Bang voor reacties... Alweer zwanger??

Dat is bij mij toch een dingetje, dat ik het aan bepaalde mensen niet durf te vertellen, ook omdat ik had gezegd het is goed zo voor mij.
Ik wilde geen kinderen meer, had een baan en hield me echt met andere dingen bezig.
Dus dit zal echt als een shock komen en weet precies wat ze gaan zeggen....

Meerdere hier die best rot reacties hebben gehad en hoe ga je ermee om?
Ik kan me best veel aantrekken van reacties vooral van familieleden.

Liefs

2838 x gelezen, 8

reacties (22)


 • Hopeloos9

  H

 • ForeverMom

  Ik heb best rot reactie gehad op mn 2e zwangerschap. En wel van mn vader. En ik zeg het nu sarcastisch, want zijn reactie was zodanig dat hij zijn bijna 5jarige kleindochter nog nooit gezien heeft.(ik heb contact verbroken)

  Mensen hebben altijd een menig, prima. Maar het is jouw leven. Niet dat van een ander. Al krijg jij een heel voetbal elftal. Daar heeft een ander heel wat van te vinden maar niks van te zeggen. Dus wees niet bang voor de reacties, maar gewoon voorbereid....

 • Myrtheflower

  Een cadeautje moet je niet weigeren ;). En om anderen moet je je al helemaal niet druk maken. Het is jou leven. Ik zou het brengen als: herinner je dat gesprek nog, ik kom er graag even op terug, de situatie is nu anders, we zien met veel liefde uit nr de komst vd baby. En maak je niet druk om de mening van anderen... Gewoon van je af laten glijden, de meesten zullen blij voor je zijn.

 • Vicja

  Hee daar is ze weer! 😄 we waren benieuwd hoe het met je gaat en wat de naam van je kindje geworden is 😉

 • Isadora86

  Mochten mensen er een opmerking over maken dan zou ik gewoon zeggen: we hebben onverwacht een cadeautje gekregen!

  Bam. Klaar. Het enige wat telt is dat jullie er blij mee zijn!

  En verder zou ik mezelf niet zoveel aan de schandpaal nagelen hoor!

  Voor hetzelfde geld had je over een jaar opmerkingen gekregen als: had je toch nog niet een kindje gewild? Is je gezin nu compleet?

  Het is jullie leven en dat moet je indelen zoals je zelf wilt!

 • K-83

  Tja als mensen vragen of opmerkingen maken of het gepland is etc. Dat is aan jullie zelf om dat kenbaar te maken. Mensen hebben daar niks mee nodig en zijn soms zo nieuwsgierig. 2 jaar ertussen is niet zo gek hoor. Het is jullie leven. Laat ze denken wat ze denken.

 • M..

  Jaa voor hun is het gwn ik heb er al 3, en hun 1..en die vinden mijn kids al aardig druk.. Dus krijg je die reacties van meen je niet nog 1 erbij...

 • Denelientjes

  Van sommige waarvan ik dacht die reageren positief die waren maar zwakjes blij... En van wie ik het niet verwachte zo blij te zijn deden een dansje 🤷‍♀️ wat ik wil zeggen de reacties weet je nooit van te voren.

  Sta er zelf verzekerd in!! Echt zoveel maling hebben aan een ander! Het is jullie leven.

  Als hun zeggen "je was toch klaar?!" Zeg je met opgeheven hoofd "nou toch niet 😁"

  En gaan ze negatief praten praat er dan maar overheen alsof je hun domme gelul (sorry voor mijn taalgebruik) n iet gehoord hebt.

  Ik kan er zo slecht tegen als mensen negatief gaan doen op prachtig nieuws.

  Dus kom op en maak je nooit druk om de mening van anderen 💪

 • Mamvanj

  Precies dit..zo herkenbaar!!

 • Mamvanj

  Precies dit..zo herkenbaar!!

 • Babyblessed

  Hier ziej wij ook echt tegenop, aangezien onze kleine nog maar 3,5 maand is. Maargoed het is wat het is en we staan er na de schrik 100% achter. Heeft zo moeten zijn. Lekker laten gaan, gaan wij ook doen. Mensen hebben toch altijd wel wat te zeiken ja.

 • Caroline27

  Ik zou je echt niet proberen van aantrekken wat anderen mensen zeggen hoor is toch jullie leven en jullie gelluk 🙂 en trouwens zie dat jongste 17 maanden is zo vroeg is dat toch niet? Straks als baby geboren is zit jongste 2 jaar 3 maanden tussen.

  En probeer echt van je afzetten hoe andere mensen denken, als mensen toch rot opmerkingen maak dan zeg je gewoon wij zijn er super blij mee dit kindje is erg gewenst🙂

 • M..

  Jaa klopt ook.. Jongste wordt in juni 2 en deze mocht alles goed gaan begin juli.

  Het is best lastig om degene te vertellen die juist negatief zijn erover..

