Onderzoek dochter

Mijn dochter word op moment getest op adhd ze denk wel dat adhd uit komt
Mijn dochter een heel lief meisje heel sociaal sl ze praat heel veel.
Ze is ook weer niet super druk haar emotioneel zal ze ook wel op achter lopen
Haar IQ is 75/85 maar haar concentratie is echt mega slecht.
Ik vroeg mij af kinderen adhd hebben hebben jullie kinderen medicijnen en zo ja kon je wat merken aan schoolprestaties?
Maaike hele slechte concentratie ze dwaalt echt heledag weg ze moet echt haar aandacht er bij houden daarnaast kan ze ook slecht leren
Of dat door haar concentratie kom kan daarmee te maken hebben.
Ze moest bijvoorbeeld tot 4 tellen ze kan dat makkelijker bij regel 2 zijze ik mis mama waneer kom mama nou ze had er geen zin in haar concentratie zat heel erg in de weg.

Maar vrouw had ook gezegd als adhd uit komt gaan we kijken hoe we haar beste kan helpen met haar concentratie want die is echt heel slecht
En als ze iets niet wil moet je echt haar motivatie geven om toch doorzetten.
Ik weet bijna wel zeker dat er adhd uit komt.

1382 x gelezen, 4

reacties (12)


 • Summer89

  Ik heb zelf ADHD. Ik heb een tijdje medicatie gebruikt (was toen al 18+). Het verbeterde mijn concentratie, maar ik voelde me er verder niet zo fijn bij. Gebruik het nu al jaren niet.

  Mijn concentratie is nog steeds niet geweldig en ik heb ook de neiging om met veel dingen tegelijk bezig te zijn, dat kost me onnodige energie. Maar ik kan prima functioneren verder (werk/moeder/huishouden).

 • Angel20201985

  Je verhaal is zo herkenbaar ,maar hier is er sprake van een b12, vitamine D , ijzer en zink tekort.

  Probeer eens te kijken bij b12 instituut Rotterdam en dan symptomen ?

  Hier gaat het langzaam aan veel beter .

  Mijn zoontje krijgt om de dag een injectie en supplementen vanuit het instituut.

 • Nog-even!

  Dit kan gewoon via de huisarts en dat is veel goedkoper dan dit institute- waar ook gewoon een huisarts werkt...

 • Liesjesch

  Ik herken er ook wel ADD in zoals jij omschrijft.

 • Caroline27

  Wat is verschil met adhd of ADD?

 • Liesjesch

  Tegenwoordig valt ADD onder de noemer ADHD, het grootste verschil is het drukke gedrag.. Bij ADD is er vaak minder of geen sprake van lichamelijke onrust maar wel mentale onrust, een druk vol hoofd, slecht concentratie/focus, chaotisch, niet kunnen plannen, slecht kunne onthouden van opdrachten etc... Dus bijna hetzelfde als ADHD

 • Caroline27

  Oh zou idd denken aan ADD als haar wat word verteld dan dwaal ze helenmaal weg is met haar hoofd ergens anders. En haar concentratie heel slecht ze hou niet lang vol en haar emotioneel loop denk ook wat achter op. Ik vraag af of echt zo pilletje gaat werken maar eerst afwachten op uitslag ze kan soms best heftig reageren. Denk ook haar IQ laag is Dat los staat haat concentratie.

 • JustAMom

  Mijn oudste heeft ADHD en heeft sinds een jaar medicatie. Wij merken enorm verschil in concentratie met of zonder medicatie. Op school zijn haar prestaties meteen omhoog geschoten.

 • Florien84

  Mijn oudste dochter heeft ook weinig concentratie maar is hoogstwaarschijnlijk hoogbegaafd. Ik zou eerst kijken of je wellicht met therapie wat handvatten kan krijgen.

 • Moedervanprinses

  Kinderen die adhd hebben hoeven niet altijd medicatie te slikken. Mijn dochter heeft ADHD en wij hebben gekozen om geen medicatie te gebruiken. Op de basisschool was weinig structuur. Nu op de middelbare bieden wij de structuur en heeft ze haar draai nu kunnen vinden.

  Laat je straks goed voorlichten wat er allemaal mogelijk is. Zit Maaike al op speciaal onderwijs?

 • Caroline27

  Maaike zit al 2 jaar op speciaal onderwijs ze kan heel moeilijk leren maar of ook kom door concentratie zo slecht mee kom geen idee.

  Ja liefst geen medicatie alleen heeft zo slechte concentratie heel haar hoofd zit vol ze begin heel vaak over heel wat anders in eens. Zo als bij zwemles zit ze rond kijken dan weet ze niet meer wat ze moet doen

 • Vicja

  Heb van dichtbij gezien dat testen en medicatie zo lang mogelijk werd uitgesteld, maar toen het écht niet meer ging was er geen keuze. Na de diagnose en nu met medicatie gaat het zó goed, voor het kind ook zoveel beter, zelfvertrouwen was zowat 0, dat groeit weer etc. Als je het al vermoed, zou ik toch kijken wat het je allemaal waard is. Soms ontkom je er gewoon niet aan. En weet van een ander kind dat nu wat ouder is, hij bepaalt per dag zelf of hij wel of geen medicatie neemt. Ene dag trekt hij gewoon beter dan de andere.

  Succes🫶🏼