter gaat.

  Ondertussen zit ze veel in de draagzak als ze niet te overstuur is om geborgeheid te geven. Dat geeft mij dan ook veel rust & gevoel dat ik iets kan doen!

  😘

 • LiesP

  Oh fijn dat dat bij jullie ook werkt!! Ik duim dat je snel nog wat meer ruimte vindt♥️

 • Linde-1

  Allereerst, heftig hoor een kindje met reflux😘

  Mijn zoontje werd beter nadat hij medicijnen heeft gekregen via de huisarts. De huisarts heeft hem toen okk niet gezien maar is telefonisch gegaan. Op het moment dat ik belde begon hij weer keihard te krijsen, ze zei toen ik hoor het al. Je mag 2 weken Nexium proberen dan bel je weer. Heeft het geholpen dan krijg je meer mee van de apotheek. Het heeft geholpen (het keijsen werd gewoon huilen dus hij had al minder pijn van de oprispingen, want de oprispingenen hou je met de medicijnen, ze zijn allee niet meer zuur dan en dat scheelt al) en uiteindelijk ook de osteopaat, deze heeft ook wonderen verricht.

  Ik zou, zodra het weer kan de osteopaat eens inschakelen en in die tussentijd toch medicijnen proberen te krijgen.

  Sterkte 😘

 • MammaYvette

  Ga ik doen! De afspraak bij de osteopaat stond voor afgelopen week maar toen kreeg de dokter griep!! Dus ik blijf maar even weg. Sowiezo zit haar nekje naar mijn idee nogsteeds vast dus ik ga na corona zeker terug! 😘

 • Linde-1

  Ja goed dat je gaat! De oprispingenen kunnen ook komen van dat alles wat stijf is, en dan kan een osteopaat echt wonderen verrichten. Hopelijk helpt het bij jullie meisje 🍀😘

 • Dane

  Hier waren de 1e 4 maanden echt geen roze wolk. Nu pas, met 6 maand, heb ik zoiets van ' ja eindelijk geen krampjes meer, slaapt beter en meer rust en vooral genieten!'

  Wat betreft KMA: ik zou een verwijzing vragen want als ze echt KMA blijkt te hebben dan krijg je het vergoed. (Wel lang traject hoor, is echt niet binnen een maand geregeld, mijn dochter heeft nml KMA)

  Kan je partner niet even wat meer opvangen voor je? Bijv de nachten zodat jij ook even bij kan komen.

 • MammaYvette

  Mijn vriend doet idd zijn best maar snachts is hij er niet helemaal bij/ wakker en moet ik altijd opletten of hij wel echt de voeding geeft. Normaal gezien best grappig dat slaapdronken maar nu best irritant haha.

  Goed im te horrn dat na 4 mnd het langzaam beter ging en je nu kunt genieten. Iets om naar uit te kijken!

  We gaan de provocatie test idd doen. T is nl megaduur die kleine blikjes!!❤️😘

 • Islandgirl

  Wat heftig zeg. Dit is ook niet niks. Geef jezelf wat tijd. Om je even op te beuren. It gets better. Het eerste jaar is gewoon echt lastig. Mijn zoontje sliep zowat amper. Elke dag was ik op pad in de kinderwagen omdat hij maar niet wilde slapen. Overdag continue op de arm en in de nacht elke 2 a 3 uur was hij wakker. Ik werd niet er niet goed van maar moest toch door. Ook had hij last van zijn buikje. Dus op een gegeven moment een ander merk voeding gepakt. En toen waren de krampjes verdwenen. Johannesbroodpitmeel maakte het bij hem alleen maar erger. Sinds hij 10 maanden is slaapt ie elke dag door en tussen de middag dutje van 2 a 3 uur. Een beetje bij beetje komt het goed. Misschien kan je vriend een keer de nacht doen zodat jij ook aan je rust komt.

 • MammaYvette

  Ik ben idd gisteren gestopt met het jpb meel en ze lijkt iets beter te reageren inderdaad! Dus toch..

  Ja mn vriend doet zijn best maar wordt niet helemaal wakker snachts dus moet ik toch op. Hij doet een soort slaapwandelen (engerd!) dus ben ik toch wakker. Maar ik zet m in de schommelstoel met de fles rond 11:00/00:00 haha. Ik doe de test want hij moet 6 uur op..xx

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  je eerste stuk van je verhaal lijkt mijn verhaal wel van na de eerste.

