Genoeg is genoeg

Het wordt me allemaal even teveel. Soms is genoeg ook echt genoeg

In 2019 verloren wij onze dochter na een zwangerschap van 18 weken. In datzelfde jaar kreeg mijn moeder borstkanker en moest ze chemo, bestraling en een operatie ondergaan.
Gelukkig is ze nu kanker vrij. In 2020 mochten wij na een onrustige zwangerschap met veel onzekerheid onze zoon verwelkomen. Maar ook zijn begin was niet onbezorgd. Vele bezoekjes aan het ziekenhuis en met 3 maanden een operatie aan een liesbreuk.
Hij is al vanaf zijn geboorte erg klein, maar hij doet het gelukkig nu erg goed.
Vanaf 2019 had mijn broer al meerdere zelfmoord pogingen gedaan, en afgelopen jaar is het hem helaas gelukt. Na een zeer lange tijd gevochten te hebben tegen een zware depressie heeft hij verloren en zag geen andere uitweg meer.
Dit is nu bijna 4 maanden geleden. Het is zwaar, en ik ben druk bezig met de verwerking en het rouwen.
Maar blijkbaar vinden andere mensen dit niet genoeg. Moeten ze nog even een rotschop na geven. Want gisteren ontvingen wij een brief van veilig thuis nadat er een melding was geweest. Na informeren bleek dat de melder vond dat wij onze kinderen elke dag (opgesloten?) thuis houden.
Wie weet wat er gezegd is, maar dat dit serieus wordt genomen is voor mij de laatste druppel.
Ik weet dat het waarschijnlijk wel goed komt, en dat we gewoon duidelijk moeten aangeven dat dit niet het geval is.
Onze kinderen spelen 2x per week en hebben BSO en sport.

Maar soms is genoeg gewoon echt genoeg. Ik kan even niet meer, ik weet het even niet meer, ik wil niet meer...

1575 x gelezen, 4

reacties (28)


 • Ayanajamari

  Jij mag toch zelf beslissen of je kinderen buiten spelen of niet wat is dat nu weer en veilig thuis maak je niet druk je zit niet gelijk bij de jeugdrechter en je kids worden heus niet afgepakt

 • Moedertjevanschatten

  Waar bemoeien mensen zich toch mee? Onze kinderen spelen helemaal niet veel met vriendjes omdat wij op het platteland wonen en school is 10 km weg. Ik snap dat dit echt een druppel is die de emmer doet overlopen. Maar als jij dit gewoon verteld, wordt er vast geen probleem gemaakt. Heel veel sterkte gewenst!

 • Amatullaah

  Ik denk als jij je zo kwetsbaar opstelt zoals dit bericht dat het helemaal moet goedkomen.. misschien zagen die mensen dat het niet goed met je ging en maakten ze zich zorgen. Jammer dat ze een melding doen maar misschien zien mensen echt dat het niet zo goed gaat (wat helemaal normaal is na zon heftige tijd). Ik zou zeker de huisarts bellen en om hulp vragen, je hoeft niet alles alleen.

 • Tweede83

  Ga even bij de huisarts informeren wat je het beste kunt doen. Zij hebben ook wel tips. Sterkte ermee.

 • Sharon

  Wat een druppel op een gloeiende plaat (zelfs met geen bagage).

  Ik wijd zelf er maar even niet over uit, maar weet dat alles zoals je al beschreven voor mij gewoon aangeeft dat het goed komt . (zorg dat je twee extra aanspreekpunten voor VT alvast hebt staan, school/huisarts/opa&oma noem maar op)

  Hele dikke knuffel!

 • Linde-1

  Oh jeetje dit is wel erg veel.

  Sterkte ♥️

  En hopelijk is het snel afgehandeld met die melding 😘. Echt van de zotte dat mensen een melding doen over het spelen.

 • Shrimp

  Tjonge ❤️ veel kracht toegewenst . Je hoeft je hier ook niet te verdedigen hoor. Soms spelen ze twee weken helemaal nergens. Of ik heb er ff geen zin in, of het komt gewoon zo dat het niet gebeurd. Ben je echt niet ineens een slechte moeder van .

 • Iboi

  Goed dat je je verhaal deelt. Heel veel sterkte. Je zou bij het gesprek met veilig thuis iemand erbij kunnen vragen, een van jullie ouders bijv of een vriend of vriendin. Ter geruststelling voor jezelf en eventueel steun met iets vertellen. Heel veel sterkte voor alles wat je hebt meegemaakt.

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Jeetje wat een hoop heb je/jullie meegemaakt. Heel veel sterkte en een dikke knuffel.

