Is het normaal dat mijn zoontje 6 maanden nooit in slaap valt zonder te huilen??

Ik voel me zo schuldig dat ik mijn zoontje nooit
in slaap krijg zonder dat hij zich in slaap huilt 😢
(Slaapt wel in zijn bedje)
Is dit wel normaal? Want begin er soms echt aan te twijfelen
of ik het wel goed doe 😓

1654 x gelezen, 3

In Baby

reacties (29)


 • 6e-wonder

  Ik lees je reacties ook hieronder en je doet het echt hartstikke goed! Sommige baby's hebben het huilen nodig om alle indrukken te verwerken voor ze in slaap vallen. Het betekent dus niet dat jij iets niet goed doet of over het hoofd ziet!

  Ik heb vijf kids en 1 dochter had dit ook. Van alles geprobeerd, maar het 'bemoeien' met haar huiltijd, zorgde alleen maar voor meer onrust waardoor het langer duurde voor ze in slaap viel. Het ging vanzelf over toen ze ouder werd.

  Ik hoop dat het je wat gerust stelt.

 • Mamavanse

  Mijn zoontje is bijna 7 maanden oud en doet dit ook. Als ik er bij blijf staan en hem wil troosten oid dan gaat hij harder en harder huilen en duurt het allemaal langer.

  Ik leg hem nu in bedje met zn knuffeldoek, hij doet altijd gelijk zn ogen dicht en begint te mopperen. Op de camera hou ik hem in de gaten.

  Ik hoor wel duidelijk het verschil tussen slaaphuiltje (eerder zeurend huilen) en echt huilen. Het 'ik ben mn speen kwijt' huiltje ken ik helaas ook 😂

 • Dazielle13

  Onze oudste heeft dat altijd even nodig gehad om de dag te verwerken. Hij is nu 4 en nu praat hij een tijdje en valt dan in slaap. Tweede net zo. Liam doet het meest niet, maar een enkele keer wel.

 • Ashleyjessy

  Veel kids doen dat hoor, mijn dochter doet dat na het douchen, met aankleden op de commode . Is echt verwerking .

  Ik hoorde vanaf jongs af aan wel echt verschil, als zij lag te krijsen in bed “hielp” ik dr altijd even. 3 x wiegen en ze sliep , dan had ze me gewoon even nodig. Dat mag.

  Andere dagen mopperde ze even . 2 x terug voor een speentje en dan sliep ze ook.

  5-10 min huilen is echt geen probleem hoor! Krijgt je kind geen trauma van, niet te streng voor jezelf zijn!

 • Nog-even!

  Joh, huilen kan van alles betekenen... Dat kan zelfs gewoon zijn manier zijn om te laten merken dat hij moe is... En daar is dan toch niks mis mee? Een kind mag zich uiten. Huilen is niet verboden! Waarom zou een baby dan nooit mogen huilen??

 • Dreamsz90van2

  Ik kan mij voorstellen dat je jezelf er niet helemaal lekker bij voelt dat je kindje zichzelf altijd in slaap huilt. Wat is goed, wat is fout? De ėėn doet het niet de andere wel. Blijf dicht bij je eigen gevoel.

  Wat ook kan helpen mocht je dit willen, is dat je elke 5 minuutjes laat zien dat je er nog bent. Aai over de bol, jij gaat lekker slapen, mama naar beneden, dan 6 minuutjes, dan 7 (zonder iets te zeggen) vaak is het huilen of een gewoonte of ze denken dat ze verlaten worden.

  Doe waar jij en je kindje het beste mee af zijn. Ooit worden ze groter (en dat gaat te snel) en dan gaan ze zelf naar bed als ze moe zijn.♥️

 • Laura-25

  Het bedje van mijn zoontje staat voorlopig in onze kamer en echt tegen ons bed aan. Blijf ook echt de heletijd bij hem tot hij slaapt. (Hij ziet me ook) want als ik zijn tutje niet steeds terug geef word het huilen echt veel erger. Dus voorlopig durf ik niet echt weg te gaan 🙈

 • Amatullaah

  Heb mijn kinderen nooit laten huilen, wel als ik stopte met bv maar ik bleef altijd naast ze liggen. Ong met 2 jaar slapen ze in hun eigen bed en vanaf dan word het alleen makkelijker

 • Utrechtmama

  Ik heb mijn kinderen nooit in bed laten huilen. Ze leren vanzelf om zelf in slaap te vallen en tot die tijd heb ik zowel mijn zoontje als mijn dochter geholpen door te wiegen, knuffelen en heb mijn dochter zelfs tot ze 5 maanden oud was in slaap gevoed. Mijn dochter leerde met 5 maanden uit zichzelf in slaap vallen zonder te huilen (een beetje babbelen of sputteren kan natuurlijk wel, maar echt huilen is hier een no go) en mijn zoontje kan het pas sinds een paar weken. Bij hem heeft het ruim 8 maanden geduurd, maar hij valt nu dus ook zonder te huilen zelf in slaap.

