Hoe was jullie `eerste keer`?

Goedemorgen Dames,

Gisteravond was mijn 'eerste keer' weer sinds de bevalling. Het voelde voor mij heel anders dan voorheen. Ik weet niet of het kwam door het condoom, maar ik voelde het echt een stuk minder.
Ik vond 8 weken wel lang genoeg er tussen, haha!
Is dit voor iemand herkenbaar? En werd het beter?

1660 x gelezen, 4

reacties (27)


 • Mama1720

  Beide keren was het vreselijk. Eerste keer na 4 maanden ofzo en vreselijk pijnlijk. Minimaal een jaar geduurd voordat het ging.

  Tweede keer eerder zin meer maar ook totaal niet fijn. Pijnlijke gevoel was wel iets sneller over.

  Wel tot ruim 2 jaar een raar dof gevoel bij orgasme. Alsof het veel minder lekker was. Nu eindelijk sinds paar weken is dat doffen gevoel weg en is het stukken fijner. Inmiddels dus wel 2,5 jaar verder.

 • MamaItalia

  Na de eerste bevalling verschrikkelijk. Deed zoveel pijn en na enkele minuten moesten we stoppen. We hebben vele malen moeten "oefenen" tot het geen pijn meer deed. Ik ben wel van binnen gehecht, 17 hechtingen. Na een maand of 6 werd het weer wat normaal. Na de tweede en derde de eerste keer wat stroef maar gelukkig geen pijn.

 • Gertjuh

  Hier toendertijd 4 weken na de bevalling weer seks met penetratie gehad..de zin was er direct al na bevalling haha, maar we hebben wel gewacht tot het bloeden over was en de eerste weken condooms gebruikt voor de zekerheid.

  Het voelde wel anders, alsof je opnieuw de eerste keer beleefde. Ik had hechtingen gehad (waren er net allemaal uit), en op de plek waar de knip was geweest trok het heel erg, behalve als we het heel goed vochtig maakten met glijmiddel.

  Als we dan een tijdje bezig waren voelde het wel gewoon goed, ik denk na een keer of 3 à 4 dat het weer echt als vanouds voelde. Mijn man zegt ook geen verschil te voelen met voor de zwangerschap.

  Wel had ik af en toe nog daarna dat mn bekkenbodemspieren nog niet genoeg getraind waren en ik dus mijn blaas niet volledig onder controle had. Hier had ik soms wel last van tijdens de seks.. dat ik dus niet kon genieten omdat ik vooral bezig was met niet mijn urine te laten lopen als ik zou ontspannen 😬

  Dit is na een tijd wel verbeterd, ook door bekkenfysio (heel af en toe nog last van, maar helemaal als vanouds worden die spieren gewoon niet meer🤷🏼‍♀️).

  Maar bij mij is het verder helemaal goed gekomen en we kunnen beide gewoon nog net zo van de seks genieten als voorheen😉

 • Soof16

  Hier heeft het echt heel lang geduurd voor ik het weer aandurfde, voelde even niet meer als ‘van mij’/ verminkt. En die eerste keren waren raar en spannend. Sowieso had ik er echt geen zin in het eerste 1,5 jaar en ervaarde een giga drempel steeds.

  Maar ja echt! Het komt goed. Geen idee trouwens of het allemaal weer is als vanouds of ik gewoon gewend ben aan het ‘nieuw’. het duurde alleen even. Gun jezelf de tijd. Bekkenbodem spieren hebben een flinke knauw gehad en moeten zich ook weer herstellen en getraind worden.

 • Mamasgirls

  Nee totaal niet dat je überhaupt na 8 weken al weer zin had voor mij niet herkenbaar. Heb tot 12 weken gebloeid dus mocht sws en hier pas echt naar 5 maanden. Snap zelf niet dat iemand maar 4/6/8 weken na een bevalling je lichaam dat al weer aan wil doen 😂. Maar de eerste keer overladen door emoties en veel tranen op eind, nee was echt niet fijn vond er niets aan

 • Witje32

  Bij ons was het 9 weken na de bevalling, en weet nog dat ik t heel spannend vond omdat ik gehecht was. Voelde heel anders, en denk door de spanning ook wat pijnlijk. Ik gelukkig wel weer goed gekomen 😊

 • Billy1988

  Geen verschil voor mij maar het kan wel komen denk ik als je niet gewend bent aan een condoom (klinkt logisch)

 • Nicolette87

  O ik was er met acht weken nog niet eens aan toe hoor, zo lang vind ik dat niet… daarna voelde het voor mij wel hetzelfde…

 • Rosa_Iris

  Het duurde voor mij een flink aantal maanden voordat m’n gevoel weer helemaal terug kwam. Ik denk een maand of 8? Echt balen, maar het is uiteindelijk goed gekomen!

  Goed dat je hier naar vraagt, je hoort hier zo weinig over! Maar het is blijkbaar normaal en komt goed.

 • Beebje23

  Wordt zeker wel beter! Is natuurlijk ook nog vrij kort 8 weken, al voelt het lang. Ligt er ook aan of je gehecht bent of niet. Een condoom kan zeker ook invloed hebben op het gevoel.

