Het 2e streepje! - VERVOLG

Hoe ging het verder nadat ik op 21 maart op 12dpo een positieve zwangerschapstest in handen had en voorzichtig weer naast mijn man in bed kroop.
Dit moest een verrassing zijn, dit zou een verrassing worden, zoveel wist ik een jaar geleden al. In mei 2018 had ik al een tweetal boekjes gekocht bij de Action: 'Mama schrijft' en 'Papa schrijft' Die had ik een jaar geleden al ingepakt met een lief briefje erbij en nu was het zover. Eindelijk kon ik mijn man dit bijzondere cadeautje geven.
Tijdens het klaarmaken van het ontbijt deed ik alsof er niets aan de hand was. We waren gezellig aan het kletsen, dronken thee en begonnen de boodschappen die hij zou gaan halen door te nemen. Ik had een bubbeltjesenveloppe op tafel neergelegd met het boekje erin en gezegd dat er een pakje voor hem was bezorgd waar ik al een tijdje op had gewacht. Hij had niks door. Toen hij eigenlijk al naar boven wilde gaan om zijn tanden te poetsen vroeg ik: 'Wil je anders eerst het pakje even uitpakken?'
Tergend langzaam begon hij het rode papier van het boekje af te halen, terwijl mijn hartslag ongeveer verdubbeld was. Oh, wat deed hij dit langzaam! Toen de voorkant van het boekje, met mijn briefje erop, zichtbaar was, viel het kwartje NIET. 'Hee, wat leuk.' Diepe zucht. 'Lees het briefje eens.' Nog steeds geen vallende kwartjes. Ik haalde de positieve zwangerschapstest tevoorschijn en liet die zien. 'Ik ben zwanger.' Een paar mooie blauwe ogen werden zo groot als schoteltjes. 'Is het echt? Is dit echt?' Ik voelde de tranen opwellen. 'Ja, het is echt. We krijgen een kindje.' We knuffelden en hadden allebei een paar dikke blije tranen over onze wangen. Hij bestudeerde de positieve test en ik vertelde hoe dit was gegaan die ochtend. 'Wil je nog naar de supermarkt nu?' grapte ik. Het volgende uur brachten we in totale verbijstering door, maar ook in blijdschap. Na 17 rondes is het dan eindelijk zover. Samen deden we nog een tweede early die zelfs nog ietsje donkerder werd. Zwanger!

Time jump van twee dagen naar NOD: het uur U. Ik zou de ClearBlue digitale test die ik dezelfde dag nog had besteld gaan gebruiken. Dat is natuurlijk hét vinkje op je zwangerschapsbucketlist. Het woordje 'zwanger' in dat veldje zien verschijnen met '1-2' erbij. Althans, dat is waar ik vanuit ging. Voor de volledigheid mikte ik ook nog een early en normal van Action, een normal van Sensitest en een ovulatietest in het bekertje. Leuk om te vergelijken. Hoe vaak krijg je die kans! Ik niet vaak in elk geval. Met een timelapse filmde ik hoe de streepjes van de zwangerschapstesten opliepen. Al heel snel popte het woordje 'zwanger' in de ClearBlue, maar tot mijn verbazing kwam vlak erna '2-3' in het schermpje. Dat verwachtte ik niet. Ik was op die dag pas 3+2, wat volgens de bijsluiter een 1-2-uitslag zou geven. Mijn ovulatie was op cd 10 en dit was cd 24, dus het zal een grensgeval geweest zijn. Misschien was er gewoon al genoeg hCG aanwezig voor een 2-3. Alle testen positief en de ovulatie was al helemaal een spectaculaire knaller. Vertel mij dus niet meer dat je een ovulatietest niet kan gebruiken om te zien of je zwanger bent. Het is hartstikke duidelijk. Bij mijn pieken heb ik nog nooit zó'n knaltest gehad in elk geval. De CB was natuurlijk de kers op de taart. Blij vervolgden we onze dag.

Intussen is het donderdag, 4 dagen na de eerste positieve test. Het is nog steeds niet geland, moet ik zeggen, bij ons allebei niet. Wel heb ik intussen twee handige apps op mijn telefoon gezet, eentje voor voeding en eentje over zwangerschap. Ik weet dat het nog steeds mis kan gaan, maar iets zegt me dat het goed zit. Mocht het mis gaan, hebben we dit in elk geval mogen beleven samen, dit kunnen voelen. Vooralsnog merk ik eigenlijk geen kwaaltjes, behalve dat ik wat aders in mijn borsten lijk te hebben en wat meer trek heb. We gaan het nu allemaal meemaken! We gaan een vk bellen en kijken wanneer de eerste echo mag. 1 december mogen we dan hopelijk onze mooie, lieve Coronial ontmoeten.

Groetjes, Kitty

1261 x gelezen, 5

reacties (13)


 • Tryagain2020

  Mooi geschreven, gefeliciteerd, ik afgelopen zaterdag positief getest na 13 maanden, heel blij mee :) geniet ervan! Vind ik ook lastig hoor. :)

 • Ashleyjessy

  😍😍 gefeliciteerd!

 • ❤~je0919

  Het is jullie gegund.

  Geniet van deze tijd.

  En hoop dat het allemaal goed mag blijven gaan.

  X

 • ylva

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Je rekent vanaf je eerste dag menstruatie of twee weken opgeteld als je je ovulatie weet. Dus als jij op 12 dpo voor het eerst testte en toen twee dagen later, wat je 14 dpo en dat is dan dus 4 weken. 3+2 wat je noemt zou dan 9 dpo zijn ;) Maar dat komt omdat je dus een vroegere eisprong hebt dan gemiddeld.

 • Kitty-1984

  Oh, dus ik krijg er eigenlijk gratis een paar dagen bij? Het is nu cd26, (3 weken en 5 dagen vanaf mijn menstruatie) maar omdat mijn ovulatie al cd11 was, is het eigenlijk cd29, 4+1. Begrijp ik dat zo goed?

 • Ylva

  Ja alleen zo zal je verloskundige niet rekenen. Standaard wordt aangehouden/ gerekend vanaf eerste dag menstruatie (maar men gaat dus uit van een ovulatie op dag 14). En dan heb je grote kans dat bij de termijnecho je dus weer wat voorloopt op wat de vk zei. Tenminste als je je ovulatie goed gemeten hebt.

 • Noortje28

  Nogmaals gefeliciteerd! Ik had exact hetzelfde met die Cb test. Ovulatie op CD 12 en de magische zwanger 2-3 op CD 23! zoveel hcg heb ik nog nooit aangemaakt dus ik ben erg benieuwd. Het voelt iig goed. Over 2 weken de eerste echo om te zien of het in de baarmoeder zit en niet erbuiten. Fijn ook dat jij je goed voelt. Ik ook, nergens last van zelfs 😁🤞🏼

 • Snuitje88

  Gefeliciteerd 🍀

 • Anna-76

  Super, geniet van je zwangerschap🍀

 • Narnar

  Wat fijn dat het eindelijk gelukt is! Geniet ervan!!

 • Elske15

  Gefeliciteerd geniet er samen van hebben jullie verdiend na 17 maanden geduld

 • LiefsTess

  ahh heel leuk!!

 • Duck204

  zo leuk! spannend!