 • Lia174

  Mijn dochter doet dat ook. Eerst viel ze alleen met de borst in slaap maar dat heb ik afgekapt omdat ik weer begon met werken. Nu huilt ze ook zodra ze in bed ligt maar meestal valt ze na 10 min inslaap. Komt zelden voor dat ze niet huilen in slaap valt haar vast houden heeft geen zin want dan huilt ze alsnog.

 • ALK93

  Mijn dochter huilt standaard als je haar in bed legt. Ik weet uit ervaring dat ze maar een uur en een kwartier hooguit wakker kan blijven, maar ook als ik haar net voor de moeheidssignalen, of bij het eerste gaapje in bed leg, huilt ze. Soms 5 minuten, soms 20. Kweenie, ben niet anders gewend inmiddels.

 • mamavananouk

  Hier huilden ze altijd en dan na vijf of 10 minuten was het klaar en sliepen ze. Als ie ook in je armen huilt dan is ie gewoon overprikkeld en heeft ie dat huilen even nodig .

 • E87

  Meestal is het een teken van oververmoeidheid als ze niet zonder huilen in slaap vallen. Hou je wakkertijden aan overdag? Ik volgde het 2,90,90, 3 ritme met 6 maanden. Dus na wakker worden is je kindje maximaal 2 uur wakker. Voor die twee uur moet je je kindje dus in bed leggen al. En dan na de ochtend dut 90 minuten wakker, en na middagslaapje ook weer 90 voor de laatste slaap aan het eind van de middag. Einde van de dag hou je maximaal 3 uur aan maar dat was hier echt nog wel heel lang. Dus vaak na 2 uur de nacht in. Sowieso als je kindje slaapsignalen vertoont in bed leggen, ook al zit je nog niet aan de maximale wakkertijd.

 • Laura-25

  We letten er echt wel goed op, gapen, oogjes wrijven,.. maar dan nog huilt hij erbij 🙁

 • Jojo91

  Ik laat mijn zoontje zich niet in slaap huilen. Ik wiebel hem in de kinderwagen in slaap, dat werkt hier het beste.

 • Laura-25

  In de kinderwagen slaapt hij wel “gemakkelijker” dus als hij ongeveer 1,5u, soms 2 u wakker is of als ik zie dat hij moe begint te worden gaan we wandelen. Maar vaak huilt/jammert hij dan ook wel, duurt wel iets minder lang. Misschien vaker gaan wandelen dan...

 • Jojo91

  Ik vind het heel handig, alleen in een bedje gaat mn zoontje sowieso huilen. En ik heb nog 2kids rondlopen dus dan is dit een makkelijke manier. Soms ga ik naar buiten en soms beweeg ik binnen de wagen gewoon heen en weer.

 • jjma

  Als hij het in de wagen ook doet dan lijkt me dat gewoon een teken dat hij het nodig heeft. Huilen is ook prikkelverwerking. Niet perse verkeerd.

 • Mykha

  Is het jengelen of echt huilen? Ik heb mn zoontje nooit in bed laten huilen dus herken het niet... maar vriendin van mij had een baby’tje wat standaard zacht ging jammeren in bed, maar hij wilde er ook niet uit. Mijn zoontje begon daarentegen echt te krijsen alleen in bed, die heb ik nooit laten liggen!

 • Laura-25

  Uhm bestaat er iets een beetje tussenin haha.

  T’is wel echt huilen maar niet krijsen.

  Maar bij ons juist hetzelfde wat Nien33 zegt,

  in mijn armen huilt hij ook (echt door de vermoeidheid) dus leg ik hem gewoon in zijn bedje neer. Begint ook echt pas te huilen als hij erin ligt dus leg hem er niet al huilend in.

  Laat hem ook geen kwartier huilen duurt soms 5 min, mss soms een beetje langer en dan opeens

  slaapt hij..

