Bevallen met 26 weken

Even van mij afschrijven.
Denk dat het nu daar wel tijd voor is..
Ik ben 1,5 week geleden bevallen met 26+1.
Wie had dat gedacht.. Zo was alles nog goed..
En zo ineens braken mijn vliezen. Toen dit bevestigd werd in het ziekenhuis werd ik direct per ambulance overgebracht naar een ander ziekenhuis met een NICU afdeling (intensive care voor pasgeborene) want stel dat ik zou gaan bevallen, dan kon ons kindje gelijk de juiste zorg krijgen.
Ik kreeg controles, kindje lag prima, weeën remmers gehad en een longrijpprik was onderweg. Het idee was nu 48uur wachten, zodat de longrijpprik zijn werk kon gaan doen zodra ik die zou krijgen en na 48uur de weeënremmers stoppen.. En dan zien wat mijn lichaam zou gaan doen: bevallen of niet.
Oke shock, het zou dus kunnen dat ik na 48uur al ga bevallen. Help dacht ik, hoe moet dit nu.
Maar toen ging alles heel snel: 10min na alle informatie kreeg ik opeens drang om te poepen.. En ja hoor, ik moest gaan bevallen, zonder longrijpprik, met weeënremmers.
Het was een hel van een bevalling, hij lag in een stuit en zijn hoofd zat vast.. Maar gelukkig ging het wel heel snel, 30 minuten. De artsen zeiden dat ze dit nog nooit hadden meegemaakt, 1 arts één keer eerder in 15 jaar tijd. Zal jullie de details besparen.
Daar was hij dan onze zoon geboren met 26+1 920 gram en 34 cm 💙
Hij ligt op de NICU en zal daar de eerste weken ook nog blijven liggen. Ik heb 9 dagen in het ziekenhuis gelegen omdat mijn HB gezakt was naar 2.7, dus met mij ging het de eerste week ook erg slecht. Heb 4 bloedtransfusies gehad.. Maar niks hielp. Uiteindelijk bleek dat er nog placentaresten waren achter gebleven en ben ik naar de O.K. gebracht, waar ze het hebben verwijderd. Ben inmiddels thuis, voel me lichamelijk stukken beter. Emotioneel is het zwaar, maarja logisch ook.. Ik ben thuis zonder mijn kindje.. 💔 Gelukkig mag ik hem wel zo vaak zien als ik wil. Ben nu een balans aan het zoeken tussen heen en weer reizen naar het ziekenhuis, kolven en rusten.
Ons zoontje maakt kleine stapjes vooruit en dat doet ons heel goed, maar we hebben nog een lange weg te gaan.

2491 x gelezen, 13

reacties (30)


 • Smurfje24

  Meis wat heftig! heel veel sterkte.

 • Pacific

  Jeetje, nou veel sterkte komende tijd en van harte gefeliciteerd :-)

 • Frutsels

  Jemig wat heftig! Maar gefeliciteerd met jullie zoon!

  Hopen dat je die kleine man snel thuis in zijn bedje kan leggen 💙

 • LittlePea

  Och jemig, ik lees het nu pas....allereerst gefeliciteerd met jullie zoontje. Wat een achtbaan van emoties zul je ervaren!!

  Ik hoop van harte dat alles goed mag blijven gaan en hij over een aantal weken mee mag naar huis.

  Xx

 • Feria

  Oh wat spannend allemaal... Hoop dat het goed gaat met jullie en jullie mannetje. En natuurlijk van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoon! Ik hoop dat je er ook een beetje van kan genieten..

 • Trotsemama<3

  Van harte gefeliciteerd!!

  Heel veel sterkte de komende tijd.

  Heel veel liefs💙

 • Fijne-mie

  Gefeliciteerd en sterkte de komende tijd

 • lentespring

  Hoi,

  Gefeliciteerd en sterkte tegelijkertijd. Gaat vast goed komen!

