De eerste vreetkick

8 weken zwanger. Mijn kwaaltjes vallen vooralsnog denk ik nog wel mee. Zeker als ik hoor en lees hoe veel meiden kotsziek zijn en veel overgeven. Wel voel ik me gewoon de hele dag alsof ik een kater heb. Weeïge buik, geen idee wat ik nu wel of niet wil eten, moe, vreemde energiedalen, een duffe hoofdpijn... Maar het is te doen.
Eten is wel een vreemd ding, want ik heb om de haverklap trek-maar-geen-trek. Ik probeer dan wat fruit of een crackertje te eten. Het gaat niet altijd goed en dan word ik mild misselijk. Gisteravond gebeurde er opeens wat raars. Ik had opeens enorm zin in snoep. Tot nu toe ben ik vooral aan de hartigheid geweest, maar nu wilde ik snoepen. Ik lag al in bed, maar ik heb toen een negerzoen, een chocoladetruffel, een handje Skittles, twee kauwgomlolly's en een salmiaklolly gehaald. Een snoepbakje.
Tevreden peuzelde ik de negerzoen, truffel, 1 kauwgomlolly en alle Skittles op en mijn buik was helemaal tevreden. Geen last gehad, niet misselijk geworden. Maar als ik op het verkeerde moment een stukje chocola (of wat dan ook) eet, wordt mijn maag boos en van slag. Wat idioot. Ik leer steeds beter wat werkt en wat niet werkt. En als dat betekent dat ik 's avonds in bed zit te snaaien, dan is dat maar zo. Mijn lichaam vraagt er niet voor niks om, denk ik dan.
Wat kan ik nog meer verwachten? Heb je nog tips?

919 x gelezen, 0

reacties (1)


  • Oummii

    Zin hebben in snoep herken ik wel. Ik ben echt niet van snoep, maar tijdens zwangerschap heb ik daar dan plots zin. Na het eten ervan ben ik echter slechter af. Ons lichaam vraagt niet om snoep, maar om andere dingen. Zo kan je zin hebben in iets zoet omdat jouw lichaam chroom nodig heeft. Als je trek hebt in chocolade, dan wijst dit op magnesiumbehoefte van jouw lichaam. Jouw lichaam communiceert met je, maar de boodschap gaat verloren helaas. Daarom is het belangrijk om ons hierover in te lezen. Af en toe gaat het em niet doen, maar ik zou er toch geen gewoonte van maken aangezien je niet per se laat merken dat je echt niks kan eten of binnenhouden. Het blijft dus een keuze.