Geven we deze naam echt aan onze dochter?

Hoiii,

Ik ben op het moment 22 weken zwanger en mijn vriend en ik zijn druk bezig om namen te bedenken. We willen onze dochter Indi Noé noemen maar we zijn er nog niet zeker van. Er spoken een paar vragen door mijn hoofd en ik ben benieuwd naar jullie mening/visie 😁
- Gaan we voor de combinatie voornaam Indi Noé?
- Gaan voor Indi als voornaam en Noé als tweede naam?
- Mijn vriend is Spaans en iets van een spaanse naam verwerken vind ik leuk maar onze dochter krijgt ook twee achternamen. Nog een naam erbij word erg lang. Ik zit zelf te denken aan Indi Noé Guilia?
- Moet je bij het geven van twee namen een streepje tussen de twee zetten of mag los schrijven ook?
- Waar denken jullie aan bij de naam Indi? Is dit een naam waar ze mee gepest kan worden? Ik kom zelf niet verder dan Inidiaan, maar dit vind ik niet echt erg ofzo. Initialen worden wss INCC of INGCC

1636 x gelezen, 3

In Baby

reacties (21)


 • CCARINAA

  Ik vind Indi Noé een mooi naam. Geen gekke of rare associaties.

  Onze mooie harige blonde pup heet Indy. 😍

 • Wereldwijd

  Ik zou het bij twee namen houden en de derde achterwege laten. Guilia is ook meer italiaans, en klinkt met een Spaanse uitspraak niet zoals je bedoelt waarschijnlijk 😅 onze kinderen hebben ook twee achternamen (doordat onze oudste in Zuid-Amerika is geboren) en met twee voornamen en twee achternamen is het wel echt lang genoeg. Nu twijfelen mensen vaak al waar de voornamen nou eindigen en de achternaam start.

 • Mayal

  Ik vind het mooi! Zou zeggen doen

 • seonsyain

  In mijn familie komen veel dubbele namen voor. Als je zelf consequent de beide namen zegt, nemen anderen dat wel over. Zelfs als het niet lekker bekt, wen je er aan.

  Wij hebben de kinderen 3 voornamen gegeven, waarbij de eerste naam ook de roepnaam is. Dat vind ik gewoon makkelijker en duidelijker.

  Ik heb geen negatieve associaties met de naam Indi. Kennelijk ben ik van een iets oudere generatie, want mijn eerste gedachte was Indiana Jones. Die werd ook vaak Indy genoemd door zijn naasten.

  Bij Noé denk ik aan 'No way'. Dus ik weet niet of dat ook zo uitgesproken wordt of dat het als Nowie klinkt?

 • Shrimp

  Indi ( Indy zou ik wel kiezen) vind ik gewoon een naam. Ik ken een Indy en heb er nooit iets geks bij bedacht . ING als intitialen zou ik wel grappig vinden, vooral je dan bij een andere bank een rekening opent 🤭

 • Moe(der)

  Super leuk!! Als mijn vriendin zou bellen dat haar dochter geboren zou zijn met deze naam/namen, dan zou ik helemaal verliefd zijn. Super leuk. Ik zie een lief, stoer, behulpzaam meisje voor me bij deze naam. 3e naam zelf weten

 • Moedervanprinses

  Indy met een Y anders vind ik het niet af eruit zien. Heel mooi met Noe

 • Beukenblaadje

  Zie hier de regels over voorletters en dubbele voornamen. Korte samenvatting: die zijn er niet, er zijn wel gebruiken, maar even zoveel uitzonderingen. Ik heb een dubbele voornaam met streepje, officieel, en ik heb toch ook een bank gehad die daar 2 letters van maakte. https://taaladvies.net/voorletters-dubbele-voornaam/

  Indi en Noé zijn beiden niet mijn stijl, maar in mijn ogen zijn er geen gekke associaties ofO. Ik moet bij Indi altijd aan de muzieksoort Indie pop denken maar dat is geen gekke of slechte associatie. Qua klank matcht het dus mooi. Ik zou zelf voor een enkele voornaam kiezen, omdat een dubbele voornaam toch nog vaker afgekort wordt, zeker als het een minder gebruikelijke is. Dat zou ik zonde vinden, dan liever een duidelijke enkele voornaam. Maar dat is maar net wat je belangrijk vindt.

