Alcoholist

Ik wil hier graag mijn verhaal doen kan verder met niemand anders over praten ik zoek naar oplossing.

Mij man 2 jaar verslaafd aan bier , hij werkt hard voor zijn gezin is verder lieve man help mij in huishouden erg goed
Ik wil niet van hem scheiden dit kan niet zo verder of moet dit maar pikken?
Hij heeft beloofd dat hij minder zal gaan drinken dit voor 15e keer nu wel heel boos geweest dus wie weet help dit keer wel🙄

Ik ga proberen om vertellen hoe leven uit zie.
Als hij 7 nachtdiensten heb breng hij kinderen naar school
Doe hij stofzuigen. Ga rond half 9 tot 13:00 9 blikken halve litters bier drinken als ik thuis ben met kinderen
Is doe hij dat ook dan ben ik er ik moet ze dus continu bezig houden.

Als hij vrij is begin hij om 13:00 tot 17:00 weer om 19:00
Hij ga in middag achter pc zitten ben continu kids bezig ik heb nooit tijd voor me zelf😒
Nu heeft belooft dat hij geen middag biertjes meer zal drinken
Mijn vertrouwen is weg bij hem geloof niks meer van.

Doe mij echt zo veel verdriet ben heel boos op hem geweest niks lijk werken
Hij niet alleen slecht maar bier maak echt kapot😪
Hij ga wel dagjes weg mee met ons doe leuke dingen.
Ik denk dat hij echt verslaving heeft.

Heeft iemand goeie tip wat je beste kan doen? Wil niet gelijk van hem gaan scheiden.
Zo veel verdriet van. Of gewoon pikken dit geen ruzie?

3715 x gelezen, 2

reacties (54)

1 2 • 2e--wondertje

  Hey! Was zitten jullie in een onwijs moeilijke situatie.

  Je man is zeker alcohol verslaafd.

  Wat ik je mee wil geven, hoe graag je ook wilt dat hij in 1x stopt, is in 1x stoppen of sterk verminderen zeer gevaarlijk.

  Als iemand zo lang zoveel drinkt moet hij tijdens stoppen of sterk verminderen gecompenseerd worden met bepaalde vitamines anders is er kans op hersenschade.

  Ik heb gewerkt in het specialisme maag darm lever waar ik veel alcoholisten heb gezien.

  Ik hoop dat hij in ziet dat hij hulp nodig heeft en daardoor een afspraak bij de huisarts maakt. Anders zou je zelf informatie in kunnen winnen bij de huisarts .

  Heel veel sterkte!

 • Chudo

  Hoe gaat het nu meid? Heb je al enige stappen ondernomen?

 • Caroline27

  Afgesproken max 4 dag in avond doen blijf nu zeuren dat rustig afbouwen gezegd max 4 straks nog minder. Heb gewoon verslaving , wat zou jij doen?

 • Chudo

  2 liter bier is nog steeds veel😵

  4 gewone biertjes denk ik nog mm oke..

 • Caroline27

  Heb 2 kleine biertjes gezegd maar hond luistert nog beter😑

 • Chudo

  Hoezo moet hij afbouwen als hij niet verslaafd is? Moet toch makkelijk kunnen?

  Hij zoekt smoesjes, lijkt me duidelijk verslaafd.

  Wat zegt hij als je aangeeft zo niet verder te willen?

 • Caroline27

  Hij zeg dat anders heel veel is 1x zeg ben gewoon verslaafd hij zeg laat op mij manier doen zeg nee blijf dan nog veel drinken lastig dit.

  Hij heb vandaag goed geholpen met alles en lekker gekookt niet dronken wil gewoon dat hij max 2 biertjes doe dat kan dus niet😑

  Als zeg dan worden wij niet oud zeg hij geeft mij kans om minderen afbouwen🙄

 • Chudo

  En hoe wilt hij dat op dagen doen dat hij nachtdienst heeft?

 • Tweede83

  Wat is de reden dat hij zoveel bier moet drinken? Ook al is het een lieve behulpzame man, daar is een reden voor.

  Je wilt niet scheiden, maar is dit dan een leven dan? Niet voor jou en ook niet voor je kinderen.

