Wat een proces

Goh dames ik was even vergeten wat voor proces het is voordat de baby geboren word. Deze eerste weken wat zijn ze spannend! Ik vraag mezelf steeds af hoe ik zwanger kan zijn zonder dat ik er iets van verneem. Ik heb geen zwangerschaps klachten. Geen symptomen en de enige symptomen die ik wel merk komen door de Utrogestan. Ik ben nu volgens berekening ongeveer 5 weken en 5 dagen zwanger van mijn langste cyclus uitgaande. Maar dat kan dus ook 6 weken en 3 dagen zijn. Mijn gedachten en gevoel waren telkens erg goed. Ik heb zoiets hoe meer positief je erin staat hoe beter. Maar door verschillende redenen ben ik nu toch wel wat angstig dat het weer mis gaat dit keer. Ik heb natuurlijk een hele geschiedenis met miskramen. Helaas mag ik niet eerder op een echo komen. Met 6.3 weken zou je echt wel genoeg moeten kunnen zien. Dus dan zou ik nog maar een paar dagen hoeven wachten op mijn echo ipv dik 2 weken (eerste echo pas op 6 oktober). Eergisteren hebben we de verjaardag van mijn oudste zoon gevierd. Waarschijnlijk heb ik wat teveel gedaan (bukken, tillen etc). Toen iedereen weg was en ik 's avonds op de wc zat had ik wat lichtroze slijmvorming en ook wat met het afvegen, verder niet in de wc of inlegkruisje. Toch heeft dat mij onzeker gemaakt helaas. Ik kan niet meer doen dan afwachten en ik heb geen invloed op het verloop, maar wat zou ik toch graag al een kijkje willen nemen. Ik ben gezwicht en heb vanmorgen nog een test gedaan. Ja ja ik weet dat het niet handig is en dat zodra er een positieve test is je beter kunt stoppen met testen, alleen was ik zo benieuwd of hij nu ook veel donkerder zou zijn. De andere keer testen was al op 9 september en nu dus 12 dagen verder. De test verschilde wel iets, maar naar mijn idee niet genoeg. Kon ik de tijd maar vooruit draaien dat ik nu snel voor de echo mocht. Kun je zwanger zijn zonder symptomen eigenlijk? Laten we voor elkaar duimen (dames die net zwanger zijn) dat we allemaal een mooie eerste echo hebben!🍀🍀

682 x gelezen, 1

reacties (12)


 • Pandabeertjes

  Joh wat een onzekerheid. Ik snap dat je zo graag een echo wil. Ik zou met jouw geschiedenis er nog wel een keer achteraan bellen hoor, je kunt mentaal zo op hol slaan van onzekerheid.

  Voor mij is het mijn derde zwangerschap en ten opzichte van de andere 2 heb ik tot nu toe veel minder klachten. Alleen smiddags wat meer moe dan anders. Dat geeft mij ook onzekerheid, en eerlijk.. ik heb vandaag op het punt gestaan een test met wekenindicator te halen om te checken of ik de 3+ haal… (6.1 zwanger nu). Geen symptomen geeft echt enorme onzekerheid.

  Gistermorgen werd ik wakker in de overtuiging dat ik ongesteld was… ik droomde er van dat ik krampen had en die had ik bij wakker worden ook daadwerkelijk. En het hield aan ook dus ik durfde niet naar de wc. Na 10 minuutjes trok het weg en tot nu gelukkig geen bloedverlies… maar echt, zo’n paniek in mn hoofd 😵‍💫

  Ik leef enorm met je mee en duim voor je dat alles goed mag blijven gaan!

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Bedankt voor je lieve reactie. Wat vervelend van die krampen, gelukkig geen bloedverlies dus. Fijn dat ik hier mijn gedachtes en alles op kan schrijven en dat er dan zo lief gereageerd word.

  Ik ben benieuwd morgen of ik eerder mag komen. En idd anders misschien maar naar een echobureau toe. Ik zal het hier wel laten weten.

  Ik duim voor ons allemaal!

 • Tess14

  Hey, hele spannende weken! Ik loop iets op je voor en ook een geschiedenis met miskramen en stilgeboorte.. Ik heb mijn vroege echo via de gynaecoloog gekregen. Kan je dat misschien nog proberen? Afdeling fertiliteit of gynaecologie.

  Hou moed!

  Oh en ik ook weinig symptomen, maar begin sinds een paar dagen wel misselijk te worden

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Wat een lieve reactie. Ik zal morgen mijn verloskundige eens bellen. Uitleggen hoe ik mij voel en vertellen van mijn onzekerheid door mijn verleden. Wie weet willen ze het wel verzetten. Maandag zal er zeker al wel wat te zien moeten zijn met een inwendige echo. Wat fijn dat jij al een vroege echo hebt gehad en dat alles goed is.

  Op de 1 of andere manier geven de symptomen je natuurlijk ook wat houvast ook al hoopt iedereen er redelijk zonder klachten de zwangerschap te doorlopen.

  Ik bel ze morgen gewoon en dan hoor ik het wel. Ik had gewoon een baaldag vandaag. Was een beetje emotioneel enzo. Duim voor een goede afloop! .

  Voor jou ook een goede zwangerschap gewenst

 • Tess14

  Is ook heel begrijpelijk.. Zelfs na een goede echo blijft het moeilijk, maar zo kom je wel de 'mijlpalen' door. Mocht je verloskundige of het ziekenhuis geen vroege echo doen, zou ik overwegen bij een echo praktijk een vitaliteitsecho te laten maken. Voor zover ik weet doen ze dat ook vanaf 6 weken, kost je alleen 3 tientjes maar heb je wel even de bevestiging.

  Kwaaltjes geven wel het gevoel dat je echt zwanger bent, maar ik wou dat ik de misselijkheid niet gewenst had. Ook niet alles 😂

  Dankjewel, jij ook een goede zwangerschap en duim met je mee voor goed nieuws binnenkort!

 • Y1607

  Ja hoor ik had bij de 2e ook helemaal symptomen.

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Dankjewel, fijn dat er herkenning is.

 • boterbloemen

  Ja hoor, dat kan. Ik voelde me helemaal niet zwanger tot ik de baby voelde bewegen. Ik was moe rond week 6/7 en daarna kreeg ik veel honger, maar verder had ik niks aan kwaaltjes oid.

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Dankjewel dat stelt mij wel iets gerust. Hopelijk blijft het bij dat beetje lichtroze bloed bij het afvegen. Misschien heb ik ook wel een blaasontsteking. We kunnen nu alleen maar afwachten tot 6 oktober.

 • Mijndraakjes

  Jazeker kun je zwanger zijn zonder symptomen. Het bewijs loopt hier in tweevoud rond ;)

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Dankjewel! Laten we hopen dat het bij mij ook gewoon goed gaat. Moet nog 2 weken in stress zitten. Droom steeds over deze baby. Ik wil wel een luikje kunnen open en dan weten hoe het gaat daarbinnen. Als je dan spanning hebt dat je heel even kijkt en weet ja alles gaat goed.