Voeden = oogjes dicht, bedje = oogjes open

Onze kleine man (Alex) is vandaag al weer 1 week oud! Wat vliegt de tijd!

Ik zal eerlijk zijn, wij hebben het echt heel goed. Meneer huilt alleen als hij honger heeft en als hij het koud heeft (luiers en kleertjes wisselen). Hij is zeer tevreden en groeit goed, echt een baby volgens het boekje.
Of het zo blijft is natuurlijk de vraag, krampjes zullen nog wel komen en onrust veroorzaken, maar voor nu mogen we ons zeer gelukkig prijzen.

Ik geef borstvoeding en dat loopt echt super, soms zit zijn hele gezichtje onder de melk na een voeding. Het loopt er vanzelf uit dus hij krijgt meer dan genoeg binnen😊
Echter kan Alex wel heel lang over zijn voedingen doen. Meestal ben ik er wel een uur aan kwijt en soms zelfs anderhalf. De ene keer slaapt hij dan lekker lang door maar de andere keer komt hij anderhalf uur later weer voor een voeding.
Als ik hem aanleg is ie eigenlijk continu aan het drinken en soms doet ie even een powernapje tussendoor en gaat hij weer verder. Die powernapjes zijn verraderlijk 🙈 zeker als ik heb al aan de tweede kant heb aangelegd. Soms ligt je zo lekker te slapen en dan leg ik hem in zijn bedje, maar dan gaan de oogjes meteen weer wijd open.
Tegenwoordig proberen we het dan met een speentje om te kijken of hij echt nog honger heeft, of dat het alleen maar de zuigbehoefte is en hij met het speentje in slaap wil vallen. Helaas komt het toch nog vaak voor dat ik hem opnieuw aan moet leggen. Dat is dan gelukkig meestal maar 1 kant en redelijk snel klaar, maar soms lijkt hij wel een bodemloze put en blijft hij maar drinken...
Het voordeel is dat hij er goed van groeit.

Gisteren was de laatste dag van de kraamzorg en die zei wel: af en toe mag hij best wat langer drinken, maar niet iedere keer. Dat houd je als moeder niet vol. Maar ja, als hij dus echt die tweede keer ook gewoon weer volop begint te drinken, wat doe je dan? Want dan heeft hij dus nog steeds honger...

Deze jongen gaat zijn ouders later arm eten denk ik🤭

848 x gelezen, 2

In Baby

reacties (11)


  • Annieel

    Lees het boek: regelmaat en inbakeren van Ria Blom. Het gaat niet perse om het inbakeren, maar meer dat je het gedrag van je kindje kan verklaren en daarop in spelen. Zelf heel veel aan gehad!

  • Bytez14

    Het kan vele redenen hebben.

    Kan zijn dat ie je nabijheid mist.

    Of dat ie wakker wordt door de beweging die gemaakt wordt bij het in bed leggen, je zou kunnen proberen om hem wiegend in zijn bedje te liggen.

    Wellicht het verschil in temperatuur. Jij geeft warmte af en het bedje is nog niet opgewarmd.

    Of het platliggen, dan zou je wellicht het hoofdeinde wat kunnen ophogen.

    Soms kan het ook zijn dat het ineens heel stil is, zachtjes blijven zingen of praten en geleidelijk aan steeds stiller laten worden.

    Of misschien nog niet echt slaap, maar was ie even moe van het drinken.

    Misschien van licht in het donker, een klein nachtlampje kan misschien helpen.

    Het kan zoveel zijn!

    Bij behoefte aan melk, zou ik hier vooral aan toegeven.

  • Amatullaah

    Antwoord op je vraag

    Oplossing = veilig samen slapen haha

  • Mamasgirls

    Je baby is 1 week our just go with the flow.

    Verbaas me echt over verwachtingen of schema's of regels ouders hebben richting hen baby. Als je baby drinkt drinkt hij, is hij voldaan stopt hij van zelf. Bij borstvoeding weet je eenmaal niet wat hij daadwerkelijk binnenkrijgt. Je productie is nog niet volledig opvang en bedoel ik mee de vette melk, ja je hebt melk maar andere als je straks paar weken verder bent.

    Je baby is nog zo klein die heeft nabijheid nodig dus lekker op je borst in slaap laten vallenof een nestje naast je. Is hij niet bij jou dan kan die jou Miss minder goed horen, ruikt je wellicht niet veilig voor hem qau gevoel. Waarom zou je telkens hem weg leggen als je weet dat hij dan wakker wordt.

    Geniet van je baby en het gaat zoals het gaat

  • Lama94

    Erg herkenbaar dat wanneer ik heb in zijn bedje legde dat hij meteen weer wakker werd. Hij had meteen door dat mama (of papa) weg was. Ik heb uren naast hem op bed gelegen, met een oortje in en Netflix aan of een boek op mijn mobiel lezend. Dan voedde ik hem in bed op mijn zij, nog steeds onze favoriete houding. Of ik deed hem in de draagdoek en dan liep ik hem in slaap. Ik maakte het mij zo gemakkelijk mogelijk en had alleen de taak om de baby en mij te verzorgen, meer verwachtte mijn man de eerste periode niet. Erg fijn want de kleine was veel aan het drinken. In het begin kwam hij elke 45 minuten. Dit werd vanzelf minder. Ik vond het soms zwaar, maar een huilende baby vond ik nog veel zwaarder. Wanneer ik hem volgde in zijn behoeftes had ik een tevreden jongetje die amper huilde.