 • juf3

  Gefeliciteerd met jullie kanjer! Ik ben ook mama van een prematuur kindje. Inmiddels bijna 7 jaar, maar herken het van je. Ken je Stichting Earlybirds? Zij maken geheel kosteloos een fotoreportage in het ziekenhuis van jullie samen. Echt de moeite waard, want door het slechte licht op de NICU kan je zelf nooit zulke mooie foto's maken. En voor later is het echt heel erg waardevol. www.stichtingearlybirds.nl

 • marieke-2018

  Jeetje wat heftig zeg! Ik wil je wel feliciteren met jullie mooie zoon! Maar ook sterkte wensen voor de komende periode. Ik hoop dat jullie mannetje het steeds beter gaat doen en dan hij op een dag lekker met jullie mee naar huis mag!

 • Karo2814

  Dikke proficiat mama

  Je hebt je best gedaan en dat doe je nog steeds. Je mag trots zijn op je eigen en op dat moedige kereltje. Ik blijf duimen dat alles goed gaat en ik ben er zeker van dat jullie je draai wel gaan vinden. Zalig om te lezen hoe je omgaat met dit gebeuren en dit is een echte rollercoaster qua gevoelens mijn respect heb je.

  Een hele dikke knuffel en heel veel sterkte

  Samen komen jullie er wel 😘😘😘

 • Ryder85

  Jeetje meid, wat een vreselijk heftige start. Heel veel kracht voor jullie gewenst (uit ervaring weet ik dat je nu op de automatische piloot gaat) maar denk ook echt aan jezelf en evt psychische zorg na deze periode die gaat komen. Veel liefs.

 • Wonderful-life

  Lieve mama, van harte gefeliciteerd met jullie kleine mannetje.

  En onwijs veel sterkte in deze zenuwslopende tijd.

  Voor vragen en tips mag je me altijd pb-en. Onze kleine meid heeft er 2 maanden gelegen. Inmiddels is ze 10 jaar oud.

  1 ongevraagde tip; het kolven deed ik op termijn naast de couveuse (met van die schermen er om heen). Werkte beter voor de productie en ik had niet de stress van het “niet aanwezig zijn” bij mijn kindje. Met een grote XXL hydrofiel-doek in een knoop om je nek, heb je er eventueel extra nodige privacy.

  Heel veel sterkte voor jou en je partner!

 • MamaVanDjaynoEnViennaEnDjaven

  Zo dat zou even schrikken zijn geweest ik ben 7 augustus opgenomen met 1a2 cm ontsluiting was toen 29,6 ook alles gehad remmers longrijping magnesium voor de hersentjes da theeft gelukkig zijn werk gedaan nu 32w maar weer veel harden buiken dus zou niet lang meer duren wens jullie het alle beste en hopelijk gaan de weken snel en is de kleine gezond en wel thuis dikke knuffel

 • Fakkeltje89

  Jeetje, wat heftig! Ik schrik er echt van. Ik hoop dat alles goed komt met jullie. Heel veel sterkte de komende periode en ik hoop dat jullie ondanks alles ook een beetje kunnen genieten van jullie zoontje!

 • Barbamammie79

  Gefeliciteerd zorg goed voor jezelf... Ik denk aan jullie mannetje

 • anne__

  Oh wat heb ik de laatste dagen aan jullie gedacht.. Toen je vorige week reageerde in week 26, dacht ik net hetzelfde als jou. 'Ah weer een belangrijke grens bereikt!' Wat moet het onwezenlijk zijn, om een dag later mama te worden.. Ik kan me alleen maar inbeelden door wat voor een emotionele rollercoaster jullie nu gaan. Heel fijn om te horen dat het met jullie beiden goed gaat! Ik wens jullie alleen maar goed nieuws toe, en natuurlijk veel warmte en liefde.

 • Mama-van-mo

  Eerst en vooral gefeliciteerd! Ons zoontje was er met 29+5d, dus kan mij voorstellen wat je meemaakt. Heel erg het gevoel dat je hebt als je thuis bent zonder je kindje.. Heel veel sterkte!