  Een verslaafde belooft altijd te stoppen of te minderen. Als er geen professionele hulp word ingezet zal dat ook niet lukken.

  Ik heb van dichtbij meegemaakt dat dit op deze manier niet veranderen zal. Hij zal zeker niet veranderen ook al belooft hij dat wel. Dus jij moet veranderen en keuzes gaan maken. En als jij dit niet langer wil dan is het aan jou. En het zal misschien met pijn in je hart zijn, maar je bent ook verantwoordelijk voor je kinderen.

  Het klinkt heel makkelijk wat ik zeg, maar weet heel goed dat dat niet zo is. Sterkte

 • M1518

  Heftig meid!!! Geen ervaring, heel veel sterkte en kracht gewenst! Sluit me aan wat al eerder gezegd is.

  Ook hebben Soccer-mom & Jeppie absoluut een punt: met zo veel bier op en zo weinig slaap, hoe kan hij dan functioneren? Dit lijkt me zeer gevaarlijk! Hij is praktisch nog onder invloed als hij op het werk is. Lijkt me zeer onverantwoordelijk voor hem, mede-weggebruikers, collega’s, maar ook jullie kinderen die hij wellicht per auto vervoerd...

  Oef, duidelijk grenzen stellen voor ieders veiligheid.

 • Soccer-Mom

  Uiteraard zal hij moeten stoppen met het drinken van alcohol. Dat is slopend voor het lichaam. Gezien de hoeveelheid dat hij drinkt, heeft hij echt een verslaving. Stap 1 is dat hij dit inziet. Stap 2 is dat hij bereid is om hieraan te werken. Dit zal moeilijk zijn. Een verslaving is niet zomaar opgelost.

  Daarbij lees ik wel iets geks. Als hij nachtdienst heeft, brengt hij de kinderen naar school. Dan vraag ik mij af hoezo? Waarom slaapt hij niet na de nachtdienst. Ook iets om aan te werken lijkt mij. Ik neem dat hij dan ook boodschappen doet. Neem aan dat jij geen bier voor hem meeneemt.

 • Caroline27

  Hij is bereid om stoppen middag biertjes maar in avond drink dan dus nog steeds 4.5 litter gezegd , dit pik dus niet. En vanmorgen half 8 thuis om 15:00 naar bed moest om 19:00 wakker maken dus niet gedaan.

  Als om half 8 thuis kom breng hij kinderen daarna ga aan bier zeg als dan gelijk ga slapen heel vroeg wakker is dus beter later naar bed om 19:00 er uit wat ik wel begrijp zou om 10:00 kunnen gaan om 17:00 er uit met ons mee eten wil ook niet.

 • Soccer-Mom

  Dat jij het bier zuipen niet pikt, snap ik maar de nachtdiensten en zijn slaappatroon gaat hier ook erg fout. Zodra hij thuis komt, zou hij eigenlijk moeten gaan slapen of direct na het naar school brengen van de kinderen. Als hij na een nachtdienst pas later op de dag kort slaapt, sloopt hij zichzelf extra snel. Chronisch slaaptekort is op de lange termijn ook fataal.

 • Jeppie

  Maar dan slaapt hij maar 4 uur per dag? Dat is sowieso al veel te weinig. En met 9 halve liters achter zijn kiezen, is het ook nog eens slaap van slechte kwaliteit.

  Hoe doet hij dat op het werk? Met zo weinig slaap functioneer je toch niet? En drinkt hij ook op het werk? Ik denk van niet en dan is het logisch dat hij niet gelijk gaat/kan slapen want zijn lichaam heeft bier nodig.

  Overigens: het duurt tussen de 18 en 27 uur om de alcohol uit 4,5 liter bier af te breken. Dat betekent dat je man eigenlijk de hele dag onder invloed van alcohol is... Hoe gaat het met werken, boodschappen doen, kinderen naar school brengen? Ik mag toch ook hopen dat hij geen auto rijdt!

