Edwardssyndroom

Hallo allemaal,
In augustus een positieve test na een korte tijd proberen. Na de eerste echo bleek het een tweeling te zijn!
Twee weken later bleek dat 1 vruchtje was gestopt met groeien (vanishing twin). Dit was een pijnlijke gedachte, maar mijn man en ik hadden er verder niet veel aandacht meer aan besteed na twee weken piekeren over TWEE BABY'S (ook al wilde ik altijd al een tweeling, en zouden we er hoe dan ook met een positieve instelling voor gaan)
We wilden vooral blij zijn om dat ene vruchtje, dat zich wel goed ontwikkelde. ( voor mijn dochtjertje van 1,5j 2 miskramen gehad)
Inmiddels ben ik bijna 14 weken ver, op 12 weken heb ik de nipt test laten uitvoeren.
Het resultaat duurde erg lang dus belde ik zelf naar de vroedvrouw. Ze zei me dat de gynaecoloog me zelf zou terug bellen..
Uiteindelijk blijkt dat ik aankomende maandag opnieuw de nipt test zal moeten doen omdat ze trisomie 18 niet correct konden meten.
Helaas bestaat google en begon ik het op te zoeken, waardoor ik de ganse dag heb gehuild.
Ik heb veel met mijn man gepraat over áls het slecht nieuws is... Jammer genoeg is mijn man geen prater, hij uit zorgen en verdriet in boosheid en negativiteit. Ik neem het hem niet kwalijk, niet iedereen is hetzelfde.
Maar ondertussen zit ik alleen te piekeren.
Vandaar deze blog, iemand van jullie die iets soortgelijks heeft meegemaakt? Wat was de.uiteindelijke afloop?

2642 x gelezen, 3

reacties (0)


 • KiimB

  Hoi allemaal! Voor diegenen die de uitslag wilden weten: alles is goed!

  Wat zijn wij gelukkig, heerlijk gevoel dit. Nu kunnen we écht beginnen te genieten ❤

 • onsgeheim85

  Wat fijn 😗 super blij voor jullie 😊

 • onsgeheim85

  Hoe is het nu weet je al meer?

 • Trotsemama<3

  Jeetje wat een stress.

  Ik kan alleen maar mee lrsten van me vanishing twin... maar helaas heeft bij ons de andere hetook niet overleefd😔

  Sterkte en hopelijk krijg je alsnog een goede uitslag ❤

 • KiimB

  Oh wat erg voor je...

  Hoeveel weken was je toen je vernam dat het andere vruchtje het niet ging halen als ik vragen mag?

  Hier scheelt het dat het twee-eiïg was, anders hadden ze het hier ook allebei niet gehaald zei mijn gynaecoloog. X

 • Trotsemama<3

  Ik heb mijn eerste echo gehad met 8 weken en toen liep het ene vruchtje al achter. Ze zeiden toen dat we er rekening mee moesten houden dat die het niet zou overleven.

  Dua wij zijn verder gegaan met de gedachte we worden ouders van 1 of miss toch 1 kindjes en ik heb er dus geen rekening mee gehouden dat de andere ook zou stoppen met groeien.

  Dus met 11 weken hadden we weer eenecho en bleek de andere met 9 weken gestopt te zijn.

  Me lichaam heeft dit niet aangegeven dus heb ik me uiteindelijk laten curreteren.

  Liefs

 • KiimB

  Bij mijn tweede zwangerschap had ik een echo op 8 weken, bleek ook niet juist te zijn. Mijn lichaam gaf ook niets aan, ik heb toen ook een curettage laten doen. Dan ben je er het snelst, minst pijnlijk (zowel lichamelijk als emotioneel) 'vanaf'.

  Met deze zwangerschap heb ik op 12 weken een laatste echo gehad ( inmiddels 2weken geleden), daarop bleek alles in orde te zijn. Af en toe luisteren we thuis eens naar het hartje met een doppler apparaatje.

  Ik heb een rustig, goed gevoel over het resultaat vd nipt test ( ik weet niet juist als dit een gevoel is, of een ontkenningsfase). Ben benieuwd, ik mag morgen eens proberen te bellen voor het resultaat zei mijn vroedvrouw. Spannend! X

 • Schip

  Slechte nipt uitslag gehad en toen met verdere testen is bij ons helaas wel de bevesteging gekomen dat de uitslag correct was uitgevoerd. Heel veel succes in deze onzekere tijd

 • KiimB

  Oh wat rot zeg... Bij mij is tot nu toe niets gezegd van een slechte uitslag, alleen dat ze het niet correct konden meten. Dus nog even afwachten, de tijd kruipt stilaan voorbij

 • niobe

  Wat een stress meid! Even een stukje kansberekening zonder nummers: omdat afwijkingen zo zeldzaam zijn is de kans op een vals positieve test groter dan de kans op een daadwerkelijke afwijking. Maar dat neemt niet weg dat het vreselijk spannend is voor jullie. Sterkte!

