Low budget stoofschotel met turks brood

Wij eten deze stoofschotel met turks brood en sla erbij. Je kan eigenlijk zelf de groentes kiezen die je lekker vind...Deze saus maak ik ook voor over COUS COUS heen.....maar dan zonder tomatensaus

Benodigdheden:

1 gourget, 1 zoete aardappel, 1 aubergine, 2 rode paprika, 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 koriander takjes

8 grote aardappelen,

1 blikje gepelde tomaten

1 boillonblokje

1 eetlepel kerriepoeder

1 eetlepel raas el hanout ( zie nasi blog)

500 gram lamsvlees/ rundvlees

100 gram bak boter

1 eetlepel zout

Bereidingswijze:

snijd alle groentes in schijven ....knoflook en koriander gewoon in stukjes. Aardappeln schillen en 1 maal doo rhet midden snijden. Gebruik een diepe bak of braad pan. Doe 100 gram boter in de pan en bak het vlees 15 minuten met een gesloten deksel ......vervolgens doe je alle schijven groente en aarsapelen in de pan. Voorzichtig door elkaar heen roeren. Dan de gepelde tomaten even klein snijden en ook erdoorheen doen. Alle kruiden mag je toevoegen incl. bouillon en zout.Als laatste doen je de koriander erdoorheen. Als alles 10 minuten al roerend is gebakken doe je er een glaasje water doorheen en laat je het sausje met een gesloten deksel 15 minuten zacht sudderen....Je kan er altijd zout aan toevoegen of peper naar smaak...Serveer dit op een bord en eet het met je hand met turks brood.....Lekker makkelijk en erg gezond!!

450 x gelezen, 0

reacties (0)



  • 1Rachell

    Leuk dat je een recept in als blog zet!