Even alleen willen zijn einde zwangerschap.

Hoi! Wie herkent zich hierin? Ik ben nu dik 37 weken zwanger, volgende week word ik ingeleid. Ik zou zo graag willen dat de baby zich nog aandiend zonder inleiding. Heb best wel voortekenen, veel harde buiken, voorweeën maar het is zo druk in huis dat ik echt het idee heb dat dit nooit door gaat zetten zo :-)
Door de lockdown is het allemaal zo anders zo'n verlof, thuisscholing geven en nooit heel even een leeg huis. Geloof me, ik voel me heel gelukkig met mijn gezin en ben dankbaar maar oeh ik zou me zo graag even terugtrekken om in een holletje te kunnen bevallen 🙈.

1441 x gelezen, 2

reacties (21)


 • Narnar

  Heel natuurlijk om je af te willen zonderen. Het is volledig instictief. Dieren zoeken ook altijd een rustig plekje om te bevallen, het is immers gevaarlijk voor dieren omdat ze op dat moment kwetsbaar zijn voor roofdieren. Zolang je in een situatie zit waarin je lichaam zich kwetsbaar voelt (drukte, prikkels, ruzie) word de aanmaak van de juiste hormonen geremt om je niet in een 'gevaarlijke' situatie te laten bevallen.

 • Mama-uit-het-noorden

  Super herkenbaar. Ik ben nog maar 35 weken maar zoveel behoefte aan even alleen. Gisteren de oudste twee een dagje naar opa en oma gedaan en had ik alleen de jongste. Dat was voor mij echt even een kans om op te laden. Dus nu kan ik er even weer tegen aan. Maar wat zou ik graag overdag even slapen of een filmpje kijken 🙈 gelukkig lukt het mij ook wel om erg te genieten van de extra tijd met de kids en vandaag een pyjama dagje gedaan met koekjes bakken en zelf pizza maken en nu een familie film. We kleuren ook wat vaker wat ik zelf ook wel ontspannen vind. Maar vooral de schooldagen hakken er hier wel in. Ik kijk echt uit naar de kraamweek, heb voor het eerst volledige kraamzorg. Ik hoop dat ze de kleintjes dan iig goed kan bezig houden en het huis een beetje op orde, dan blijft alleen dr thuisscholing nog over voor mij als we dat dan nog doen 🙃

  Het domste is, als de kids eenmaal op bed liggen blijf ik te lang zitten en ga dan te laat slapen 😅

 • Happymomof2

  Ja ook de kraamweek zal anders zijn met de thuisscholing inderdaad (bij ons wel zeker dat het in die periode valt). Kraamzorg vind ik sws fantastisch maar in deze periode helemaal een noodzaak denk ik hoor. Jij ook succes!!

 • Hopefull2020

  Hier net 38 weken en ik kan het ook niet meer aan als de andere 2 kids thuis zijn, altijd maar ruzie en veel te veel lawaai (naar mijn idee). Ik denk ook als ik enkele dagen volledige rust zou hebben het zich spontaan gaat aanbieden. Ik heb wel al enkele voortekenen maar denk door de stress enzo dat het gewoon niet doorzet pfff. Succes met de laatste loodjes!

 • Happymomof2

  Dat geschreeuw indd 🤣. Vreselijk. We zijn gewoon overgevoelig nu, we 'horen' ons terug te trekken en dat kan nu niet. Hopelijk in een rustige nacht toch dat het doorzet!! 🤞🤞

 • Maria87

  Je krijgt een hartje van mij.

  Ik ben bijna 41 weken en ik zit in hetzelfde schuitje. Het is zo druk met juffie spelen thuis dat wanneer er iets begint te rommelen het niet doorzet ivm adrenaline ofzo.

  In een normale situatie zouden mijn kids naar school zijn en 3 dagen naar de voor en naschoolse opvang. Dat valt nu allemaal weg.

  In overleg met de directie van de school mag ik de kids twee ochtenden naar de noodopvang brengen.

  Misschien ook een oplossing voor jullie?

  Fijn dat je in iedergeval een datum hebt staan.

  Succes met alles en je bent niet allen 💪🏽😉

 • Happymomof2

  Ik voel me schuldig als ze naar de noodopvang gaan, dus dat is ook weer geen optie. Vorige lockdown wel gedaan ivm werken in de zorg en dat was top geregeld. Nu prent ik me maar in dat er mensen zijn die het veel heftiger hebben en er het beste van te maken. Gelukkig verlof waardoor de combi werk en school vervalt, dat is weer een voordeel. Maar zo toe aan stilte. Gewoon simpel, stilte 😅. Succes!!! 🍀

 • Smo

  Ik leef zo met je mee! En begrijp je volledig.!!