 • Assiral

  Iemand met een verslaving, gaat nooit toegeven of in zien dat hij verslaafd is. Zolang HIJ er niks aan wil veranderen, of het probleem niet ziet gaat dit niet veranderen. Neem de stap om weg te gaan met de kinderen, en zeg dat je terug komt als hij echt aan zijn verslaving wilt werken. Eerst zal hij dat niet leuk vinden, maar na een tijd komt hij hopelijk wel tot bezinning. En zo niet, dan weet je waar jij en je kinderen staan, en is deze man het niet waard om mee samen te zijn.

 • bienmoos

  Dat klinkt inderdaad als een verslaving. Wil hij zelf ook hulp zoeken? Dan moet hij even contact opnemen met de huisarts. En wat jou en de kinderen betreft, ik zou daar wel weg willen. Desnoods maar tijdelijk.

 • Ashleyjessy

  Deze man moet worden opgenomen want hij drinkt zichzelf nog is dood of hij handelt niet juist door de alcohol als er iets is met je kids ; zou je jezelf en hem dat ooit vergeven?

  Begrijp me niet verkeerd, het is niet jouw schuld maar zo werkt het nou eenmaal.

  Wat ik wel jouw verantwoordelijkheid vind is, het zorgen dat jouw kinderen VEILIG zijn. En met elke dag zoveel liter bier in zijn lichaam , zijn ze dat niet! Oftewel EIS van hem dat jullie naar de huisarts gaan en hij hulp gaat zoeken want als school ofzo hier een luchtje van krijgt, ben je verder van huis.

  Praat erover lieverd, met zijn ouders, beste vrienden , die hem duidelijk maakt dat dit niet kan. Pik het niet langer . Echt niet !

  Veel sterkte en ik hoop dat jullie eruit komen samen.

 • Caroline27

  Ik begrijp wat je bedoelt gewoon heel lastig dit , je gevoel en verstand zeg 2 dingen ben zoo zat aan worden.

  Vandaag nog is gepraat kom geen stap verder alleen middag biertjes wil stoppen in avond vrolijk verder gaat,

  Heb zijn moeder paar keer over op gebeld zijn moeder zie wel in verslaving heeft ze praat niet met hem er over hij luistert gewoom niet zijn moeder bel nooit mij op hoe ik mij voel hoe nu tussen ons gaat zijn bier. Heb gevoel zijn moeder tot last ben sinds dien laat zijn moeder weinig van haar horen via mij.

 • Ashleyjessy

  Ik zou haar zeggen, ik sta op het punt om hem eruit te zetten , kan hij bij u blijven want dit gaat zo niet langer. Blijf stil tot ze antwoord geeft. (Wil niet zeggen dat je dat moet doen, hoop dat moeders zo inziet dat je serieus op knappen staat.)

  Ga bij dr langs, of bij z’n beste vriend , zorg voor een interventie!

  Zeg dat je dit niet meer trekt en kan pikken voor je kinderen en voor je eigen geluk. Jij en vooral je kids zijn in gevaar.

 • Jeppie

  Je man heeft twee dagen geleden beloofd te stoppen met in de middag bier drinken. Maar het blijft bij woorden. Want ook gisteren zegt hij dat hij gaat stoppen.

  Ik hoop dat je intussen ook snapt dat hij niet gaat veranderen. Dat kan hij ook niet zonder professionele hulp, hij is ziek.

  Dan komt er toch een moment dat je moet kiezen voor de veiligheid van jezelf en van je kinderen. Het is niet goed voor de kinderen om op te groeien met een vader die alles opzij schuift voor zijn bier en zijn pc. En het is voor jou niet gezond om zo'n man te hebben.

  Echt, je moet hulp inschakelen. Voor jezelf en om te zorgen dat hij weg gaat of jij tijdelijk met de kinderen ergens terecht kan.

  Ik zie dat je in Ouddorp woont. Ben je aangesloten bij een kerk gemeente? Kun je daar hulp krijgen? Trek sowieso bij de huisarts aan de bel. Dit is niet veilig.

 • 3Blessings

  Hieronder wordt door meerdere vrouwen al aangegeven dat hij erg ziek is. Het is een ziekte en hij ziet niet dat hij verslaafd is. Iemand die het niet ziet kan moeilijk geholpen worden. ik snap dat scheiden het laatste is waar je aan denkt, maar ik ben bang dat je uitendelijk geen andere keuze zal hebben dan vertrekken.

