2 weekjes, hoe het nu gaat

Hoi iedereen,
Ondertussen is onze kleine meid al 2 weekjes oud, ze doet het wel goed. Vandaag zou ze uit de couveuse mogen naar een gewoon bedje, een grote stap dus! Het enige probleem eigenlijk is dat ze heel moe wordt van een flesje te drinken. Bijgevolg drinkt ze meestal maar de helft, en de andere helft miet nog via de sonde gegeven worden. Ze weegt nu 2kg150, in principe mag ze naar huis als ze 2kg300 weegt. Dus qua gewicht nog een 5tal dagen gok ik. Maar natuurlijk is er het probleem met die sonde, want zolang ze die heeft mag ze niet mee.. Ik vind het een beetje moeilijk, want in het ziekenhuis is ze gebonden aan vaste uren en een vaste hoeveelheid om te drinken. Terwijl ze thuis gewoon op vraag gevoed zal worden. Maar ik weet niet of dit zal uitmaken bij het oordeel van de kinderarts of ze naar huis mag of niet. Ik kolf gewoon verder af, al een mooie voorraad in de vriezer (moest ze het dan toch nodig hebben). Ze heeft al enkele keren aangelegen bij mij ook, als ze goed wakker is dan drinkt ze ook mooi. Daar ben ik blij om, want met ons 1ste prematuurtje was het niet gelukt om na de lange ziekenhuisopname gewoon borstvoeding te geven. Ik merk wel een groot verschil met 10 jaar geleden. Toen was het even knuffelen, en terugleggen. Verzorging deed ik enkel de laatste week. Nu van in het begin mocht ik haar pampertje verversen, haar wassen, ik mag haar zelf uit de couveuse halen. En het belangrijkste, lekker lang knuffelen. Zo ligt ze tussen 2 voeding rustig bij mij, gemiddeld 3à4 uurtjes. Daar genieten we beiden van, want ik kan niet 2x op en af rijden naar het ziekenhuis. Hopelijk mag ze snel naar huis, dat ze voor altijd dicht bij ons is!

1003 x gelezen, 9

In Baby

reacties (8)


 • Assiral

  Wat doet ze het goed! Hopelijk gauw naar huis.. lekker groeien kleintje🤎

 • Linde-1

  Hopen dat ze snel op gewicht is. En heerlijk dat je zoveel kan buidelen🥰.

  En vraagje, waarom je niet met de sonde naar huis als ze op gewicht is? Hier werden wij toen goed begeleid door het ziekenhuis t

  met de sonde. Mijn zoontje dronk toen ook nog niet de helft van de voeding zelf.

  En ik duim mee dat de borstvoeding straks mag lukken bij je!

 • Hopeful2020

  Daar ga ik zeker eens naar vragen vandaag! Toen ons dochtertje (toen 4j) ziek was had ze ook een sonde voor haar medicatie, en ze mocht ook gewoon naar huis. Maar ik weet niet of ze dat hier toelaten met baby's

 • Linde-1

  Mijn zoontje mocht met 36.1 week zwangerschap mee naar huis (geboren met 32.5 wk) hij moest eerst de helft van de voeding op kunnen maken omdat als hij snachts de sonde eruit trok wij niet gelijk geholpen konden worden en was het goed dat hij dan nog iets kon drinken tot de ochtend. Het ziekenhuis gaf zelf aan of we wilden leren met de sonde om te gaan en toen kregen we les. Het ging goed met hem en hij lag er al een paar dagen alleen voor de sonde, maar dronk dus niet de helft. Uiteindelijk hebben ze besloten dat het goed was en dat ze het aandurfden. Ik moest thuis nog wel op tijd voeden en vond de borstvoeding met sonde wel pittig. (Eerst wegen voor het voeden, dan na het voeden weer en wat hij te weinig kreeg nog aanvullen in de sonde)

  Verder moest ik een keer per week naar het ziekenhuis en hadden we daarnaast 2 keer een belmoment en kon ik ook gewoon bellen als er iets was.

  Hopelijk mogen jullie het ook of laat ze deze week zien dat ze zonder sonde kan. Soms kan het heel snel gaan ineens.

  Sterkte nog de komende dagen/weken in het ziekenhuis 😘

 • Jana001

  Wat fijn dat het goed gaat. Hopelijk mag ze snel naar huis.

 • Chudo

  Wat hoop ik dat jullie mooie meid snel mee naar huis mag! Overnacht jij nu ook in het ziekenhuis zolang zij er is of slaap je thuis?

  Ik hoop dat er snel weer rust komt voor jullie🙏

 • Hopeful2020

  Overnachten is helaas geen optie in het ziekenhuis waar ze nu ligt. Ik had geïnformeerd voor een transfer naar een ander, maar die kosten zijn volledig ten laste van ons..

 • Chudo

  Dat lijkt me wel moeilijk om haar te meoten achterlaten meis. Maar misschien voor je andere kindjes ook fijn als mama ook gewoon thuis is. En voor je man natuurlijk.