    Ik heb qua borstvoeding veel aan de informatie op borstvoeding.com gehad en met slapen https://www.liefdevaneenmoeder.nl/hoe-babys-slapen-eerste-jaar/, een slaapcoach die allemaal blogs schrijft vaak met goede bronvermelding (daar houdt ik zelf wel van) en alternatieven geeft voor in slaap laten huilen. Zelf heb ik er veel aan gehad en het gaf mij meer vertrouwen in wat ik deed, ook al blijf ik vooral ook mijn gevoel volgen.

    Volg je gevoel, je kunt heel goed zelf bepalen wat je wel en niet redt. En wat je denkt dat goed is voor de kleine.

    Adviezen kun je opvolgen, maar ook naast je neer leggen.

    Leuke naam trouwens, Alex!

    Geniet ze van jullie mini mensje!

  • Dastoch3

    Lekker de baby volgen. Nog niet met tijden en dergelijke werken, dat kan stress geven. Probeer je eraan over te geven, uiteindelijk verandert het.

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste weken zowel matras, als voeding als speen was.

  • Johanna96

    Ik ben in ieder geval blij om te lezen dat dit vaker voorkomt en ik niet de enige ben die dit doormaakt.

    Voor nu probeer ik er inderdaad ook gewoon de tijd voor te nemen, ik kijk tussen door tv, zit op m'n social media, lees (of schrijf) een blog tijdens het voeden. Dan ben ik zelf niet zo met de tijd bezig.

    Vooral de eerste week voelde ik de druk om her 'goed' te doen en te zorgen dat hij klaar was met eten en lekker lag te slapen als er kraamvisite kwam. Begrijpelijk dat bepaalde familie niet kon wachten om hem te ontmoeten, maar als ik er nu op terugkijk, heeft dat voor mij in ieder geval wel voor stress gezorgd. Nu is de meeste familie die echt dichtbij staat geweest en ik merk dat anderen nog wat meer afstand houden, waarschijnlijk om eerst familie de kans te geven, maar misschien ook vanwege corona. Wat de reden ook mag zijn, ik vind het wel lekker dat we nu niet zoveel bezoek gepland hebben staan. Nu maakt het totaal niet uit wanneer en hoe lang ie eet, ik hoef met niemand rekening te houden en dat geeft ook een stuk meer rust merk ik.

  • Jojo91

    Ik vind het wel herkenbaar, mijn zoontje is vandaag 5dagen. Hij drinkt wel korter, maar wordt moe en valt in slaap. Wanneer ik hem dan wegleg begint hij weer te huilen en te happen. Het ritme erin komt wel, ze krijgen vanzelf meer kracht om langer te drinken of om er meer uit te krijgen

  • Nog-even!

    Of hij honger heeft is de vraag: waarschijnlijk zuigbehoefte... Niet elke baby stopt met drinken wanneer hij genoeg heeft. Ik zou zelf in de komende weken wat ritme aan gaan geven: een kwartier de eerste borst en dan een boertje en daarna maximaal een kwartier de tweede borst. Op die manier leert hij effectiever te drinken en krijgen jouw borsten de tijd om bij te komen ipv te fungeren als speen

  • dennenboom

    En als je zelf ook gewoon met een filmpje of luisterboek aan in oordopjes op bed gaat voeden? Dan kunnen jullie beide lekker uitrusten. Ze heeft hier (nu 8 maanden) ook altijd zo lang achter elkaar gedronken. Heb je een draagzak? Misschien scheelt dat een beetje voor de beeb in mamahonger.

  • Charliecharlie

    Haha, ja. Herkenbaar! Onze dochter had dat ook in de eerste week. Bij haar is het vanzelf bijgetrokken en heeft ze nu (ruim 7 weken) nog wel haar momentjes (meestal rond het middaguur en ‘s avonds) maar verder gaat het redelijk met wat tijd er tussen. Het lastige was dat ze in de eerste weken een heel hevige zuigbehoefte had ook bij krampen en vermoeidheid. Haast onmogelijk te onderscheiden. Zeker bij krampjes zuigen ze ook heel fanatiek!

    Op zich - dat zeggen “de borstvoeding websites” ook - als je er zelf niks op tegen hebt en je hebt geen overproductie is het prima om een baby steeds aan te leggen. Als je wel overproductie hebt of je denkt aan krampjes (wat best kan zijn bij jouw kindje), leg dan aan de leegste kant aan ipv steeds om en om.

    Bij m’n zoontje, nu 2, ben ik het op een gegeven moment wel aan banden gaan leggen. Hij dronk elke keer vijf slokjes en dan was het weer klaar, heel de dag door. Het boekje rust reinheid regelmaat heeft me toen (in eigenhandig aangepaste gematigde vorm) wel goed geholpen. Gaf (en geeft) mij ook rust wat te doen.

    Ik geef na het wakker worden en verschonen een voeding, neem er rustig de tijd voor maar ook bij veel onrust is het na een halfuur echt klaar. Dan wakker tot moe (bij een jonge baby ongeveer meteen) en dan al of niet wakker naar bedje. Soms heb je dan maar 2 uur ertussen maar dat maakt niet uit. Dat geeft ook de rust om niet eindeloos te blijven proberen met het voeden - als het te weinig was, komen ze wel weer eerder.