  Met zijn verslaving kan je hem geen seconde alleen laten met de kinderen en ik zou hem ook zeker de kinderen niet naar school laten brengen. Hij zou niet eens achter het stuur mogen kruipen! Hij kan zo gemakkelijk een dodelijk ongeluk veroorzaken!

  Dit betekent dan ook dat je eigenlijk al alles op je neemt net als een alleenstaande moeder, want op je man kan je niet rekenen zolang hij blijft drinken (ook in de avond). Het is duidelijk dat hij niet zonder alcohol kan en wil.

  Ik vind dit heel erg voor je en ik wens je heel veel kracht toe. Probeer jezelf als een mama leeuw te zien en te bedenken wat je moet doen om je kinderen te beschermen.

 • My-two-Pride-and-Joys

  Je zegt dat je niet van hem wil scheiden, en dat is een nobel streven. Maar er zijn situaties, waar verslaving er één van is, dat je wel degelijk moet kiezen voor jezelf en je gezin. Verslaving is een ziekte, en daar kom je zonder hulp niet van af. Met hem praten heeft ook geen zin want een verslaafde ziet ook maar zelden in dat ze verslaafd zijn, en áls ze het al erkennen, dan bagatelliseren ze het zelf vaak ontzettend, ze denken serieus dat ze er nog wel controle over hebben en dat is precies wat ze niet hebben, controle over hun verslaving.

  Jij moét grenzen gaan stellen en ook realistisch zijn naar je zelf. Jij zegt dat hij je helpt in de huishouding, maar een zin later zeg je dat je nooit tijd hebt voor je zelf, dat kan niet. Of hij helpt je gewoon goed en dan heb je tijd voor je zelf, of hij helpt je wel eens hier en daar maar komt eigenlijk nog steeds alles op jouw schouders en heb je nog steeds geen tijd voor je zelf.

  Jouw man zal moeten inzien dat hij een probleem heeft en in mijn geval zou dat zijn dat hij zich zou moeten laten behandelen. Als hij ons huwelijk wil redden, zal hij zijn problemen onder ogen moeten komen en zal hij er wat aan moeten doen. Want ik ga niet lijdzaam toezien hoe iemand zich letterlijk kapot zuipt en ons gezin in zijn ellende mee sleept. Dat is niet de situatie waarin ik wil dat mijn kinderen groot worden. Dus, als eerste ga je hulp inschakelen en ben je heel duidelijk naar je man dat hij een probleem heeft en dat hij daar wat aan moet doen. Dit doe je omdat je van hem houdt en dit niet voor hem wilt, maar ook niet voor jou en je kinderen. Weigert hij alle hulp, zul je toch echt voor je kinderen moeten kiezen, dat ben je aan ze verplicht want dit maakt de thuissituatie ook onveilig voor ze en jij als moeder, zult er alles aan moeten doen om hen in een veilige situatie te doen laten opgroeien als de vader het op dit vlak laat afweten. Dat doet verder niets af dat hij geen leuke vader is, maar dat is dan wel het beste, om afstand te nemen van dit hele gebeuren. Hij is ook zelf verantwoordelijk voor zijn leven, niet jij. En soms moet je, als je je verantwoording neemt, soms keuzes maken die tegen je gevoel in gaat, maar is verstandelijk wel het beste.

 • Caroline27

  Ik heb zo veel met hem gepraat krijg steeds zelfde antwoord zal in middag niet meer drinken in avond ga om 19:00 bier drinken wel 8 tot 9 halve litters bier ik zeg natuurlijk niet moet hulp gaan zoeken. Zeg hij eerst smindags stoppen drinken derest🙄

  Soms zou echt gewoon weg willen dat hij echt ga schrikken ze doe het echt maar dit huis staat op mij naam zo uit zetten kan weer ook niet kan nergens heen.