  Ik heb een kleine van 1,5 en zie nu al op tegen mijn verlofperiode in februari als de opvang nog gesloten is. Zeker gezien mijn bekkeninstabiliteit die alleen maar slechter nu wordt met het velen tillen en zorgen.

  Hopelijk ben je nog wel een beetje mobiel dan? Kun je evt. In overleg met de verloskundig niet aanspraak maken op noodopvang? Zo van: de kids lijden er nu ook onder? Hopelijk is alles snel weer normaal en blijft de kleine nog even zitten zodat je daar ook nog van kunt genieten! 🤞

 • Happymomof2

  Ik heb ernstige bekkeninstabiliteit 🙈. Lopen gaat met krukken helaas, en af en toe lukt het helemaal niet zelfs. Vandaar ook volgende week inleiden.

  Kids zijn superlief gelukkig, maar mis zo de rust wat je in een verlof 'moet' hebben. Ik geloof echt dat in grote drukte een baby zich niet meldt 😅

 • Maria87

  Je krijgt een hartje van mij.

  Ik ben bijna 41 weken en ik zit in hetzelfde schuitje. Het is zo druk met juffie spelen thuis dat wanneer er iets begint te rommelen het niet doorzet ivm adrenaline ofzo.

  In een normale situatie zouden mijn kids naar school zijn en 3 dagen naar de voor en naschoolse opvang. Dat valt nu allemaal weg.

  In overleg met de directie van de school mag ik de kids twee ochtenden naar de noodopvang brengen.

  Misschien ook een oplossing voor jullie?

  Fijn dat je in iedergeval een datum hebt staan.

  Succes met alles en je bent niet allen 💪🏽😉

 • Idris

  Oh ik ervaar echt helemaal hetzelfde! Nu 39+4 en heb zó de behoefte aan rust om me heen. Heb ook het gevoel dat m'n lichaam niet tot rust komt en het daardoor niet doorzet. 24/7 de kinderen nu thuis, tenzij m'n man ze even mee neemt maar dat is maar even.

  Als hij maandag nog niet geboren is dan breng ik de jongens even een dagje naar m'n ouders. Rust.

 • Happymomof2

  Groot gelijk, misschien dat je lijf dan ontspant en het toch doorzet! Succes! 🍀🍀

 • hoopdoetleven

  Helemaal begrijpelijk. Ik ben een maand geleden bevallen en gelukkig kon het bij ons dat mijn man vaak tussen de middag of einde van de middag naar huis kwam zodat ik lekker even in bed kon rusten.

  Hopelijk kan dat voor jou? Succes de laatste dagen

 • Happymomof2

  Helaas niet, de kraamweek wordt mijn week 🤣🤣. Gefeliciteerd nog!

 • Vlindermoeder

  Ik zat ook heerlijk in mijn eigen cocon de laatste weken van de zwangerschap. Lastig om nu dan even de ruimte te nemen lijkt me. Succes alvast met je bevalling!

 • Happymomof2

  Ja die cocon is zo nodig om de boel op gang te krijgen! Maar goed, ook nu worden baby's geboren dus ze blijven allemaal vast niet zitten 🙈😅

 • LeliePelie

  Ja ik snap het ook! Kun je niet met je partner/een vriendin afspreken dat kindjes even naar buiten gaan en jij een uur alleen mag zijn? Is zeker even belangrijk voor je geest :-)

 • Happymomof2

  Dat gebeurd gelukkig wel. Vind een uur alleen veel te kort om in de rust te komen 😜

 • Sann

  Is echt niet gek, had ik vorig jaar april ook... toen bevallen van de 4e. Zo druk in mijn hoofd dat ik helemaal niet toe kwam aan tot rust komen voor de bevalling...

 • Happymomof2

  Maar uiteindelijk is de baby dus wel geboren, dat geeft hoop 😅. Jij hebt ook een drukke tijd gehad dan met 4. En nu weer. Zet 'm op 💪🍀

 • Sann

  Ja zeker. Prima bevalling gehad, thuis in bad. Maar het was minder relaxed dan van nr 3. Maar het is zeker goed gekomen! Baby is overigens wel relaxed, ook omdat we toch niks mochten :)