Zoontje ziek

Mijn zoontje van 15 maanden is ziek, zo sneu. Buikgriep, de buikgriep waar mijn schoonfamilie één voor één last van heeft gehad de afgelopen week. Het begon bij mijn schoonmoeder en die is ondertussen weer beter, vervolgens mijn schoonzus, schoonvader, neefje, zwager en nu mijn zoontje. Hij geeft elke 10 minuten over en houdt niks binnen. Hij heeft nog één setje schone kleren in de kast en mijn voorraad kleding is ook bijna op. Want ja, hij zit natuurlijk het liefst op schoot.
Mijn moeder zou vandaag langs komen om te helpen omdat ik mij zo misselijk voel van de zwangerschap. Helaas kan ze nu niet meer komen helpen. Ze werkt in de zorg en wanneer ze daar iemand aansteekt moet de hele groep in quarantaine. Niet echt een optie. Maar wat voelt dat rot zeg! Het enigste wat ik doe is kots ruimen en ik had mijn moeder er graag bij gehad om te helpen.
Mijn schoonmoeder kan gelukkig wel helpen, maar dat is toch anders, minder eigen. Hartstikke lief natuurlijk! En zij wordt als het goed is niet weer ziek, ook wel zo handig.
Straks een telefonische intake met de verloskundige, ben benieuwd hoe ver we komen.
Zoonlief houdt niks binnen, zelfs mijn melk niet. Het is zo sneu. Slapen lukt ook niet omdat hij dus over blijft geven. De laatste twee keer alleen maar gal.
Hopelijk voelt hij zich snel beter en steekt hij mij of mijn man niet aan. Voor nu maar even aankijken en plasluiers tellen, na vanmorgen niks meer gehad.

678 x gelezen, 2

reacties (16)


 • Grumble2.1

  Voor jouzelf zou ik even wat cola gaan drinken .. kleine slokjes .. dat hielp als een tierelier bij mij tegen de misselijkheid ..

  Sterkte .. heb je geen partner die je kan helpen?

 • Lama94

  Bedankt voor de tip, ga ik eens proberen.

  Hij moet overdag gewoon werken en dan duurt de dag lang. De afgelopen week zit hij niet zo lekker in zijn vel en heb ik 's avonds ook niet zo veel aan hem. Wanneer het wel goed met hem gaat gelukkig wel.

 • Grumble2.1

  Kan hij niet 2 dagen lekker vrij nemen .. misschien klaart hij daar zelf ook wat van op 😊 of iets langer weekend ofzo

 • Lama94

  Op maandag en dinsdag werkt hij thuis, dat scheelt al wat. Al heeft hij dan wel stress door de trage internetverbinding al gaat hij daar al iets beter mee om ondertussen.

  Hij werkt net een paar maanden bij een klein bedrijfje, dus hij wilt geen vrij nemen. Al zouden ze daar helemaal niet moeilijk over doen, hij werkt nu eindelijk bij een leuk en fijn bedrijf, past veel beter bij hem. Komt normaal gesproken ook een stuk vrolijker thuis.

  Geen idee wat het is, maar meestal gaat het met een week of twee wel weer beter.

 • Mama2prinsesjes

  Ohh ik had t in de zomer ook!! Ik 9 weken zwanger hartstikke misselijk en m’n meiden 4 en 2 hadden buikgriep. Echt zo zwaar!! Ik zou zsm de dokter bellen en vragen of zofran siroop voor je zoontje! Helpt super goed!!

 • Lama94

  Echt heel sneu en onhandig inderdaad, bedankt voor de tip!

 • dennenboom

  Ah nee, zo sneu! 🥺 Beterschap!! Hopelijk knapt hij snel op. Dat is natuurlijk helemaal niet te doen als jij je ook nog eens beroerd voelt.. "Lekker" bankhangen, tv aan, emmer en dekentjes erbij 👌

 • Lama94

  Dankje!

  We houden een tik tak marathon 😅

  Hij hangt echt als een zielig hoopje op schoot.

 • Miniem

  Aahh, beterschap. Hoop dat hij heel snel weer beter wordt. Echt niet leuk, zelf ziek zijn door de zwangerschap en een ziek kindje hebben! 😫

 • Lama94

  Dankje!

  Mijn schoonmoeder is ondertussen ook weer weg maar het was even schoon.

 • Mykha

  Ach die schat! Beterschap

 • Lama94

  Dankje!

 • Dane

  Heel veel beterschap voor je zoontje, hopelijk voelt hij zich snel weer beter.

  Misschien een waterijsje geven? Krijgt hij toch nog vocht binnen en mijn dochter vond dat heerlijk als ze niet fit was. (Zo'n druk ijsje)

 • Lama94

  Goede tip! Die ligt nog wel in de vriezer.

  Hij slaapt nu gelukkig. Onder de telefonische intake met de verloskundige in mijn armen in slaap gevallen. Hopelijk slaapt hij flink en gaat het daarna goed genoeg om wat te drinken.