Bevallen, heftige start

Hoi dames, in afwachting om terug te mogen kolven, even een kort blogje. Vanmorgen vroeg aangemeld op het verloskwartier, aan de monitor en kreeg een gel ingespoten om te beginnen. Na een uurtje of 2 nog niet veel gevoeld, maar wel 2cm extra. Toen dus al op de helft, vliezen gebroken en weer even afwachten. Uiteindelijk toch een infuus gekregen, een paar gevoelige weeën gehad, en dan plots al persweeën. Dus eigenlijk de hele arbeid bijna niets gevoeld, en dan na 3x persen was ons kleine prinsesje er! Ze werd even bij mij gelegd, ze huilde eventjes maar toen was het stil. Geen hartslag, in allerijl meegenomen om na een half uurtje te vernemen dat het maar heel kort was en dat ze het nu siper deed in de couveuse. Ondertussen ging het minder met mij, hevige nabloeding en weggedraaid. Ik kon pas na 4 uren bij ons dochtertje gaan kijken. Ondertussen had ze al de afgekolfde moedermelk deels gedronken en deels via het infuus. Ze kreeg een beetje zuurstof in de couveuse, maar omdat ze het zo goed deed toen ze op mijn borst lag, hebben ze dat meteen ook gestopt omdat het niet meer nodig was. Ze weegt maar 1kg900 dus zal nog even op de neonatologie moeten blijven, zan 2kg mag ze in een gewoon verwarmd bedje. Voor nu kunnen we niet veel doen, behalve kolven en knuffelen indien mogelijk!

1561 x gelezen, 5

In Baby

reacties (11)


 • Charel89

  Wat heftig allemaal maar gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine meid!! <3 . Wat fijn dat het nu goed met haar gaat en wat moeten jullie geschrokken zijn! Gelukkig is ze straks bijna 2 kilo en mag ze in een warmte bedje. Een hele fijne tijd met jullie princes!!

 • Charel89

  Wat heftig allemaal maar gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine meid!! <3 . Wat fijn dat het nu goed met haar gaat en wat moeten jullie geschrokken zijn! Gelukkig is ze straks bijna 2 kilo en mag ze in een warmte bedje. Een hele fijne tijd met jullie princes!!

 • Jana001

  Gefeliciteerd. Fijn dat ze ondanks de moeilijke start het nu wel goed doet.. toch wel een wondertje als je bedenkt van welke onzekerheid je komt. Hopelijk sterken jullie snel aan en mag ze snel in een warmtebedje.

 • Dajael

  Gefeliciteerd met je prinsesje!

  Ik hoop dat het goed met haar mag gaan, en kan me indenken dat het flink schrikken is als ze opeens allerijl wordt meegenomen. Laat goed voor je zorgen hoor!

 • Nog-even!

  Gefeliciteerd! Wat spannend zeg...Ik hoop dat er gauw ontspanning kan komen, na deze heftige gebeurtenis

 • Amatullaah

  Wowwww dat klinkt als een makkelijke bevalling, maar erna juist superbeangstigend.. hoop dat ze snel die 100gr aankomt en jij goed kan kolven.. maar alsnog gefeliciteerd!

 • Linde-1

  Gefeliciteerd met je dochter!

  En veel sterkte in het ziekenhuis de komende tijd😘🤗. Lekker veel buidelen als het mag en kan ♥️

 • Mela2020

  Aah gaat het nu wel wat beter met jouzelf na dese heftige dag.

  Je prinses is er. Allebei even goed rusten en aansterken gefeliciteerd ❤️🍀

 • billys

  Gefeliciteerd met jullie mini meisje! Hopelijk groeit ze snel en goed. Voor jou een goed herstel gewenst, ik hoop dat je je snel beter mag voelen en jullie meisje bij je mag hebben.

 • Chudo

  Ohh jeejtke meis wat een toestand allemaal😣 ik hoop dat alles goed gaat komen met jullie!!

 • Dame68

  Gefeliciteerd!!! En Ooooh wat spannend!