5 jaar geleden al

Met alle gekte weer rond deze zwangerschap, had ik er nog niet bij stilgestaan dat ons oudste dochter ondertussen al 5 jaar geleden overleden is. 5 jaar! Ik draai in mijn hoofd als ik eraan denk. Het lijkt nog steeds zo kort geleden.. ik heb zo nog wat spulletjes en kleertjes van haar, die nu passen voor ons dochtertje van 3. Als we dan vertellen over haar zusje, en de foto's laat zien vertelt ze over haar precies of ze mekaar hun hele leven kenden. Soms belt ze dan alsof naar haar zus, wat super schattig is, en toch breekt er stilletjes iets in mij. Want ze is er niet, en ze zal er ook nooit meer zijn in dit leven. Ik vraag me nog steeds af hoe ze zou opgroeien, nu zou ze 11 moeten worden. Zou het echt een mamatje zijn voor haar kleine zusjes, of eerder de stoere grote zus met wie ze kattenkwaad uithalen? Het blijft bij dromen en verbeelding natuurlijk. Al is het wel speciaal om ons dochtertje van 3 te zien, die nog steeds veel gelijkenissen heeft, zelfs de manier van praten. Maar natuurlijk een heel andere persoonlijkheid, wat ze uniek maakt. Soms vraag ik me af, want ik geloof dat ons meisje in de hemel is, of ze weet dat ze nog zoveel zusjes erbij heeft. Met deze gedachte sluit ik af, hopend en gelovend dat we mekaar nog mogen terugzien

916 x gelezen, 6

reacties (6)


 • Mamaria

  Jaaa, tuurlijk weet ze dat want ze is bij jullie. Haar mooie ziel is daar elke dag. En ze zal het je proberen te laten weten. Als je een regenboog ziet, of een veertje of een liedje hoort bijvoorbeeld dat aan haar doet denken, of een geur, dan is dat jullie meisje die wil laten weten dat ze er is. Echt, ze is bij jullie. 💓💓💓

 • mama-van-7-wondertjes

  Hele dikke knuffel voor jou.

  Zoveel vragèn zoveel gedachten hoe het zou zijn geweest.Pijn weer even heftig word.Sterkte want de dagen op en rond die dagen heb je het nodig.

 • Linde-1

  ♥️

 • Chudo

  Mn hart breekt voor je. Het is echt niet eerlijk💔

 • Dame68

  Heel veel sterkte gewenst❤️🍀 en inderdaad…. Wat gaat de tijd snel.

 • Van-links-naar-rechts

  Heel veel sterkte deze dagen, wat zullen ze moeilijk blijven. 5 jaar geleden was ik nog een stille lezer op deze site, maar ik kan mij jou verhalen nog goed herinneren. Wat een dappere strijd heeft jullie meisje gestreden en wat een hel voor jullie als ouders zijnde om haar daar zo doorheen te moeten zien gaan.

  Mooi om te lezen dat jullie er als gezin zo goed mee omgaan en dat ze zelf in de gedachte van haar ‘nieuwe’ zusjes voorleeft.