 • KiimB

  Bedankt voor de reacties. We weten inderdaad nog niks, dus het kan alle kanten op. Moest het dan toch slecht nieuws zijn weten we wat de volgende stappen zullen zijn, gelukkig zijn mijn man en ik hier nogal nuchter in. We bekijken liever de voordelen dan de nadelen ( ik ben nog jong, raak snel zwanger,...) daar trekken we ons vooral aan op ;) wat betreft de vanishing twin, het zou inderdaad kunnen dat ze het dna van het 'slechte' vruchtje hebben gemeten. Aangezien dit nog maanden in mijn bloed kan zitten. Maar mijn huisarts zei me dat ze hier niet van uit gaat, omdat er een stuk meer dna van het goede vruchtje is. Op het invulblad van de test had mijn gynaecoloog destijds aangevinkt 'vanishing twin', dus hiermee werd wat rekening gehouden denk ik.

  Achja afwachten maar, ik laat het jullie weten. Fijne avond nog allemaal 😘

 • onsgeheim85

  Wat spannend weet je al meer?

 • KiimB

  Heb vandaag opnieuw bloed laten prikken. Hopelijk hebben we voor het weekend de uitslag. Spannend!

 • H1987

  O ja, wat ik ook nog wil meegeven is dat bij jou de afwijking kan komen door de 'vanishing twin'. Dat het overleden kindje een afwijking had, maar het levende kindje perfect in orde is.

 • Chchch

  Dan is een goede opmerking, bij een tweelingzwangerschap mag normaal gesproken geen NIPT gedaan worden.

  Veel sterkte!

 • H1987

  Mijn beste vriendin had bij de NIPT ook slechte uitslag voor trisomie 18. Bij 2e NIPTtest zelfde uitslag. Vol stress en moed in de schoenen heeft ze vruchtwaterpunctie laten doen, niet meer gelovend dat het goed kon zijn. Daaruit is gebleken dat het kindje niets mankeert! Weken stress voor niets! Nu nadert ze het einde van haar zwangerschap en de echo's zijn steeds goed, kindje groeit normaal, geen afwijkingen. Blijf hopen dat de kans er is dat alles toch goed blijkt te zijn. Ik wens je veel steun in de komende weken terwijl je wacht op een definitieve uitslag. Want meestal wachten ze tot 16wkn voor een vruchtwaterpunctie (omdat anders de kans op miskraam te groot is, hangt af van de hoeveelheid vruchtwater die je hebt) en dan kan het nog 2 weken duren voor je de uitslag hebt. En ik duim voor jou dat het bij jou ook toch goed mag blijken te zijn.

 • Sterremama

  Bedoel je grijze zone? Ik ken er 2. 1 had bij een nieuwe nipt een goede uitslag. Dus niks aan de hand. Bij de 2de was de nipt nog steeds niet goed. Maar een punctie was wel goed. Het kind was gezond en de afwijking zat enkel in de placenta. Sterkte. Ik ben nu wachtende op de nipt

 • Momiji

  Ik heb met de hielprik gehad dat ze ineens zonder waarschuwing vooraf (de brief viel in de bus nádat ze weer weg was) aan de deur stond met haar koffertje. Paniek natuurlijk, kwam ook nog bij dat mijn zoontje een slechte slaper was, ik er helemaal doorheen zat en hij nèt sliep.

  Er was toen ook een ‘dubieuze’ uitslag op een of andere enge ziekte (iets waarbij hij de rest van zn leven medicijnen zou moeten slikken, wat precies weet ik niet meer) maar achteraf bleek er helemaal niks aan de hand te zijn.

  Je nu druk maken heeft geen zin, al is het wel begrijpelijk dat je ongerust bent.

  Edwards syndroom is ook erg zeldzaam, dus de kans dat dat t is, is erg klein.

  Sterkte en succes!

 • B756

  Dat de het niet konden meten betekent niet dat de kans groter is dat het syndroom er is. Pas als het twee keer niet lukt bestaat er een verhoogd risico, en dan is de kans op een gezond kindje nog altijd het grootst. Het betekent toch nu alleen dat er in het bloedmonster niet voldoende materiaal aanwezig was om te testen. Ik snap dat je schrikt hoor! Maar probeer nog niet direct van het ergste uit te gaan, ze hebben het syndroom niet vastgesteld.

 • Moedervanprinses

  Dit. Rustig aan, wacht het even af