Zwanger zijn?

Wat is dat toch? Het zwanger zijn, waarom blijft het toch altijd bijzonder? Ik heb echt geen leuke zwangerschappen, afschuwelijk misselijk altijd, 9 maanden ziekenhuis in en uit voor de bloeddruk en laatste keer ook nog diabetes erbij. En dan die Eerste maanden, de hormonen gieren door je lijf, je emoties een achtbaan, de slapeloze nachten, de onrustige huiluurtjes (uren) in de avond. Het is allemaal best wat en echt het is meer dan prima zo met 2 stoere jongen en 2 prinsesjes, alles in mij zegt dat het helemaal goed is en ik ook echt geen wens heb voor een vijfde, maar mijn kriebels om zwanger te zijn stoppen maar niet, ik word er niet goed van. Mijn verstand zegt dat het meer dan goed is, maar dat stomme gevoel zo nu en dan. Desondanks ga ik dit keer wel echt voor mn verstand, want deze gevoelens gaan ook niet weg naar een 5e of 6e.. We hebben een prachtige weg afgelegd, 4 stuk voor stuk bijzondere zwangerschappen en bevallingen. Ondanks die gevoelens die heel soms de kop opsteken geniet ik van deze 4 kindjes en het is goed zo! En ja ooit schreef ik ook zo'n verhaal na de derde, maar dit is echt anders, want ik voel me helemaal compleet met ons prachtige gezin!
Onze kleine meid is net 4 maanden geweest en wat is het een schatje! Een heus lachebekje, die altijd straalt! Ook pit ontbreekt niet bij deze beauty en het is een kleine wildebrasje, vol energie! We genieten volop!

872 x gelezen, 1

reacties (0)


 • mamavanmijnlief

  Wij hebben drie kids en ergens zou ik er wel 100 willen Er groeit gewoon een ander MENS in je, super bijzonder!! Maar het is inderdaad goed hier. Het is druk genoeg, ik heb nu net genoeg tijd om alles fijn draaiende te houden én ik vind het ook belangrijk om straks (lees: over een aantal jaar) weer wat tijd voor mezelf te hebben.

 • Lehaison

  Ja je moet het hele plaatje bekijken en soms gewoon je verstand gebruiken denk ik haha.. Ik vind het ook heerlijk om weer wat tijd voor mezelf te hebben. De oudste 3 redden zich wel goed, dus vind het op dit moment ook niet erg zwaar, het is gewoon goed plannen.

 • Wonderful-life

  Heel herkenbaar. Manlief is al geholpen na de vierde. Maar dat gevoel... heel herkenbaar!

 • Lehaison

  Mijn man wil dit nog niet, ondanks hij 4 ook prima vindt, maar dat is nog even een dingetje.

 • Wonderful-life

  Oh, dat komt vast vanzelf... 😉 hier echt compleet.

  Kinderen zijn het mooiste wat er is. Maar ook heel bewerkelijk, ook fijn om straks weer andere dingen te kunnen doen...

 • Florien84

  Ik ben bang dat ik dit ook ga hebben na de derde en als manlief wilt na de 4e. Kan je ooit vrede hebben dat je nooit meer zwanger raakt.

 • Lehaison

  Haha ik denk het niet, we moeten er ooit vrede mee krijgen. Ik werk op de babygroep, dat troost me dan dat ik altijd met baby's mag knuffelen ; )