Radiostilte

Al een tijdje heb ik niets van me laten zien en horen op dit forum. Even was ik er klaar mee. Al die dikke buiken, positieve zwangerschapstesten en zwangerschapsaankondigingen. Het werd me te veel. Het is alles wat ik graag wil, maar nog steeds niet heb.

Inmiddels is al ruim anderhalf jaar verstreken sinds het begin van onze kinderwens en nog steeds staan we met lege handen. Tegenslag na tegenslag krijgen we te verduren.

Afgelopen IUI, de 5e en een na laatste, was misschien de grootste klap. We waren eindelijk op tijd en mijn eitje was in 1 dag van 17,7 mm naar 20,5 mm gegroeid en zat er nog op het moment van IUI! Maar helaas kregen we al gauw na de inseminatie het nieuws dat er slechts 0,4 miljoen zaadjes zijn ingebracht. Zo slecht was het nog nooit geweest. De hoop vervloog in een flits, ook deze ronde zou op niets uitlopen. Dat gezegd hebbende: vandaag is mijn menstruatie doorgebroken. Ik heb niet eens een traan gelaten, dat kan ik niet meer opbrengen. Het is het niet waard. Alsof ik de tegenslagen gewend ben.

Ik ben moe en ik ben op, maar toch wil ik vol blijven houden. Hoop houden op de laatste IUI. Mocht ook dit niet lukken, dan zullen we een pauze inlassen voordat we starten met het IVF traject.

Tegenstrijdig als het klinkt, voel ik me naast de zo nu en dan gevoelens van moeheid, lekkerder dan ooit in mijn vel. Ik eet gezonder dan ooit en heb het sporten weer opgepakt voor 3 keer in de week. De knop is om, ik mag een dag neerslachtig zijn, maar daarna is het weer tijd om te lachen. Er is meer in dit leven. Het is alsof ik me in een pretpark bevind. Een rollercoaster aan emoties, emoties die steeds vlakker worden. Het verschil is alleen dat iedereen vol glorie en adrenaline uit het pretpark komt en ik in die achtbaan achterblijf. Ik ga door pieken en dalen. Uiteindelijk hoop ik bij een hoge piek te eindigen, het einde van deze hobbelige rit.

Hoewel ik iedereen een zwangerschap ontzettend gun, gun ik het mezelf het op dit moment net een beetje meer. Dit klinkt ontzettend egoïstisch, maar dat is niet zoals ik het bedoel. Dames die al langer bezig zijn, zullen mij hierin vast begrijpen.

Ik ga proberen gauw weer van me te laten horen. Liefs x

802 x gelezen, 1

reacties (25)


 • Enjoyingourfirst<3

  Heb het echt met jullie te doen.

  Veel sterkte, succes en kracht ❤️🍀

 • Lindaaaaaaaa

  Oh wat begrijp ik jou!! En hoe jij je voelt qua niet meer kunnen huilen en alleen het je jezelf gunnen ,heb ik precies . Met jou kan ik praten, want niemand begrijpt mn gevoel !

  We zijn al 3 jaar bezig en 1x mk en 1x bbz te verduren gehad..

 • Lindaaaaaaaa

  Oh wat begrijp ik jou!! En hoe jij je voelt qua niet meer kunnen huilen en alleen het je jezelf gunnen ,heb ik precies . Met jou kan ik praten, want niemand begrijpt mn gevoel !

  We zijn al 3 jaar bezig en 1x mk en 1x bbz te verduren gehad..

 • OliviaB

  Begrijpelijk hoor! Mooi verwoord! Dikke knuffel 🤗😘

 • JoshMx

  Dankjewel lieverd!

  Hoe gaat het nu met jou?

 • OliviaB

  Afgelopen vrijdag een TP gehad van een mooie blastocyste. Woensdag 25 juli mogen we voor een bloedtest komen mits ik niet ben gaan menstrueren.. spannend dus weer allemaal.. 😘

 • LadyVee

  Dat is echt niet egoïstisch hoor! Ik hoop zo voor je dat we snel een positief berichtje mogen lezen hierover.

 • JoshMx

  Ik hoop het ook!

 • 3wordmeer

  Heel begrijpelijk!!

  Wens je heel veel kracht toe

  Datdeze behandeling maar aan mag slaan!

 • JoshMx

  Dankjewel hoor!

 • Claudia32

  Ik snap je zó ontzettend goed! Wij hebben er 2 jaar over gedaan en 2 ziekenhuizen en verschillende doktoren bezocht. Maar er is hoop. Ook jij kán zwanger worden. Mijn vriend had zéér slecht zaad, van 2 miljoen per ml, naar 0 zaadjes!!! Uiteindelijk met de juiste dokter en juiste begeleiding en medicatie (chlomid voor mijn vriend) dit weten op te krikken naar 36 miljoen per ml. Wat denk je? 2 maanden later.. zwanger!

 • JoshMx

  Oh wauw, wie weet kan ik clomid ook eens aankaarten bij de gynaecoloog. Is dat dus een bewezen medicijn wat voor mannen werkt met slecht zaad?

  Mijn vriend slikt nu Condensyl.

 • Claudia32

  Wij zijn ook begonnen met Condensyl en dit had geen effect. Clomid word normaliter gebruikt bij vrouwen om de eirijping/eisprong te verbeteren. Maar onze arts vertelde dat ze er achter zijn gekomen dat het ook positief effect heeft op het zaad. Ik zou het zeker opperen! Baad het niet, dan schaad het niet. (Op Google staan ook diverse verhalen erover)

 • LittlePea

  Ik snap je helemaal........

 • JoshMx

  Jij hebt ook fikse tegenvallers gehad, wat ik zo bij heb gelezen... jeetje. :(

 • LittlePea

  Ja nogal! Haha. Ellende. Wij gaan er eind augustus weer voor.

  Vertrouwen houden he....

 • me-joyce

  Dat is niet egoïstisch, ik denk dat alle vrouwen dat hebben (ik had dat iniedergeval wel)

  Maar idd het even niet komen op deze site gaf mij toen ook rust..

  Ik steek een kaarsje aan en hoop dat jullie wens snel in vervulling mag gaan!

 • JoshMx

  Wat lief van je!

 • Zonnebloem87

  Wat heb je dit alles mooi verwoord. Ik zit pas net 'officieel' in ronde 2. Maar herken je gevoel nu al. Ikzelf had bijvoorbeeld ontzettend veel moeite met de buurvrouw die voor de 5e keer zwanger is in 8 jaar. Waarom zij wel??? Het doet echt pijn!

  Wat knap dat je zo goed in je vel zit. Ik wens je heel veel sterkte en natuurlijk geluk. En ik hoop dat je over een niet al te lange tijd toch eindelijk die positieve test in je handen mag hebben!

 • JoshMx

  Elke ronde is er 1 te veel als je besluit om voor een kindje te gaan!

  Ik hoop het ook.

 • Peepah

  Mijn begrip is na een zware weg een stuk groter geworden. Iets waarvan ik dacht dat ik begrip had, maar dat komt pas als je er zelf in zit. Ondanks ik echt niet blij was toen ik er in zat ben ik dankbaar voor de ervaring. Ik wens je veel succes in het vervolg traject.

 • JoshMx

  Dankjewel!

 • First-born

  Ik begrijp het helemaal. Het is ook confronterend om anderen te zien of er dingen over te lezen.

  Het lijkt zo vanzelfsprekend om zwanger te worden, maar helaas gaat dat bij veel niet op.

  Ik wens je veel sterkte en kracht om door te gaan en hopelijk een mooie zwangerschap voor je!

 • JoshMx

  Dankjewel!