  Dat verhaal van veilig thuis is heel herkenbaar. Ook hier is een valse melding gedaan een paar jaar terug. En kregen wij een brief met de post. We begrepen er niets van. Volgens mij was het in 2019, onze zoon was nog klein. Hetzelfde verhaal zo'n beetje. Vader was vaak weg en veel aan het autopoetsen en ik zou niet genoeg buiten komen met de kleine als mijn vriend weg was. En de melder zag mijn dochter met krukken (enkelblessure toendertijd) en nog wat rare onwaarheden stond erin. Wij verdenken een buurman van een paar huizen verder van de melding maar ze mogen van veilig thuis niets loslaten over de melder. Mijn twee oudere kinderen woonden nog bij ons en konden de mevrouw gelukkig ook goed te woord staan. Ze heeft hen ook van alles gevraagd (maar ze waren in die tijd ook al 15 en 14). Ze zag gelijk dat wij onze kinderen netjes in de kleren hadden, dat het hier thuis netjes was en de kinderen beleefd etc. Dus gelukkig hebben we ons onschuld kunnen bewijzen. Wel zijn ze verplicht om nog twee instanties te raadplegen hoe die het zagen en of er iets was opgevallen (in ons geval het consultatiebureau van de jongste en ik weet de tweede niet goed meer, volgens mij de huisarts. Ik heb gelukkig ook een hele goede band met de huisarts). Ik was ook bang dat wij nooit meer van het stempel af zouden komen. Maar gelukkig vernietigen ze het rapport als er geen aanleiding voor de melding is gebleken. Dus hier hebben we nooit meer iets van gehoord. Maar wat een stress door zo'n onterechte melding. Het zet je leven even op z'n kop. En idd een trap na.

  Ik wens jullie veel goeds en duim ervoor dat het bij jullie straks ook zo is overgewaaid.

 • Fudge3

  Jeetje, apart toch dat er zulke bemoeials bestaan. Gelukkig is het bij jullie goed afgelopen. Hopelijk bij ons straks ook.

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Ja waardeloos! Iemand kan zomaar je leven kapotmaken. Ik begrijp dat er zulke instanties bestaan, maar voor je een melding doet moet je wel erg zeker van je zaak zijn. Dit was gewoon iemand die de pik op ons had. Ik hoop bij jullie ook op een goede afloop. Ga ik wel vanuit hoor

 • Jeppie

  Och lieverd, wat heb jij het voor je kiezen gehad. Ik ken je niet maar geef je in gedachten een dikke knuffel. Veel sterkte!

 • Fudge3

  Dankjewel!

 • Assiral

  Wat heb jij veel op je bordje gehad zeg.. jeetje!

  Enorm veel sterkte met alles❤️

  En weetje? Al zouden je kinderen 1 x per week mogen spelen, wat gaat een ander dat aan? Jij hebt je eigen regels mbt tot spelen en die hoeven niet gelijk te zijn aan die van een ander.

  Belachelijk!

  Probeer rustig te blijven, hoe moeilijk het ook is.

  Eventueel hulp? Om met iemand te praten?

 • Fudge3

  Dankjewel. Ja gelukkig heb ik morgen weer een afspraak staan met mijn psycholoog, dus dan kan ik het er wel met haar over hebben.

 • Cin_01

  Sterkte je bent niet alleen ❤️

 • Bosco

  Dat is een zware rugzak. Het ergste van alles, je kinderen worden er nu ook bij betrokken. Hoe kun je een moeder het hardst raken... Onnodig leed. Ik hoop dat de school en bso met je meedenken. Mijn kinderen zijn ook veel binnen. Zeker met dit weer! Mijn kinderen gaan niet naar een bso, ze vinden dat ik ze tekort doe!

 • Fudge3

  Dat is toch ook belachelijk dat zo'n bso zegt dat je ze tekort doet? Ik vind het ook niet gek dat je met slecht weer de kinderen binnen laat spelen.

 • Dame68

  Is ook niet gek. Op het kdv en bij de go komen ze nauwelijks buiten momenteel. Alleen bij zacht en echt zonnig weer. En als ze eens buiten zijn, hebben ze van die verkleumde handjes enz en willen ze het liefst weer naar binnen

 • Cin_01

  Sterkte je bent niet alleen ❤️

 • Fudge3

  Dankjewel!

 • Dame68

  Och man wat een boel ellende op jouw dak!

  Niet te doen!

  Ik begrijp helemaal dat zoiets de druppel is.

  Veel kracht gewenst!

 • Fudge3

  Dankjewel!

 • Nog-even!

  Wat een verdriet en stress heb jij de afgelopen jaren meegemaakt Niemand vindt een melding leuk. Maar ik kan me voorstellen dat het nu gewoon te veel is om erbij te hebben... Zelfs al is het een onzin-melding... Dit gaat echt weer overwaaien, maar ik kan me goed voorstellen dat het je je extra kwetsbaar laat voelen. Heel veel sterkte!

 • Fudge3

  Dankjewel!

 • trotsemoeder123

  :( zoek rust en dingen die ontspannen. Ook dit komt weer goed net zoals jullie door die andere dingen zijn gekomen. Wees lief voor jezelf

 • trotsemoeder123

  :( zoek rust en dingen die ontspannen. Ook dit komt weer goed net zoals jullie door die andere dingen zijn gekomen. Wees lief voor jezelf