  Ik weet niet of je in Nederland woont maar met deze klachten van je kindje kom je zeker wel in aanmerking voor een vergoeding. straks kan je na bezoek huisarts en kinderarts de koemelkvrije voeding vergoed krijgen. dan bestel je kosteloos 10 blikken tegelijk tot ze een maand of 14 zijn. word gratis thuis bezorgd.

  hoop dat je kindje snel opknapt van die nieuwe voeding. zodat je zelf ook wat meer je rust kan pakken.

  en misschien een tip voor down onder. het kan verzachten/sneller genezen/jeuk wegnemen door in een bad of badje met tea three oil te gaan zitten. Dat is een klein flesje van rond de 8 euro wat je bij de kruitvat enzovoort kan vinden bij de ehbo spullen.

  wat die verzakking betreft.. Probeer oefeningen te doen zodra je het weer ziet zitten. en weet dat bijna alle verzakkingen met goed trainen weer een heel stuk beter worden. het heeft alleen tijd nodig. Misschien straks na het corona na een goede bekkembodemspecialist.

  niet de moed verliezen! het lijkt nu heel veel maar het word echt beter!!

  sterkte meid! het komt goed, hou nog even vol!

  😘


 • MammaYvette

  Dank voor alle tips! Ik woon in NL idd en we gaan over 3 weken de test doen!

  Tea tree badjes ga ik meteen proberen: klinkt goed (kilt ook schimmels volgens mij).

  En ik probeer nu al oefeningen te foen en ga eind mei naar de bekkenbodem specialist dus ik moet gewoon ff door deze zure appel heen..,

  Thanks!!

 • MamavanJ.J

  Mijn dochtertje is 3 weekjes oud zij heeft ook enorme krampen gehad, eerst van de borstvoeding dus ben overgestapt op flesvoeding met jbpm tegen de verborgen reflux ook haar bedje stond al schuin. Nog steeds had ze last van darmkrampen dus hebben wij infacol en een kipkep gehaald tegen darmkrampen, maar ze bleef om zich heen slaan met haar armen en daardoor sliep ze niet. Toen hebben wij de puckababy piep (inbakerzak) gekocht en godzijdank slaapt ze nu een heel stuk rustiger met al deze middelen!

  Hoop dat je wat meer rust gaat krijgen en vraag hulp van je partner als die er is. Het is heel zwaar zo’n kleintje vooral omdat je niet kan communiceren met ze en elke keer maar wat doet. Hou vol meis☺️

 • MammaYvette

  Dank je wel! Ik heb ook de puckaboo en die helpt snachts met name. Overdag wordt ze echt woest!

  Ik herken de middeltjes en hoop dat het helpt. Nu heeft ze infacol... ik hoorde ook dat darmkrampjes ook weer reflux in de hand werkt omdat ze dan zelfs hun maag verkrampen dus wie weet werkt het dubbelop. Ik hoop het! Fijn dat het voor jullie werkt iig. Dank!

 • MamavanJ.J

  Graag gedaan, hoop dat het bij jou ook snel werkt allemaal en je wat meer rust krijgt🤞🏼🙏🏼🤞🏼🙏🏼

 • MammaYvette

  Dank je wel! Ik heb ook de puckaboo en die helpt snachts met name. Overdag wordt ze echt woest!

  Ik herken de middeltjes en hoop dat het helpt. Nu heeft ze infacol... ik hoorde ook dat darmkrampjes ook weer reflux in de hand werkt omdat ze dan zelfs hun maag verkrampen dus wie weet werkt het dubbelop. Ik hoop het! Fijn dat het voor jullie werkt iig. Dank!

 • bloempies

  Jeetje wat heftig! Zou je niet je partner kunnen vragen om één nachtje de zorg over te kunnen nemen? Aangezien je kv geeft? Ik weet dat slaap tekort je echt kan nekken. Mijn dochter is nu 4,5 week oud, maar heb echt momenten door te weinig slaap waardoor ik juist in huilen uitbarst en het niet meer aan kan op dat moment. (vaak 5 minuten even rust nodig). Alleen moet ik dan ook weer doorzetten omdat me vriend totaal niet tegen het gehuil kan.

  En het bijna niet meer eten herken ik, heb amper eetlust. Ik eet meer tegen mijn zin omdat het moet met bv.

 • MammaYvette

  Ja dat huilen herken ik ook, dat wordt wel iets minder (soort van tranen op haha). Mijn vriend doet iid soms de nacht maar ik moet er alsnog bij zijn want hij wordt niet helemaal wakker. Zo zeht hij bv in zijn slaap: ik heb haar net gevoed! Ehh nee schat dat heb je niet😪.

  Jij ook veel sterkte 💪🏼💪🏼 Voor deze weken!

 • bloempies

  Ooh 😞 super vervelend! Dan kan je dus ook niet bijtanken.. Hier helaas een vriend wat als ze voor het eerst wakker wordt, hij naast het bed staat om haar aan mij te geven want ze blijft “huilen“. Dus hier ook de nachten alles doen😂 Mannen zijn gewoon niet gemaakt voor dit soort dingen denk ik🤦🏼‍♀️ Dankje, jij ook!💪🏻 Uiteindelijk komt alles weer goed!