 • Twinmommyforlife

  Gefeliciteerd! Hier bevallen met 26.5weken van onze meisjes 💖❤ neem op tijd je rust want het wordt nog een lange weg. En zoals hieronder al staat, als er een Ronald McDonald huis is, lekker doen! Hebben wij ook paar weken gedaan en dat scheelde heel veel. Wij wonen in tilburg en onze meisjes lagen in Veldhoven dus qua afstand goed te doen maar wilde dicht bij onze meisjes zijn. Zeker nadat na 18 dagen de oudste overleed, bleef ik hooguit 5min van het ziekenhuis vandaan

 • Wish2019

  Gefeliciteerd! Wat moet dit heftig zijn voor jullie... Veel sterkte en ik duim met jullie mee!

 • Valerie85

  Jeetje wat een heftig verhaal. Sterkte en ik bid voor een goede afloop.

 • Destinya

  Gefeliciteerd en heel veel beterschap en sterkte! 🥳👶🏻❤ (Ik verbleef na bevalling en ziekenhuisopname van, mijn premature dochter in het Ronald McDonald huis. Misschien is dit iets wat jij ook kan overwegen)

 • Myrtheflower

  Wauw heavy! Goed dat je het van je afschrijft, ik kan me de stress en zorgen goed voorstellen... Heb je een netwerk om je heen dat je helpen kan met thuis voorbereiden (kan me voorstellen dat nog niet alles op orde was voor de kleine), met de schoonmaak, met maaltijd verzorgen zodat jij er helemaal voor je kleintje zijn kan?

 • Rainbowafterstorm

  Ochjeetje,

  Allereerst gefeliciteerd met jullie zoon! Vechtertje!

  Sterkte, beterschap en heel veel kracht en liefde komende tijd.

  Mijn broer is destijds geboren met 27 weken, hij is nu 36 jaar oud! Beer van een vent.

  Knuffel!

 • Pizzalove

  Ah lieverd toch, hele dikke knuffel. Ik heb zo aan je gedacht. Die kleintjes zijn vechters hoor, op de NICU werken mensen met een gouden hart. Ze gaan alles doen om die kleine vechter te helpen, blij om te horen dat hij het goed doet en dat het met jou beter gaat. Natuurlijk emotioneel gewoon een enorme klap. Hele dikke knuffel meissie, zorg goed voor jezelf, laat het een beetje over je heen komen, neem je rust waar dat mogelijk is, wat niet gaat, gaat niet. Sterkte de komende tijd, ik voel met je mee.

 • Linde-1

  Wow.. eerst gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje!

  En veel sterkte de komende weken en erna ❤️

  Ik ben zelf ook te vroeg bevallen van mijn zoontje 2 jaar geleden. Zo van de een op de andere dag. Wel iets later dan jou met 32.5 weken. Hij heeft een paar dagen op de NICU gelegen en nog een paar weken op de kinderafdeling.

  Praat over de situatie en krop geen gevoelens op. Je hebt vast een dagboekje gekregen? Probeer hier veel in weg te schrijven. Vergeet ook niet zelf rustig aan te doen en voor jezelf te zorgen. Als je niet goed voor jezelf zorgt is het namelijk lastig om goed voor een ander te zorgen zei een zuster tegen me.

  Als je vragen hebt mag je altijd pb sturen.

  😘😘

 • Yvonne0603

  Jeetje wat heftig, fijn dat de kleine man met kleine stapjes vooruit gaat. Thuis zijn zonder je kindje lijkt me heel moeilijk en zwaar, gelukkig is hij op een goede plaats waar alle zorg mogelijk is. Sterkte voor de aankomende tijd, dat alles maar heel goed mag gaan!

 • Nog-even!

  Poeh, wat heftig zeg! Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje en heel veel sterkte en gezondheid gewenst voor de komende tijd!!

 • Freyfrey

  Hou moed meis! Hou moed. Wat een drama! Dit verwacht niemand. Zelf ben ik het levende bewijs! Ik was 27 weken oud samen met mijn broers. Ik woog 1200 gram mijn broers net als jouw kindje 920 gram!

  Mijn oudste broer heeft het niet overleeft. Maar dit komt door complicaties wat al in de baarmoeder gaande was.

  Dus hou hoop meid!

 • Bby4

  Een kennis van mij was met 26 weken bevallen van een 2ling, alles is goed gekomen met de babies. Na 10 weken mochten ze naar huis. Is het ziekenhuis ver om te reizen dan? Die kennis zat in een Ronald mc Donald huis.