 • Mimi20

  Bij de naam Indi denk ik aan Indonees en aan de hond van een kennis 😝

 • bienmoos

  Leuk hoor, ik ken een Indy Noé. Ik vind nog een naam erbij altijd wel mooi

 • Barbamammie79

  Voornamen worden afgekort naar initialen.... achternamen niet.

  Op post staat I.N.G. Janssen de Vries

  Of I.N. Janssen de Vries

  De I.N.G. is een bank... is niet erg... meer grappig. Maar dit moet je willen.

 • Druif89

  Ik vind de namen samen goed klinken, maar ik zou zelf voor schrijfwijze Indy gekozen hebben.

 • Jvb

  Het streepje maakt er 1 naam van.

  Indi-Noé is roepnaam Indi-Noé, voorletter I.

  Indi Noé is roepnaam Indi, voorletters I.N.

  Bij Indi denk ik aan indie, muziek genre.

 • isolda

  Eens dat het met streepje als één naam wordt gezien en er dus ook maar één voorletter is. Maar niet eens dat als je er geen streepje tussen zet, de roepnaam dan alleen in alle gevallen alleen Indi is. Een roepnaam kan van alles zijn, ook een naam die niet officieel staat geregistreerd. Dus roepnaam kan prima Indi Noé zijn.

 • Barbamammie79

  Precies ... mijn zwager heet Pieter Jan.

  Zonder streepje.

 • Bosco

  Bij Indy denk ik aan een stoer meisje. Hoe vaak gebruik je de volledige naam? Bij inschrijven van officiële documenten. Als ik mijn kind roep met zijn volledige naam weet iedereen dat hij moet luisteren is weleens handig. Mijn jongste is 4 die kent zijn roepnaam en de rest leert hij vanzelf. In de post vind ik die extra initiale wel handig.

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Maar net wat jullie willen. Als je er een streepje tussen zet worden de 2 namen 1 naam, dus Indi-Noé. Dan is dat dus ook maar 1 voorletter. Als het dan Indi-Noé Guilia doet dan worden de initialen IGCC maar als je Noé als tweede naam (los dus) wil dan word het idd INGCC. Of zonder Guilia INCC. Ik persoonlijk vind een dubbele naam met streepje niet zo mooi en zou dan dus voor de losse tweede naam gaan.

  Ik vind Indi niet echt pestgevoelig hoor. Ik ken een meisje die Indy heet en een jongen die Indy heet met een i ben ik het nog niet eerder tegengekomen. Als je 3 namen teveel vind dan zou ik persoonlijk eerder Indy Guilia kiezen dan Indi Noé.

 • Nicolette87

  De tweede naam zul je in de praktijk niet echt gebruiken/vermelden toch, dus ook al doe je een dubbele achternaam (dat is dan zonder streepje) kun je gerust een tweede (voor)naam doen zonder dat het veel wordt. Alleen bij officieel uitschrijven is het natuurlijk wel langer, maar de voornamen die je nu noemt zijn toch kort :)

  Persoonlijk vind ik Indi geen mooie naam maar zie het niet als pestgevoelig. Noé vind ik wel leuk.

 • Mama-Maria

  Bij Noé denk ik altijd aan no-way, daarom zou ik persoonlijk niet voor die naam gaan.

  Icm de dubbele achternaam zou ik voor 2 namen gaan, Indi Guilia, zodat er nog een Spaanse naam in zit.

  Ik vind Indi niet perse een pestgevoelige naam. Als kinderen willen pesten vinden ze altijd wel iets..

 • seonsyain

  'No way' was ook mijn eerste gedachte.

 • flierefluiter

  Officieel: Indi Noé zijn twee namen, dan is haar officiële eerste naam overal Indi. Noé wordt dan tweede naam. Wil je het echt als 1 naam, dan zou je voor Indi-Noé moeten gaan. In dat laatste geval vervalt er ook 1 voorletter ;)