Zieke zoon

Mama ligt wakker, papa heeft net je broertje gebracht voor zijn nachtvoeding. Jij wordt wakker, papa gaat naar je toe, want je riep hem. Je valt weer in slaap en geeft een schreeuw. Je eerste nachtmerrie denkt papa en omdat hij nog naast je zit kan hij je direct knuffelen. Vrijwel meteen slaap je weer.
Papa komt bij mama en je broertje kijken, je broertje is nog wakker. Met grote ogen ligt hij te drinken. Papa helpt met boeren en gaat daarna weer liggen. Van korte duur want huilend wordt je wakker. Papa komt er snel aan. Ondertussen valt je broertje in slaap. Papa doet de deur van mijn kamer open, met jou in zijn armen. Dat doet hij 's nachts bijna nooit. Alleen als er wat is. Je hebt je helemaal onder gespuugd. Papa vertelt het mij en zegt dat ik in bed kan blijven liggen. Maar natuurlijk kom ik je een knuffel geven, arm lieverdje. Je zit er helemaal onder. Papa kleed je in de badkamer uit, maar dat vindt je niet fijn en dus geef je mijn benen een kotsknuffel. De spuug kan mij weinig schelen, even troosten. Je gaat met papa douchen en ik pak een schone pyjama, voor jou en voor mij. Daarna kleed ik je aan terwijl papa zich doucht en daarna je bed verschoont. Op het aankleedkussen lezen wij ondertussen een paar boekjes.
Daarna legt papa je in bed en is bij je terwijl je weer in slaapt probeert te vallen. Gelukkig maar want je spuugt weer.
Vrij inzichtelijk. Ik denk altijd dat je weinig eet, sinds een paar maanden. Maar er komt toch echt vrij veel uit je maag.
Deze keer hoef je niet te douchen, wie weet hoe vaak je nog spuugt vannacht en deze keer is het aanzienlijk minder. Papa kleed je weer uit, mama kleed je aan, papa maakt je bed schoon, mama leest boekjes en papa snijd een rijpe peer in stukjes. Papa is bijna klaar met alles klaar maken en dan wordt je broertje wakker. Samen met papa pak je de laatste dingen, mama gaat naar je broertje. Wanneer alles klaar ligt, wil je naar mij toe. Helaas kunnen we niet knuffelen, je broertje ligt tegen mij aan in bed in slaap te vallen. Wel kletsen we even terwijl papa je vast houdt.
Je ligt weer in bed, met je laatste lievelings knuffel, je laatste onderlaken, je laatste molton en je laatste dekbed. Hopelijk is het spugen klaar en voel je je morgenochtend weer beter.
Hopelijk slaap je uit, want we zijn alweer wat uurtjes verder.
Beterschap lieve zoon!

1435 x gelezen, 4

reacties (7)


 • Blondie-mama

  Ag jeetje altijd zo zielig gelukkig rent die weer rond

  Beterschap!

 • Lama94

  Dankje!

  Hij is nog steeds vrolijk, het lijkt er op dat we het ergste hebben gehad. Is nog wel bleekjes en wilt alleen fruit eten.

 • Bibapoes

  Ah ons zoontje ook gehad vorig weekend. Iedere 30/60 minuten spugen. We hebben hem tussen ons in gelegd met badlaken en grote hydrofiele doek, dan hoefden we zijn bed niet steeds te verschonen en konden we het meteen snel opvangen als hij begon te spugen.

 • Lama94

  Wat sneu!

  Mijn man zat er naast, gelukkig was hij niet alleen met spugen. Maar een matras naast zijn bed was wel praktisch geweest. Badlaken is ook een goede tip.

  In ons bed kon niet, daar ligt al een baby 👶🏼

  Hij rent nu rondjes beneden met een beschuitje, gaat gelukkig al stukken beter na een paar uur slaap. Hopelijk blijft dat zo.

 • IlseAnne

  Zo sneu altijd, heel veel beterschap

 • Lama94

  Dankje!