Slapen, of eigenlijk niet slapen

Ik weet wel dat het niet altijd vanzelf gaat, maar nu het even niet zo goed gaat is dat flink zwaar. Kids 2&4 zijn beide flink ziek geweest. Daarbij hebben de jongens bij ons op de kamer geslapen. Maar nu kunnen we moeilijk terug naar ons oude ritme. Of het komt omdat ze nog herstellende zijn, of dat ze het zo wel erg fijn vinden zelf, dat weet ik niet zo goed. Omdat het goed kan dat ze nog herstellende zijn, wil ik ze ook niet te hard aanpakken. Ze hebben onze nabijheid dan gewoon nodig. Maar geen nacht normaal kunnen slapen breekt na 3 weken op. We liggen zelf ook al om 20:30 op bed en slapen overdag om de beurt wanneer het kan. Erg gezellig voor ons is dat niet, maar we moeten wat. Ik hoop gewoon snel op betere tijden.

941 x gelezen, 3

reacties (10)


 • Shrimp

  Gewoon ff wachten tot ze echt beter zijn en dan aanpakken ☺️. Dan voel jij je niet lullig en durf je door te pakken, want dat zal nodig zijn 😘 succes en welterusten 😉

 • Scheirischa

  Dit klinkt pittig. Courage...! Hopelijk snel beterschap

 • Mama~linda~

  Dankjewel

 • Mama-van-4-wondertjes

  3 weken maar. Wij slapen al 3 jaar niet normaal 😂😂 Elke nacht, elk uur voorbij zien komen.

  Trekt vast wel bij als ze beter zijn.

 • oemmiee

  Hier slaap ik al 4 jaar niet 😂😂

 • Mama~linda~

  Ach ja, kan natuurlijk altijd erger.

  Maar voor mij is er wel een verschil tussen 1-4x per nacht eruit zoals gebruikelijk en de dag die om 6 uur start of zoals nu, kind elke 20 minuten wakker of een stuk van 2 uur huilend wakker van de pijn, bedden verschonen en vanaf 5 uur niet meer willen slapen. Dat eerste hou ik ook al 4 jaar vol. Dat laatste niet. En als jullie dat wel kunnen, petje af.

 • Mama~linda~

  Ze liggen beide in hun eigen bed te slapen. Nu hopen op een goede nacht. Want ‘s nachts ben ik meestal niet zo sterk 😫

 • Assiral

  Hier was dat ook zo met de oudste van 5, heb gewoon gezegd je mocht toen je ziek was bij mama slapen, nu ben je niet meer ziek en is het tijd om weer in je eigen bed te slapen. Ze heeft het een weekje volgehouden met zeuren en een zielig stemmetje opzetten maar daar trapten we niet in.

 • MamaRosali

  Gewoon vertellen wat je vanavond van ze verwacht?

  Wij zeiden dan: je mag in mama's bed in slaap vallen omdat je ziek bent geweest. Als je slaapt dan leg ik je in je eigen bed, want je bent niet meer echt ziek. En mama heeft ook ruimte nodig.

  Als hij dan bij het overleggen wakker werd, dan wist hij er al van. En dan je poot stijf houden. Dan wist hij al dat hij verloren had, omdat het plan al een tijdje vast stond. Dus dan voorkom je zeuren/uitproberen. ..... is het idee haha

  En dan een week later zetten we weer een stapje: vanavond ga je in je eigen bed slapen. Want papa en mama gaan ook al gelijk naar bed. Je hebt je knuffel er gezellig bij en ik kom wel. 1 minuutje naast je liggen.

  Onze zoon is heel gevoelig voor de reden achter een regel. Als we een argument gebruiken, uitleg geven, dan luistert hij veel beter.

 • Nog-even!

  Kinderen die net beter zijn, gedragen zich vaak lastig en proberen de grenzen uit. De enige manier om ze uit die leegzuigende, vicieuze cirkel te halen, is door weer grenzen te stellen en duidelijk te zijn... Als ze voor het ziek zijn zonder jullie nabijheid overleefden, zullen ze dat nu ook kunnen.