  Klopt altijd kinderen bezig omdat niet goed vind dat hij kinderen achter tv gooit moeten ook spelen kleine man wil ook kruipen zit hij lekker continu achter pc uurtje er achter oke, zit hele middag achter hij zal dat niet meer doen ook dat geloof niet.

  Heb ook gezegd zo veel drinken moet nu afgelopen zijn nog zo veel roken leef zo ongezond. Ik probeer altijd zo gezond leven omdat borstvoeding geeft hem boeit het niet.

 • Chudo

  Maar waarom moet hij perse die 9 halve liter bier drinken savonds? Is 1 of 2 biertjes niet voldoende ?😵

  Ik zou het nog eenmalig zeggen wat jij wilt en anders moet je het maar hard spelen en zeg je dat als hij niet stopt hij weg mag gan, en dan op je strepen staan. Al hoop je natuurlijk dat het nooit zover komt.

  Wat een ellende allemaal😞

 • Ashleyjessy

  Deze man moet worden opgenomen want hij drinkt zichzelf nog is dood of hij handelt niet juist door de alcohol als er iets is met je kids ; zou je jezelf en hem dat ooit vergeven?

  Begrijp me niet verkeerd, het is niet jouw schuld maar zo werkt het nou eenmaal.

  Wat ik wel jouw verantwoordelijkheid vind is, het zorgen dat jouw kinderen VEILIG zijn. En met elke dag zoveel liter bier in zijn lichaam , zijn ze dat niet! Oftewel EIS van hem dat jullie naar de huisarts gaan en hij hulp gaat zoeken want als school ofzo hier een luchtje van krijgt, ben je verder van huis.

  Praat erover lieverd, met zijn ouders, beste vrienden , die hem duidelijk maakt dat dit niet kan. Pik het niet langer . Echt niet !

  Veel sterkte en ik hoop dat jullie eruit komen samen.

 • Njenz

  Wat maakt dat hij en drinkt, zo ontzettend veel en dagelijks drinkt? Hij ziet er geen probleem in? Is er wel een gesprek met hem te voeren over 'normale' hoeveelheden? Deze situatie lijkt mij zeer zorgelijk. Zijn familie en vrienden op de hoogte of is het een geheim? Als je man hier aan wil gaan werken is er veel steun nodig vanuit de omgeving. De huisarts inschakelen lijkt me de eerste zet en ik zou dit zelf ook naar hem communiceren dat als hij dit niet doet, jij dit van hem over neemt juist omdat je van hem en je gezin houdt!

 • MamaItalia

  Wat vreselijk om te horen. Mijn vader heeft helaas hetzelfde probleem gehad. Hij is nu bijna een jaar sober. Mijn ervaring is zolang hij het probleem niet inziet is het erg moeilijk er vanaf te komen. Mijn vader is begonnen met psychiater (hij had ook depressie) en met medicijnen die niet samen gaan met alcohol. Maar hetgeen wat hem het allermeeste heeft geholpen zijn de vergaderingen van de AA. Ik hoop dat je hem zover krijgt om hem naar de huisarts te brengen. Het kan zo niet verder. Ik begrijp je gevoelens heel goed ❤

 • Dibbus

  Jeetje wat heftig voor je! Ik werk zelf in de verslavingszorg en helaas moet ik zeggen dat ik wel schrik van deze hoeveelheden en zeker met 3 kinderen in huis. Eigenlijk vind ik dat hij niet alleen met de kinderen zou mogen zijn meer.

  Ik zou hier zeker mee naar de huisarts gaan en eens overleggen wat de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk moet je man natuurlijk zelf ook inzien wat er aan de hand is, maar mogelijk kan de huisarts helpen. Ook gaat het niet alleen om hoe hij nu functioneert natuurlijk, maar ook de enorme impact die de alcohol op zijn lichaam heeft. Het is ontzettend slecht voor onder andere zijn lever en zijn hersenen. Misschien dat je man daar wat meer van schrikt als hij daar wat meer over weet? Dat hij van een arts kan horen hoe groot de impact is van deze hoeveelheden bier. Want: 'het zijn maar biertjes' slaat natuurlijk nergens op....

  Sterkte!

