Darmkrampen baby 3,5 week

Goedenavond dames,
Mijn dochter is de eerste 2 weken heerlijk zoet geweest en huilde enkel als ze moest eten.
Vanaf week 3 begon ze elke dag tussen 18u en 21u te rommelen. Darmkrampjes en soms dagen geen ontlasting. Als de kramp dan op zijn ergst was en we ons echt zorgen gingen maken over de intensiteit van het huilen, kreeg ze ontlasting.
Dit lijkt zich sinds dien te herhalen en steeds erger te worden. We gebruiken nu zo'n 1,5 week infacol, waarvan ik geen idee heb of het werkt.
Als ze darmkrampen heeft, is ze ontroostbaar. Ik vind het heel lastig hiermee om te gaan. Mijn man kan dit gelukkig een stuk beter handelen, want ik schiet in de paniek en voel me machteloos.
Gezien iedereen zegt dat de piek op 6 weken zit, hou ik mijn hart vast voor wat er nog komen gaat.
Iemand tips hoe hiermee te dealen? En zou de infacol meer effect moeten hebben als het echt werkt?

1045 x gelezen, 3

In Baby

reacties (19)


 • S1609

  Gebruik sab simplex!! Ik raad dit ook echt iedereen aan.

  Mijn zoontje had hier ook veel last van en toen sab simplex gaan gebruiken en nergens meer last van

 • Jetskeee

  Is dat niet het zelfde als infacol?

 • S1609

  Nee, infacol hielp bij mijn zoontje totaal niet en sab simplex wel, is een iets andere samenstelling

 • Jetskeee

  Oke, ik ga het bestellen. Kan in 1x overstappen geen kwaad? En hoe lang duurde het voordat je verschil merkte?

 • S1609

  Nee ik ben toen ook zo overgestapt en zag echt na 1 dag al verschil.. zodra je de druppels erin doet verdwijnt ook alle lucht uit het flesje.

 • Jetskeee

  Ik ben gisteren gestart. Ben benieuwd!

 • S1609

  En helpt het?

 • Jetskeee

  Ik vind het lastig te zeggen. Ze huilde sowieso iets meer omdat ze spruw heeft, wat nu gelukkig bijna weg is dankzij medicatie. Wel heb ik een afspraak bij de osteopaat voor haar darmen. Ze piept en huilt erg als ze aan het poepen is. Ook als zij normale ontlasting heeft, wat ik een beetje gek vind. Op dit moment gebruik ik sab simplex en probiotica, waar ze in ieder geval niet slechter op reageert. Voor nu lijken de krampjes korter, maar alsnog dagelijks. Dus echt antwoord of het beter gaat.. Who knows

 • Dajael

  Probiotica helpt!

  Wij kwamen uit t ziekenhuis met kuur ( ik had streptokokken infectie) baby precentirf antibiotica waarvan we wisten dat het vrijwel altijd darmproblemen heeft. Advies verloskundige was probiotica en onze kleine heeft tnt ( 4 wkn oud) nauwelijks last.

 • Vlindermoeder

  Ik heb altijd het idee dat kindjes na 2-3 weken een beetje bij zijn gekomen van de bevalling en dan begint het 😅 Het klinkt voor mij overigens ook deels als een huiluurtje. Dat huilen is echt om de dag te verwerken en je kunt dan niets anders dan er zijn voor je kind. Qua kampjes zou je eens kunnen kijken naar een Kipkep

 • Jvb

  'S avonds huilen doen heel veel kindjes. Wij legden ze in het voedingskussen bij ons op de bank dan. Of op ons. Dingen die wij deden bij kramp:

  Op de buik op je borst leggen met opgetrokken beentjes

  Rechtop tillen met opgetrokken beentjes en dan het kontje wiebelen

  Met de buik op je onderarm tillen

  Buikje masseren

  Warmte er op

  Met de beentjes fietsen

  In een draagzak rondlopen

  Op de buik of zij laten slapen

 • Yune

  Dit deden wij ook. Veel gedragen en samen proberen slapen (met hem in de doek op bank of bed) ... je wordt geleefd, maar je overleeft t gelukkig..

 • Amatullaah

  Probiotica, dit is de eerste zs en na de zs dat ik het heb gebruikt en heb helemaal geen krampjes gemerkt. Ze is vandaag 2 maanden.

  Bij vorige 3 hadden ze allemaal krampjes, echt vreselijk!

  Bij hun hielp zachtjes knijpen in de buik wel eens

 • Mamabenm

  Ik vind het heel herkenbaar wat je zegt. Ik ben met onze jongste zoon naar de osteopaat geweest. Dat heeft wel wat geholpen had ik het idee. Ook veel gedragen in de draagzak. Daarin vonden we samen de meeste rust. Misschien is het een idee om dat te proberen? Sterkte! Ik vond het een pittige tijd!

 • Beukenblaadje

  Heel herkenbaar hoor! Het is die eerste weken sowieso ontzettend zoeken allemaal en krampjes maken het er niet makkelijker op. Het enige echt goede advies wat ik heb is: blijven ademen. Dan gaat de tijd vanzelf voorbij en wordt t meestal echt makkelijker. Zoals mijn consultatiebureau arts heel nuchter zei: "het beste medicijn tegen krampjes is ouder worden".

  En veel huilen tussen 6 en 9 is trouwens ook heel klassiek, dat zijn vaak niet eens alleen krampjes maar ook gewoon alle prikkels verwerken. Je kan dan niks anders doen dan nabijheid bieden en het gaat vanzelf over. Ik vond de draagzak daar ideaal voor. Zeker met dit weer: baby in de zak, kijken of een speen werkt en dan maar buiten lopen. Krijg je zelf ook wat lucht, letterlijk. En als je er op let zie je opvallend veel jonge ouders met een kleintje in een zak of wagen rond dat tijdstip op straat!

  Ik zie dat je flesvoeding gebruikt - ik heb heel goede ervaring met de Dr Brown fles (met zo'n groen ding erin) en de prematuur speen. Dat hielp echt wel, het was geen wondermiddel maar hielp wel wat. En fijn dat je vriend er beter mee om kan gaan, daar ben je ook samen ouders voor toch, om elkaar aan te vullen!

  Sterkte, succes en onthoud het mantra: het is een fase!!

 • Jetskeee

  Wat een bemoedigende woorden, dankjewel! We gebruiken inderdaad dr Brown flessen, al vanaf het begin. Prematuur spenen werd ons ook geadviseerd, die komen morgen binnen. Dat het over gaat is inderdaad een fijn idee, maar ik denk dat mede door de hormonen die ik nog heb, ik het lastig vind om positief te blijven. Maar deze woorden helpen zeker ❤️

 • Maartje07

  Infacol is met name om de lucht uit het buikje te halen. Het helpt niet zozeer tegen moeizame ontlasting.

  Ik heb nooit het idee gehad dat t hier werkte en mijn 3e kreeg er juist ergere refluxklachten van, dus ik heb er geen goede ervaringen mee en zou het dus ook niet aanraden te gebruiken.

  Geef je bv of flesvoeding?

 • Jetskeee

  We geven flesvoeding. Ze boert ook moeizaam, dus we geven het inderdaad om de lucht uit haar buik te krijgen, aan alle kanten 😂

 • ~MamaVan~

  Ik vond het idd ook waardeloos spul. Hielp niets en ze kreeg het niet eens goed weg waardoor ze zich verslikte. Heb t ook maar bij 1 geprobeerd.