Drama tanden poetsen zoontje 18 maanden..

Elke avond een drama als we zijn tandjes willen poetsen.
Nu vandaag eens een elektrische tandenborstel geprobeerd om
te kijken hoe hij zou reageren.. en dat gaat dan wel zonder huilen. Dan is het een drama als we deze afpakken🙈..

Nu lees ik wel dat elektrisch poetsen bij jonge kinderen
onder 3 jaar word afgeraden?

Is dit echt zo slecht?
Of hebben jullie misschien tips om het 'leuker' te maken?😛

1414 x gelezen, 4

In Baby

reacties (26)


 • Laura-25

  Dankuwel allemaal voor de reacties.

  Hebben eergisteren een elektrische tandenborstel voor hem gekocht en tot nu gaat het helemaal zonder huilen! 👏😃

  Vind het zelfs leuk!

 • Mama~linda~

  Bij de oudste was het ook lastig. Ik kreeg toen de tip liggend te poetsen. Werkte toen hoed en nu bij de jongste gaat het ook veel beter dan rechtop

 • Mamsievan3

  Elektrische tandenborstel van Luciën haha. Werkt hier goed 😄 en beetje zingen

 • Assepoester86

  Toevallig dinsdag met de tandarts over gehad omdat ons meisje van bijna 1,5 ook liever elektrische poetst. Ze pakt hem telkens af van grote broer.

  Is totaal geen probleem zei de tandarts, ze is er zelfs een grote voorstander van.

 • Trotsemamavantwee

  Precies wat onze tandarts zegt! Zo vroeg mogelijk mee beginnen zodat ze gewend zijn.

  Bij ons helpt een tandenpoetslied goed, ze heeft telkens een andere favoriet, nu juf Roos die constant op repeat gaat in het filmpje zelf

 • 2kidzz  Ik heb met mijn dochter samen een tandenborstel gekocht die zij leuk vond van peppa pig en minnie mouse.

  Als ze geen zin had dan mog mijn dochter mijn tandenpoetsen (had ik wel al mijn tanden gepoetst) tegelijk deedt ik haar tandenpoetsen en als ze klaar was mog ze haar eigen tandenpoetsen eerst mama dan grote meid en dan zette ik een liedje op van jokie tandenpoetsen: https://m.youtube.com/watch?v=ZVK-3Zxj_Jw

  Wanneer ze geen zin heb en weigert dan zeg ook tegen der: als je niet tandenpoets krijg je bah stinkie adem en dan krijg je beestjes in je mond die eten dan jou eten op die tussen je kiesjes zit. ( ze had keer op YouTube een kinderfilmpje gezien van kleine beestjes op tandjes en toen vroeg ze wat dat was en toen zei ik dus dat als we niet tandenpoetsen dat we dan stinkie adem krijgen en die beestjes eten dan het eten op die tussen haar kiesjes zitten)

  Nou het werkt want 2x tandenpoetsen op een dag lukt prima :) wel met die methode die ik heb opgeschreven haha.

  Succes

 • Vespertine

  Poetsen is hier een klusje voor 2 personen. Mijn man geeft onze zoon een flinke kietelbeurt zodat hij zijn mond wel open moet doen en ondertussen ga ik overal bij langs met de tandenborstel.

 • Lindaaaaaaaa

  Hier even laten zitten en later weer opgepakt

 • kez

  Bij mijn middelste was het ook een drama, bleek later door zijn ASS/prikkelvereerking te komen. Wat hielp was hem eerst drie rondjes te laten rennen of te laten springen... misschien dat zoiets bij jullie ook helpt.

 • Livingintheforest

  Hetzelfde hier, wij hebben het onlangs aan de tandarts gevraagd en zij zei dat het beter is dan niet poetsen en geen kwaad kan. :) Wij doen een houtgreep en poetsen hahaha.

 • sunshine-little-fox

  Wij zijn rond zijn 2 jaar gestart met een elektrische kindertandenborstel. Het mocht van de tandarts.