 • Caroline27

  We hebben vnavond gesprek gehad hij wil alleen met middag biertjes stoppen in avond ga gewoon nog steeds 9 blikken halve litters opzuipen ik . Hij zij wil eerst middag biertjes af komen dan avond geloof geen zak van. Ik zij ga maandag huis arts bellen zeg hij doe maar ik hoef geen hulp.en dit huis staat op mij naam ingeschreven hem uitdonderen niet zo maar want hij kan nergens heen.

 • Nog-even!

  Dat hij nergens naartoe kan, is uiteindelijk niet jouw verantwoordelijkheid. Maar ik begrijp heel goed dat dat een laatste middel is, niet het eerste... Ik denk wel dat jij heel duidelijk moet worden. Jij mag blijven zeggen dat 4,5 liter bier niet normasl is. Hij maakt zijn lever compleet kapot... Dat hij 's avonds zoveel wil blijven drinken, betekent gewoon dat hij niet zonder kan en wil. Blijf daar duidelijk en eerlijk over. En accepteer geen smoezen. Zolang jij doet alsof je het ok vindt en het accepteert, zal hij zeker niet gaan inzien dat hij jullie relatie kapot maakt. En zichzelf. Heel goed dat jij naar de huisarts gaat. Geen geheimen meer. Dit moet stoppen. En als hij dat echt niet wil, zal hij moeten beseffen dat hij zijn gezin verspeelt. Drinken zijn ouders ook zoveel?

 • Vlindermoeder

  Oei! Dat moet je echt niet accepteren. Dan is zijn probleem echt wel heel groot. Vooral als hij niet inziet dat het een probleem is. Ik heb (gelukkig) geen ervaring met zo'n situatie, maar ik zou wel naar een hulpverlener stappen. Je partner gaat dat duidelijk niet doen en de hoeveelheid die hij drinkt is echt abnormaal. Met 3 kinderen eerlijk gezegd ook onverantwoord. Stel dat er 1 valt en je moet naar het zkh, dan kan hij niet eens rijden 😱

 • Miiepj-aapie

  Minder drinken is geen oplossing....

  Stoppen met hulp van verslavingszorg. Dit is een zeer ernstig probleem.

  Ik zou hem dus wel voor de voeten gooien dat dit een zeer ernstig probleem is. En de kinderen straks opgroeien zonder vader. Nooit geen alcohol meer voor hem!

  Verslaving is een ziekte. En hij is ernstig ziek.

 • DebsterRoos

  Dit

 • Ilsje85

  Geen bier/drank meer in huis halen voor je man. Als het er niet is, dan moet hij het zelf gaan kopen - dat is misschien een drempel. Zo niet, wees duidelijk en geef je grenzen aan. Een alcoholist ziet het probleem niet. Maar jij als moeder van (kleine) kinderen draagt de verantwoordelijkheid voor de zorg en welzijn van jullie kinderen. Je moet er toch niet aan denken wat er kan gebeuren als papa beschonken en stomdronken met de kinderen thuis is of in de auto stapt met de kinderen? Trek aan de noodrem, mama, dit kan zo niet!!!

  Soms kan uw huisarts verwijzen naar een arts voor verslavingszorg. In de meeste grote gemeenten is er een organisatie voor behandeling van alcoholverslaving. De huisarts of plaatselijke GGD kan u hier meer over vertellen. Ook kunt u hulp vinden op internet of bij programma's en zelfhulpgroepen.

 • Vlindermoeder

  Je hoeft niet gelijk te scheiden, maar er moet wel hulp gezocht worden. Dagelijks zo ontzettend veel drinken is niet normaal en blijkbaar ziet je partner dat anders. Ik zou professionele hulp gaan inschakelen en als hij dat niet wil toch eens nadenken over de toekomst

 • ~mammie~

  Lijkt mij heel zwaar voor beide.

  Want mogelijk worstelt hij hier zelf ook mee maar ziet hij geen uitweg? Tips heb ik niet, als er een verslaving in het spel is moet de verslaafde het ten alle tijde zelf willen om van zijn/haar verslaving af te komen. Anders is in de meeste gevallen de verslaving sterker dan de persoon.