 • EEFJEx

  en hoe het was de "eerste keer"

  nouu... voor mij niks aan 😂

 • EEFJEx

  het is al 1 jaar geleden dat ik ben bevallen van ons meisje

  maar eerlijk gezegd, ik heb sinds mijn bevalling eigenlijk bijna nooitmeer zin in sex🤨

 • Charhm

  Het was een stuk later dan 8 weken… waar haal je de tijd vandaan?! En de energie 😂

  Ik merkte geen verschil :-)

 • Charhm

  Het was een stuk later dan 8 weken… waar haal je de tijd vandaan?! En de energie 😂

  Ik merkte geen verschil :-)

 • Janss02

  Hier was de eerste keer wat gevoelig. Voelde allemaal heel strak. Na een paar keer was dat weg.

 • aliemama

  Hier met 7 weken weer geprobeerd. Was niet prettig, deed erg pijn! Toen geen penetratie meer gedaan tot 3 maanden. Nu na 3 maanden voelt het alleen goed als we het op zn hondjes of de aangespoelde walvis manier en dan heel zachtjes. Anders doet het echt pijn! Ik vind het ook een stuk droger daarbeneden dus helpt een beetje glijmiddel wel. Qua libido is er niet zo veel veranderd, maar moet wel zeggen dat ik er flink van Baal dat we het zo voorzichtig aan moeten doen tegenwoordig.

 • Vicja

  Hoe was jouw bevalling dan, ik bedoel ben je geknipt of gehecht of wat?

 • Jvb

  Elke keer na 6 weken weer, dan was het vloeien voorbij. Anders waarschijnlijk al eerder gedaan, want het voelde goed om het al te doen. Maar het voelde inderdaad wel wat anders, minder gevoelig, en dat is weer helemaal bijgetrokken. De bekkenbodemspieren hebben nog wel wat herstel te gaan hoor, na 8 weken. Ik had geen pijn of ongemak.

 • Charliecharlie

  Ik had echt pijn de eerste keer na m’n eerste bevalling. Was bij bevalling onderhuids gehecht.

  Meteen na 6 weken geprobeerd, maar het voelde echt of er iets heel strak zat en dreigde te scheuren. Bloedde ook een beetje. Volgens de verloskundige zat er een stug randje littekenweefsel. Voorzichtig blijven proberen en ging wel maar bleef gevoelig. Ik denk deels ook de angst dat er iets kapot zou gaan door die eerste ervaring. Na een maand of 6 realiseerde ik me dat de boel down there écht weer volledig hersteld was en dat er niks kapot kon gaan. Die gedachte maakte idioot genoeg dat de pijn meteen weg was. Ik vind dat nog steeds heel bijzonder 😝

  Bij de tweede geen hechtingen gehad en ook echt veel minder last!

 • Assiral

  Bij de oudste vreselijk veel pijn gehad. Bij de jongste niks aan de hand en voelde vrijwel meteen goed.

 • Billy1988

  Geen verschil voor mij maar het kan wel komen denk ik als je niet gewend bent aan een condoom (klinkt logisch)

 • Vicja

  Vorige twee keren na de bevalling waren zeker anders, maar na een poos weer als voorheen (geeen idee meer hoelang, maar wel minder dan een jaar..)

  Deze x goed gescheurd, vanbinnen en vanbuiten. Ze zei, ik ga je hechten want anders houd je altijd een enorm gat (écht chill om te horen na je bevalling 😌). Maar ik heb gekeken met een spiegeltje en pff, ik vind het nog steeds een flinke opening ten opzichte van wat het was 🥹 maar ben ook nog geen eens twee weken verder, dus we gaan het wel zien.

  Allebei de vorige keren stond 6 weken trouwens in de agenda gearceerd hoor🙈 en dan maar zien wat er van komt.

  Succes 🥰

 • Chudo

  Ja het werd hier wel beter!

  Heeft wel even geduurd alle drie de keren maar was toch wel een half jaar tot een jaar dnek ik.

  De zin was wel ver te zoeken. Geef je nog borstvoeding?

 • MamaRosali

  Hahaha ik had vanaf dag 2 al kei veel zin (normaal heel laag libido, dus zal van de hormonen zijn). Na 8 weken had ik eindelijk geen bloedverlies meer. Was de zin weg;)

  Maar bij mij paste het dus niet meer. Ja het was pijnlijk en we moesten echt ons best gaan doen om het op te rekken. Ik weet eigenlijk niet zo goed of ik het nou fijn vond ofniet.

  Scheelt misschien dat wij er altijd zo in gaan van: we zien wel wat er van komt. En niet gelijk de verwachting van het standaard rideltje afdraaien. Dus dan is het makkelijker aanpassen als het anders is.

 • Scheirischa

  Beter werd het niet voor mij. Helaas. Ook nog steeds pijnlijk. Nee, het is gewoon allemaal anders. Maar net meer zoals voorheen. Gewoon, anders. Dochter is nu 20 maanden.

 • Mamasgirls

  Nee totaal niet dat je überhaupt na 8 weken al weer zin had voor mij niet herkenbaar. Heb tot 12 weken gevloeid dus mocht sws en hier pas echt naar 5 maanden. Snap zelf niet dat iemand maar 4/6/8 weken na een bevalling je lichaam dat al weer aan wil doen 😂. Maar de eerste keer overladen door emoties en veel tranen op eind, nee was echt niet fijn vond er niets aan

 • mijn3mooistex

  Na 8 weken doe je je lichaam toch niks raars aan? Ja er is een kind uitgekomen, maar als je niet meer vloeit en jeje weer oke voelt is er toch niks mis mee? De ene is sneller hersteld dan de ander.