 • Mykha

  O dat is niet zo lang, volgensmij gaat het prima nu hoor! Zolang je er wel bij blijft. Als een kind echt overstuur is wordt het op een gegeven moment wel stil maar valt het niet goed in slaap, teveel stress in het lichaampje. Zo klinkt het bij jouw baby niet. Mijn zoontje werd een keer wakker toen ik aan het douchen was, waardoor ik er veel te laat bij was. Die was zo overstuur dat hij moest overgeven. Echt een verschil! Ben wel jaloers op dat het bij jou zo makkelijk gaat. Ik zit nogsteeds naast hem tot hij slaapt, als ik weg loop is het groot verdriet (en doe ik dus niet)

 • dennenboom

  Ik vind alleen in bed huilen geen optie, maar meestal als ze echt teveel heeft gehad dan huilt ze zelfs nu nog wel even goed (terwijl ik haar vast houd). Op die leeftijd was ze voor elk dutje wel een 10-20 minuten echt overstuur. Niets mis mee, ik noemde het altijd "vertellen over de dag" en dan gingen we gewoon een beetje meepraten aan het begin.. "Oh ja, en toen was je nog in bad geweest dat was ook veelste leuk he, en nu word je ineens moe, dat is echt rot! Wat heb je nog meer meegemaakt?".. En dan kwam alles er in 1 keer uit 😜. Huilen hoor je niet alleen te doen (een hand door de spijlen van een bedje steken vind ik ook behoorlijk alleen). Ik kan mij moeilijk voorstellen dat een baby die zich in slaap huilt zich daar echt fijn bij voelt. Heel zachtjes jengelen bij een baby die duidelijk wel comfortabel is (want soms huilen ze juist omdat ze ergens lekker moe van worden) maar wat moeite heeft zich over te geven aan slaap vind ik dan wel weer echt wat anders dan huilen-huilen. Je kan alleen voor jezelf voelen/onderzoeken of het schuldgevoel terecht is, nooit te laat om iets te veranderen als dat beter voelt 😊

 • Nien33

  Hier precies hetzelfde. Maar in mn armen huilt ze ook, dus dan liever in bed. Dan slaapt ze beter en heb ik mn handen tenminste vrij. De laatste dagen pakt ze haar duim, dus nu huilt ze bijna niet meer, dat is wel fijn.

  Onze oudste heeft dit ook altijd gedaan. Even ontladen. En dat ging langzaam over in kletsen, ik weet niet eens meer wanneer. Ik weet alleen dat hij het met een jaar in ieder geval niet deed.

  Ik vind het ook lastig, maar ze krijgt er niks van

 • First-born

  Soms doen kindjes dit om even te ontladen, alle prikkels te kunnen verwerken van de dag

 • Mommyx3

  Ook in je armen ?

  Hier sliepen ze gewoon in mijn armen of met een vast knuffeltje en speentje vielen ze in slaap in bedje of kinderwagen . Ik heb ze nooit laten huilen en herken het niet. Maar elk kind is anders dus ik zou me daar geen zorgen over maken. Er is niks normaals. Het ene kindje huilt wel ander kindje niet met het in slaap komen gewoon je gevoel volgen komt echt wel goed !

 • Laura-25

  In het begin kreeg ik hem goed in slaap in mijn armen.

  Maar dat is telkens minder en minder geworden.

  Daardoor ben ik ook echt begonnen met hem in zijn eigen bedje te leggen.

  Mijn zoontje kan zijn eigen ook niet bezig houden in het park ofso, houdt het nog geen 10 min vol en begint dan weer te huilen. Dus lopen ook letterlijk de heledag met hem rond als hij niet slaapt. Dan is hij wel gewoon tevreden.

  Gebeurd heel af en toe dat hij in slaap valt in onze armen maar dan kunnen we hem niet overleggen naar zijn eigen bedje want word meteen wakker en geraakt niet meer in slaap dan. Hij is volgens mij nog niet 1 keer in slaap gevallen zonder te huilen (blijf er wel steeds bij vooral om steeds zijn tutje terug te geven, ga pas weg als hij slaapt) en laat hem natuurlijk niet te lang huilen want dat vind ik maar zielig en dat krijg ik niet over mijn hart, ocharme... vind het ook echt zielig voor hem..

  Voel me een beetje schuldig maar het is soms echt vermoeiend 😓

  Maar buiten het slecht slapen en in slaap komen blijft het een schatje die toch ook veel kan lachen!


 • Charliecharlie

  Mijn zoon deed dat ook, dat evolueerde langzaam in een halfuurtje kletsen voor het in slaap vallen. T was wel jengelen, bij krijsen gaan we altijd even kijken en knuffel geven. M’n dochter valt meestal makkelijker in slaap.

 • O.

  Same here! Behalve dan dat ik geen dochter heb 🤪.

 • NewBaby2018

  Onze oudste en middelste deden dat ook. Ze hadden dat gewoon even nodig een paar minuten. De jongste heeft een speen. Dat is hier het verschil. Ik vind die speen erger dan huilen.