  Op het werk niks drinken zegt overigens niets, dat noemt men een functioneel alcoholist.

  Heel veel sterkte in deze nare situatie.

 • Sharon

  Ik kan goed indenken dat je hem niet zomaar wil scheiden, maar hij zal echt iets moeten gaan doen want anders sloopt het jullie. (Nog meer)

  Wat maakt dat hij wil drinken? Vlucht hij ergens voor? (Naast de roes is er vaak meer reden) is hij bereid zijn demonen te bevechten?

 • Mem2B

  Wat een nare situatie joh.. Ik wilde dat ik het toverwoord wist te vinden om het beter te maken voor je.. Maar helaas ligt het balletje in zijn handen, hij zal moeten inzien dat het zo niet gaat om het tot verandering te kunnen brengen. Zolang alleen jij dit ziet, krijg je waarschijnlijk nog heel veel loze beloftes die niet waargemaakt worden..

  Dus het advies wat je al hebt gekregen, daar sluit ik me bij aan..

  Ik heb ooit een relatie gehad met iemand die verslaafd was, in zijn geval aan drugs. Ik herken heel goed het verhaal dat hij dit niet inzag als verslaving, het was recreatief en hij kon elk moment stoppen als hij dat wilde. Hij wist veel goed te praten en de buitenwereld wist van niks. Zo veel en vaak gebeurde het niet volgens hem, ik overdreef vond hij. Het moment dat hij doorhad dat het zijn leven aan het verpesten was, kwam pas toen ik vertrokken was en al zijn geld op was, het gas en elektrisch afgesloten want ik betaalde niet meer. Hij kon niet verder zonder hulp.

  Mensen die verslaafd zijn, doen er alles aan om hun verslaving te bescherming, vaak onbewust. Het is niet kwaad of on welwillend bedoeld, maar ze zijn ziek door hun verslaving. Alleen wilskracht is dan vaak niet genoeg om ervanaf te komen. Liefde voor je kinderen en vrouw mogelijk genoeg om het te kunnen erkennen en hulp te accepteren. Hopelijk gaat hij dat ooit doen.

  Veel sterkte lieve Carolien, ik wens je veel wijsheid en kracht toe! ♥

 • Nog-even!

  Ben jij zelf bereid om geen alcohol te kopen? Of ben je eigenlijk bang voor zijn reactie?

  Als ik dit lees, dan gaat het hem niet om de smaak van bier, maar duidelijk om zoveel mogelijk... Blikken halve liters goedkoop bier, smaken écht niet lekker... Die worden eigenlijk alleen maar gekocht door mensen met een alcoholprobleem...

 • Caroline27

  Ik heb gezegd niet meer gaat halen , hij zeg ik stop alleen met middag biertjes in avond blijft gewoon drinken ben zoo einde raad. Hij rook nog heel veel om half uur hij heel verslaving gevoelig. En zijn ouders drinken helenmaal niet ik heb dit met zijn moeder besproken hij zij hij moet hulp gaan zoeken hij hoef niet bij haar aan te komen om daar gaan wonen.

 • Chudo

  Hij is niet verslaafd zegt hij zelf?

  Laat het hem dan bewijzen☺

  Een week geen bier en als hij neit verslaafd is moet dat geen probleem zijn

 • Caroline27

  Ja heb gezegd weetje wat hij zij😑 is goed drink week geen bier krijg mij middag biertjes trug zij natuurlijk niet, ga lopen lachen ga heel goed na denken wat wil

 • Chudo

  Wat heftig meid. Dat is trekken aan een dood paard😞

 • Carrie89

  Als hij zelf open staat voor ondersteuning is de eerste stap vaak naar de huisarts gaan. Je kunt evt samen gaan en de huisarts kan doorverwijzen naar een passende plek. Je hebt verschillende vormen van ondersteuning van opname tot gewoon gesprekken met verslavingconsulent. Je kunt al eens kijken op:

  https://www.novadic-kentron.nl/ben-ik-verslaafd/alcoholverslaving/

 • Caroline27

  Hij heeft gezegd kan naar dokter gaat ik laat mij niet helpen laat middag biertjes staan in avond blijft gewoon drinken😏 hij zeg eerst smindags stoppen , geloof niet meer mja, ga vnavond met hem goed gesprek aan ook al zie hij zelf niet zo hij zeg is maar bier hoor.

