Meisjesnaam gevonden

Weken geleden was ik op namenjacht. Dit is de update! 30+3: We weten nu dat het een meisje wordt en we hebben De Naam. De knoop is opeens doorgehakt. Het is een naam geworden die hier genoemd is, maar die ik zelf al een jaar of drie geleden voorstelde als: 'Dit vind ik ook een leuke naam.' Manlief vond dat ook meteen.
Hij voldoet aan de eisen en heeft een mooie betekenis. We verwachten niet dat ze hem ooit zal moeten spellen, behalve misschien als iemand flink dyslectisch is. Hij is in het Nederlands en het Engels vrijwel identiek qua uitspraak. We kennen zelf niemand met de naam, ook in mijn decennium voor de klas herinner ik me niet een leerling met die naam te hebben gehad. Toch is hij niet ouderwets, regiogebonden of anderszijds heel vreemd. In combinatie met onze achternaam klinkt het netjes en vriendelijk, maar niet kinderlijk. (Eindigt niet op -je.) Het enige waar ik nog over twijfel zijn de initialen. Ik zou haar denk ik graag een tweede naam geven, maar we weten allebei niet welke dat dan zou moeten worden.
We hebben nog tien weken om díe knoop dan weer door te hakken...

1276 x gelezen, 1

reacties (11)


 • Sil

  Misschien misschien een naam herleiden van jullie namen?

 • Kitty-1984

  Dat is zeker een goed en leuk idee. Daar is toevallig een 100% combinaam van, (half zijn naam en half mijn naam) wat ook gewoon echt een meisjesnaam is, maar we vinden die allebei niet zo mooi en al helemaal niet icm de voornaam, haha. Haar initialen zouden dan ook nogal stom worden. We hebben nog 9 weken om over na te denken. En anders hebben we zelf ook allebei maar 1 voornaam en dat is natuurlijk ook gewoon prima.

 • Sil

  Ah dat is jammer!

  Je hebt nog alle tijd om creatief bezig te zijn. Jullie namen goed husselen is ook een optie. Succes!

 • MienB

  Nou ben ik nieuwsgierig geworden haha

  Een tweede naam..

  Dat ligt een beetje aan de eerste naam, maar een klassieke naam is dan vaak prachtig, ik heb wat suggesties:

  Sofia

  Edith

  Marie

  Violet

  Samia

  Janine

  Hannah

  Susan

 • Kitty-1984

  De eerste naam kan uitstekend bij al deze suggesties. Dank je wel. Maar er zit er geen bij die ons aanspreekt of die voelt ‘kloppen’. Het is toch een gevoelsding.

 • Lindaaaaaaaa

  .

 • Lindaaaaaaaa

  Ben heeel benieuwd.

  Onze achternaam begint met een k dus wilde absoluut niet een naam die begint met een k (kk)

 • Sophie-123

  Grappig, ik vond het juist leuk klinken om de beginletter hetzelfde te hebben als de beginletter van onze achternaam :-)

 • Ashleyjessy

  Is het ook maar bij KK snap ik dat wel dat je dat minder vind ..

 • Lots-of-love

  Initialen blijft lastig. Wij vonden de naam Loïs mooi, met als tweede naam Leonora. Maar L.L. als initialen vond ik niet echt geschikt. Toen hebben we van de tweede naam Eleonora gemaakt. Gelukkig werd het een jongen, want ik vond het eigenlijk niet zo 😁

 • Ilsje85

  Als het maar geen 'rare' voorlettercombinatie is. Bijvoorbeeld geen L.U.L., want dat zou zo lullig zijn🤣

  Succes met bedenken!