 • Caroline27

  Maar denkje dat of weetje zeker wat voor opmerkingen krijg je dan? Ja lastig is dat om knop omzetten als zeg je moet niks van aantrekken 🙂 mij moeder zo iemand die van alles wat aantrekt wat andere mensen zeg ik heb er weer schijt aan😂

 • Aapjeguppie

  Soms en dingen nu eenmaal anders dan je voor ogen had. En dit cadeautje wilde heel graag bij jullie gezin aansluiten. Wat belangrijk is bij de reacties van anderen is wat je zelf voelt. Het is nogal onverwachte geweest dat jullie deze kleine mogen verwachten en dat geeft nogal een indruk, ligt daar iets waardoor jij bang bent wat er gezegd gaat worden? Mogelijk heb je zelf al allerlei gedachtes langs laten komen over jezelf en zijn deze ook soms veroordelen geweest, dat is niet nodig he. Je gaf in je vorig bericht (even teruggelezen) dat je netjes aan de pil zat en nu toch onverwachts zwanger geraakt te zijn. Een ab kuur van augustus kan niet in oktober nog effect geven. Dit is echt een spelling van de natuur geweest. En als jullie hier achter staan kan de rest van de wereld er van vinden wat ze willen maar dat doet er niet toe.

  Het feit dat je gevoelig bent voor de reactie geeft aan dat jij meer bezig bent met hoe anderen je zien dan hoe jij jezelf ziet (denk ik he, hoeft niet zo te zijn maar zo lees ik je laatste opmerking) , ik hoop dat je dit los kan laten want reacties van anderen zouden je ook zomaar kunnen verbazen.

 • Vavavoom

  Er zijn al goede reacties gegeven. Misschien helpt het ook om bij jezelf na te gaan waarom je je veel aantrekt van de reacties van anderen. Het zegt namelijk veel meer over hen dan over jou. Een kindje erbij is namelijk een keuze die alleen jij met je partner kan maken en elke mening daarover doet totaal niet terzake. Jij bemoeit je toch ook niet met waar anderen hun boodschappen doen en of ze die nieuwe jas wel echt nodig hebben? Als anderen dat andersom wel doen is dat hun gebrek, niet het jouwe.

  Succes! En laat je geluk niet afpakken.

 • Dazielle13

  Hier bij de vorige zwangerschap ook vervelende reacties gehad. Je weet dat er anticonceptie bestaat?(en toen wist ze me ook nog precies de locatie te vertellen van waar de condooms liggen in de supermarkt in ons dorp🤦‍♀️😑) Jullie hebben de vaart er wel in zeg... Alweer? enz. Oudste was toen 2,5, jongste 1 jaar(en met de eerste was de test met 9 maanden ook alweer positief, toen kregen we het ook al te horen. Heb me.er nooit wat van aangetrokken en heb het losgelaten. Heb wel eens gereageerd met dat ik er niks aan kon doen dat het zaad van mijn man zo goed was of dat ons seksleven zo goed was. Maar ook wel eens gewoon gezegd dat ik die opmerkingen nergens op vond slaan en dat het ons leven was.

  Deze zwangerschap niet gehoord maar komt denk ik ook omdat die vorige zwangerschap eindigde met 20 weken omdat het hartje was gestopt. Dus is hier wel wat andere reacties gehad, maar zijn vast wel mensen die het hebben gedacht, maar uit nog een inimini beetje fatsoen niet hebben uitgesproken naar ons.

 • Mom.3

  Ik durfde het ook nooit te vertellen aan mijn moeder. Die heeft op al mijn zwamgerschappen kut gereageerd...

  Nu voor de 4de x zwanger wel van mjjn nieuwe partner... Nou er kon geen felicitatie van af. Ze vind het niet leuk... Laatst was ze hier en heeft geen woord gerept over mijn zwangerschap.. Het bestaat niet voor haar...

 • Caroline27

  Oh wat moet dit erg voor jullie zijn vooral omdat toch je moeder is, is ze niet dol op haar kleinkinderen?

 • Mom.3

  Op mijn 3 kindjes is ze wel heel dol. Maar oppassen is eigenlijk ook nooit gebeurd... nu wel is met de oudste 2 dat ze ze weekendje wil laten slapen... De jongste vind ze te druk... Ze heeft gewoon nooit leuk gereageerd... Dit doer ze overgens met alles.. Als ik een schoen koop met veter voor de kinderen had ik beter met klitteband kunnen kopen. Koop ik een blauwe jas had ik beter een zwarte kunnen kopen..Maar deze zwangerschap is gewoon helemaal not done....

 • Yune

  Toch proberen naast je neer te leggen, je hebt niet hun bevestiging nodig. Als jij je maar fijn en gelukkig voelt bij deze zwangerschap en dit kindje, dan is t goed.

 • Mamadais86

  Wat ongelofelijk naar, dat je je hier druk om moet maken. Zolang jullie je kindjes alles kunnen bieden en er zelf blij mee zijn, wie zijn anderen dan om te oordelen... Gefeliciteerd met je zwangerschap!! 🥂 Misschien helpt het om het dan ook heel positief te brengen, dat helpt om anderen dan in jullie vibe mee te laten gaan. Ik hoop oprecht dat je het los kan laten en kan gaan genieten ☺️