De 7 weken echo

Eindelijk was het zo ver: de vitaliteitsecho. In eerste instantie leek de tijd voorbij te kruipen maar hoe dichter we bij de datum kwamen, hoe meer ik er juist tegenop ging zien. Ik voelde me niet blij, maar vlak en weer schuldig omdat ik me niet blij voelde.

Daarnaast is sinds een paar dagen de beroerdheid begonnen. Alsof ik constant wagenziek ben. Dat ken ik helemaal niet van m'n vorige zwangerschap! Genieten lukt nog niet en die roze wolk is ver weg. Een soort zelfbescherming denk ik.

Op het moment van de echo kwamen ineens alle emoties omhoog en raakte ik in paniek. Ik durfde niet en ik wilde niet. Het maakt het ineens zo echt, wat de uitkomst ook is.

Ik heb niet gekeken naar het scherm totdat de arts aangaf dat het hartje klopte. Een mooi hard kloppend hartje. Ik heb m'n ogen durven openen, maar anders dan de eerste keer, voelde ik niet die bijzonderheid of die blijdschap en opluchting. M'n emoties waren ineens weer vlak. Want nu is het weer afwachten tot de volgende echo en we weten als geen ander wat er in die wachtweken kan misgaan.

De arts gaf ons mee dat we dit best even mogen vieren. Dus ondanks dat m'n man en ik voorzichtig positief zijn, eten we er vanmiddag even een taartje op. Toch weer een mijlpaal gehaald.

De volgende echo is bij de verloskundige praktijk, over anderhalve week. Toen de verloskundige aan de telefoon me vertelde hoe blij ze was mijn naam weer te zien, voelde ik toch die emoties wel weer even omhoog komen. Gelukkig alle begrip en hoef ik niet lang op m'n echo's te wachten.

Nu alles even laten bezinken. Want ik ben nog steeds zwanger, de frummel is een mooie grootte en het hartje klopt. Een beter begin kan in ieder geval niet.

1324 x gelezen, 6

reacties (15)


 • Lissje31

  Gefeliciteerd 🥰🍀

  Groei maar goed kleintje is jullie zo gegund 🥰🍀

 • Kees-je

  Dankjewel! 🥰

 • Tweede83

  Zo herkenbaar! Ik dacht zelfs dat na 4 jaar dat gevoel wel anders zou zijn voor de 7 weken echo. Dat het wat gezakt was. Maar mooi niet. De nachten ervoor helemaal niet meer kunnen slapen. Zorgeloos zwanger zijn zoals met de 1e zwangerschap is niet weer zo geworden. En het onzekere gevoel blijft soms terug komen. Vond dat erg naar. Ging van mijlpaal naar mijlpaal en zo ging ik de andere zwangerschappen door. Zo kon ik er het beste mee omgaan. Neem jezelf niet kwalijk dat je jezelf soms afgevlakt voelt. Dat kan uit zelfbescherming zo ontstaan. Maar gun jezelf ook te genieten van straks kleine schopjes of namen bedenken of een eerste pakje kopen. Dit is een nieuw leven en daar mag je ook positief in staan. Elke echo bleef altijd spannend, maar hebben we ook altijd eventjes samen gevierd wanneer het goed was. Hele dikke knuffel en ik wens je een goede zwangerschap toe!

 • Kees-je

  Inderdaad van mijlpaal naar mijlpaal. Ik hoopte na deze echo wat te kunnen genieten, maar eigenlijk blijft het hetzelfde. Vorige zwangerschappen haalde ik plezier uit alvast wat leuks kopen, een rompertje ofzo, maar daar moet ik nu nog niet aan denken. Wel fijn dat het herkenbaar is. Dankjewel!

 • Anna-76

  Ik voel je helemaal. Pas toen ik de schopjes en bewegingen voelde werd ik rustiger

 • Kees-je

  Dat lijkt me erg bijzonder. Hopelijk komt dat moment voor mij ook ☺️

 • Maartje07

  Wat fijn! Ik kan me je voorzichtigheid voorstellen. Hopelijk komt de blijdschap en het durven genieten beetje bij beetje.

 • Kees-je

  Ja, ik heb me er een beetje voor afgesloten denk ik. Merkte pas vlak voor de echo dat ik toch wel veel spanning had, dus m’n emoties zitten wel ergens blijkbaar 😅

  Dankjewel ☺️

 • LiefsTess

  Gefeliciteerd, wat fijn!!

 • Kees-je

  Dankjewel! ☺️

 • JustAMom

  Och meid. Wat heftig. Voel jezelf niet schuldig dat je niet durft te genieten. Het is een heel begrijpelijk beschermingsmechanisme van je lichaam en geest. Daar doe je zelf niet zoveel aan. Het betekent in ieder geval dat je nu al heel veel van dit kleintje houdt!

  Hee, en het zijn er dus geen twee! 😃

 • Kees-je

  Haha nee, daar was ik op het moment van de echo al niet meer mee bezig maar m’n man zei na afloop wel dat hij opgelucht was dat het er maar 1 is 🙈

  Het is wel gek om zo afgevlakt te zijn, maar ik hoop dat het met iedere echo wat beter wordt.

 • Pinkl@dy

  Ah heerlijk! Fijn een goede echo.

  Ik herken je gevoel helemaal, het afgevlakt en niet blij kunnen of durven zijn. Maar voor nu heb je een prachtig kloppend hartje. Probeer er toch een beetje van te genieten en natuurlijk gefeliciteerd!!

 • Kees-je

  Dankje 🥰

  Het begint langzaam te komen!