 • Mijndraakjes

  Mijn tandarts heeft me gezegd dat 3+ er alleen op staat, omdat ze er niet zelf mee mogen spelen vanwege loszittende delen (zoals ook altijd op speelgoed staat). Maar dat je onder de 3 wel gewoon elektrisch mag poetsen

 • Charliecharlie

  Bij m’n dochter helpt het om samen heel hard te gillen tijdens het poetsen haha, dat vindt ze grappig en dan houdt ze haar mond goed open. Sta je daar als een gek “aaaaaaaaaaaah”.

 • Momofsz

  Bij ons was het ook geen feest, tot dat ik begon met het alfabet te zingen. Hij was zo gefascineerd door wat ik zong dat hij de volgende dag al uit zichzelf de a,b mee deed. Nu bijna een jaar verder vind hij het nog steeds prachtig! Als wij klaar zijn mag hij zelf nog even na poetsen, dat vind hij ook erg leuk.

  Wij hebben hem zelf een plek laten kiezen waar hij graag zijn tanden wou poetsen ( op ons bed, commode of zijn eigen bed) dit werd de commode. En sinds vandaag heeft hij een grote jongens kamer en wil hij zijn tanden poetsen aan zijn nieuwe tafel met stoeltjes.

 • Suusar

  Hier hetzelfde, hier helpt het om hem mijn tandenborstel te geven zodat hij mij tanden gaat poesten en ik die van hem zo is hij afgeleid en bezig en ziet hij dat ik ook poets.

 • Paprikaplantje

  Hier bij de jongste ook altijd drama. Wat goed lijkt te helpen is eerst even zelf laten poetsen ( hier vanaf 14 maanden gegaan ofzo). En als ik na poets, dan poets ik rustig. Dus in 1 beweging van linksachter na voren naar rechtsachter. Een dan dat voor boven en onder. Dus niet heen en weer, maar 1 vloeiende beweging.

  Ik zag laatst ook reclame voor de "360 graden U vormige baby tandenborstel "

  Misschien is het wat? Lijkt wel een beetje mijn beweging te simuleren.

 • Melati

  Die hebben wij een tijdje gebruikt, maar was toch altijd bang dat het niet voldoende reinigde. Het is heel flexibel siliconen materiaal, minder stevig dan bijv een vingertandenborstel.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  De app tandenland. De poetspoes gaat dansen en zingen 2 minuten lang onder het tanden poetsen.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  De app tandenland. De poetspoes gaat dansen en zingen 2 minuten lang onder het tanden poetsen.

 • Beukenblaadje

  M'n dochter van nu ruim 2 jaar heeft met fases dat het een totaal drama is. Probeer wel goed te communiceren, het leuk te maken (liedje om af te tellen bijvoorbeeld tijdens het poetsen), haar af te leiden, maar het wisselt alsnog. Soms werkt iets de ene avond wel, en de andere wel. Met name rond die leeftijd van 18 maanden was het echt gewoon worstelen. Tis vanzelf beter gegaan, geen idee waarom eigenlijk.

  Geen idee hoe het zit met elektrisch poetsen en jonge kinderen - misschien je tandarts eens bellen?

 • Jvb

  Jokie en Jet tandenpoets lied deed hier wonderen. Of ze deden zelf met het liedje mee, of ze waren zo afgeleid dat ik het kon doen. Als het een dag niet of mwah ging, dan liet ik het zo hoor. Dan deed ik de dag er na soms wel even de houdgreep als ze weer moeilijk deden. Maar liever niet teveel strijd, dan wordt dat de associatie

 • Moedervanprinses

  Wij vangen elke avond dieren. Heb ook uitgelegd dat als je het niet doet dat je beestjes krijgt die je tanden kapot gaan maken. De middelste van 3 begrijpt dit maar al te goed.

 • Chudo

  Hier altijd in de houtgreep

  Jongste is nu bijna 3 en het gaat steeds makkelijker met poetsen.

 • Assiral

  Hier ook. Elke avond 🥲

 • Chudo

  Jeejtje nog steeds😝 pff hier was het over bij kenan zo rond de 3.5 a 4 jaar haha. Heel soms nog maar gaat bijna altijdgoed hehe

  Daar heb je toch geen kracht meer voor😂

 • Assiral

  Ze doet het gek genoeg alleen bij papa, die is ze momenteel wat aan het uitdagen haha!

  Bij mij luistert ze opzich wel, behalve als ze echt heel moe is dan word ze dwars en gaat ze haar mond steeds dicht doen😂