Nichtje uit pleegzorg halen? Deel 3

Ten eerste wil ik jullie bedanken voor jullie reacties en het meedenken.
Wat stonden wij voor een lastige keuze. Een keuze waar voor mijn gevoel beide uitkomsten niet ideaal waren, een keuze voor een toekomst die nog zo onduidelijk is.
Ik heb veel gehad aan jullie kritische vragen en ervaringen.
Veel gesprekken zijn er gevoerd, met mijn man en met twee goede vriendinnen. Mijn vriendinnen gaven ook goede inzichten en ik ken ze beiden al vanaf de basisschool, dus mij kennen ze ondertussen ook al aardig :)

Ondertussen zijn er wat zaken veranderd. 'Emmy' heeft een nieuwe voogd. Mijn zus mag Emmy weer af en toe thuis zonder begeleiding ontvangen. Wat ook betekent dat ze haar vaker dan om de week een uurtje kan zien. Zo was ze bijvoorbeeld met Kerst bij mijn zus. Wat fijn dat dat weer kan.
Mijn moeder (dus oma) ziet haar kans schoon en is bezig met een brief opstellen om 'Emmy' af en toe op te kunnen halen om oma dingen samen te kunnen doen.
Al dat goeds wat gaande is wil ik niet tussen gaan zitten.
Ook denkt mijn man niet meer dan twee kinderen in huis te willen. En mijn wens voor nog een zwangerschap en kindje is zo groot.
Ook voelt het niet goed om haar uit een huis te halen dat ondertussen haar thuis is. Ze heeft al drie huizen (en gezinnen) in vier jaar tijd gehad, voor de hechting niet gezond lijkt mij.
Er waren nog meer overwegingen waarom wel/niet, maar dat zijn er te veel om op te noemen.
Wanneer het duidelijker is wat de rol van mijn zus en oma gaan zijn, zouden we nog kunnen overwegen om één keer in de zoveel tijd een logeerweekend te houden.
En als ze toch weer naar een ander pleeggezin moet, houden we in gedachten dat ze mogelijk bij ons terecht kan. Dat ligt aan de situatie dan natuurlijk, maar die optie houden we open. Want van pleeggezin naar pleeggezin is toch echt iets wat we willen voorkomen.

1699 x gelezen, 7

reacties (19)


 • Casey34

  Wat fijn. En toch een beetje geholpen door de beslissing van jeugdzorg nu. Wat ik wel dacht is wat als jullie al 2 kids hadden dan liet je haar toch ook niet van gezin naar gezin gaan.

  Hopelijk gaat alles goed en kunnen jullie haar toch een beetje op zien groeien ❤️

 • Lama94

  'Wat ik wel dacht is wat als jullie al 2 kids hadden dan liet je haar toch ook niet van gezin naar gezin gaan.'

  Nee dat verwacht ik ook niet. Maar mijn man denkt echt dat hij twee kinderen in huis genoeg vind. Wanneer we voor de situatie staan dat we twee kinderen hebben en Emmy naar een nieuw pleeggezin moet, dan hebben we beter zicht op hoe de situatie dan is en of we het zien zitten/een goed plekje voor haar zijn. Misschien dat drie kinderen te veel is maar misschien dat we het wel zien zitten.

  Voor nu hoop ik dat ze meer familie contact krijgt en we haar inderdaad toch een beetje kunnen zien opgroeien.

 • Anna-76

 • Lindaaaaaaaa

  Goed bezig !! 🥰🥰

 • Lama94

  Dankje!

 • ilsje85

  Deel 3: Wat een goede ontwikkelingen!

  Een verstandig besluit ❤🍀

 • Lama94

  Ja ik ben zo blij dat 'Emmy' haar moeder meer mag zien. Hopelijk lukt het mijn moeder ook om in goed overleg af en toe op te passen, daar verlangt ze zo naar.

 • Nog-even!

  Dat klinkt heel goed en wijs!

 • Lama94

  Dankje!

  Het is echt een lastige keuze, maar nu die is gemaakt voel ik wel eindelijk weer rust.

 • Nog-even!

  Fijn!!

 • Lentespring

  Ik ben blij en verrast dat je zus en nichtje weer eens samen mogen zijn. Ik hoop voor jullie als familie op verdere positieve ontwikkelingen.

 • Lama94

  Dankje, ik hoop het ook!

 • Lova

  Het klinkt als een weloverwogen besluit. Een moeilijke beslissing maar zoals je schrijft voelt het voor jullie voor nu als de beste. Wat fijn dat ze haar mama af en toe zonder begeleiding mag zien ook!

  Ik wens jullie allemaal een heel mooi nieuwjaar toe en het allerbeste voor de komende jaren!

 • Lova

  Het klinkt als een weloverwogen besluit. Een moeilijke beslissing maar zoals je schrijft voelt het voor jullie voor nu als de beste. Wat fijn dat ze haar mama af en toe zonder begeleiding mag zien ook!

  Ik wens jullie allemaal een heel mooi nieuwjaar toe en het allerbeste voor de komende jaren!

 • Lama94

  Dankjewel!

  Het is een lastige keuze geweest maar nu voel ik eindelijk weer rust.

 • Idris

  Wat fijn zeg dat voor iedereen de nieuwe ontwikkelingen positief lijken uit te pakken! Knap hoe jullie alles zo grondig hebben besproken en overdacht hebben. Zal vast de relatie met je man ook verdiept hebben. Heel veel liefde voor jullie allemaal toegewenst!

 • Lama94

  Dankje!

  Het was inderdaad fijn om te zien hoe hij achter mij stond en bereid was om voor een nichtje die hij zelden ziet, erg zijn best te doen.

  Nu deze keuze is gemaakt heb ik eindelijk weer rust in mijn hoofd.

 • Myrtheflower

  Mooi, klinkt alsof er voor emmy ook iets meer 'rust' gekomen is, als ik het goed begrijp.

 • Lama94

  Klopt en zo fijn dat de nieuwe voogd het belangrijk vindt dat ze haar moeder meer ziet. Om de week een uurtje is voor niemand goed.