 • Lovelyness76

  9 halve litters is ruim 5 liter bier per dag.

  Dat is 27 normale glazen aan alcohol!

  Hij heeft een heel groot probleem.

  Het enige wat helpt is dat hij inziet dat hij een probleem heeft en van dit probleem af wilt.

  Jij kan hierin niet zoveel.

  De bal ligt bij hem.

  Maar wat wil jij?

  Wil en kan jij zo leven?

  Zo niet. Dan zal jij stappen moeten ondernemen. Voor jou en de kinderen.

  Wil jij dit voor je kinderen?

  Vind jij zo'n vader een goed voorbeeld voor de kinderen?

  Dit zijn dingen die jij voor jezelf moet beantwoorden.

  In de tussentijd kan jij niks met hem en zijn verslaving.

  Neem het hef in eigen handen.

  Wachten tot hij stappen gaat ondernemen kan heel lang duren.

  En misschien gebeurd dit wel nooit.

  Wat heb jij en je kinderen nodig?

  Ik denk een man en vader die nuchter is en op wie je kan vertrouwen.

  En efn goed voorbeeld geef aan de kinderen.

  Zoek hulp want hier zal je hulp bij nodig hebben.

  Succes!!

 • Caroline27

  Ik wil dat als hij vrij is gewoon heledag niks drink Als kinderen hier lopen hij niet 3 uur achter pc zit bier zit zuipen kids maar achter tv gooit😑

  Ik wil ook niet scheiden weet ook dat kinderen toch dol op hem zijn.

  Heb van week gezegd ga maar weg hij kan nergens heen en zijn werk doe wel altijd goed dan kan wel zonder dus echt moet dan kan hij het wel😏

 • Bibelebonsje

  Ik zou zeggen dat je wilt dat hij hulp gaat zoeken. De eerste stap is dat hij inziet dat hij verslaafd is en dat een ziekte is waar hij (maar jullie ook) alle hulp bij kan gebruiken om er vanaf te komen.

 • Caroline27

  Hij zeg dat hii begint stoppen middag biertjes wil deze week gaan laten zien ik geloof er niet meer in. Verder zo lieve man help mij goed maar bier maakt hem kapot. Bij zijn ouders kan niet over praten😑

 • Assera

  is hij echt zo lief? Als hij zoveel drinkt, en daardoor niet actief met de kids op pad kan, en jij nooit tijd voor jezelf hebt?

  Of had je je zelf en de kids zo'n lieve partner/papa gegund? En neem je dat definitief af (of afscheid van) als je op een scheiding aanstuurd?

  Ik wil je niks aanpraten...... maar je moet vooralz elf bedenken hoe/wat/waarom.

 • Pindakaasappel

  Wow zoveel ook! Hij is zeer zeker verslaafd. Hij moet er zelf ook wat aan willen doen anders wil het stoppen sowieso niet. Ik zou het niet meer voor hem kopen in ieder geval. Dan gaat hij lekker zelf maar halen

 • Nog-even!

  Wat vindt hij zelf van zoveel alcohol drinken? Weet hij waarom hij dit nodig heeft? Wat moet hij verdoven met alcohol?

  Als hij openstaat voor hulp, zou hij dit kunnen proberen:

  https://www.dehoop.org/wat-wij-doen/ambulante-hulp/

  Hij is zeer zeker verslaafd, gezien de hoeveelheid die hij drinkt. Zorg in iedergeval dat jij geen bier koopt. Heel veel sterkte!

 • Caroline27

  Zeg hij is lekker om ontspannen ik zeg heb 3 kinderen vind niet normaal? Ook in middag zo veel drinken achter pc gaat zitten, en hulp wil hij niet😑 hij zeg doe alles wat je vraagt wat maak biertjes nou uit.

 • Nog-even!

  Dan zeg jij: 4,5 liter bier per dag zijn niet "een paar biertjes". En vertel hem wat zijn alcoholgebruik voor invloed heeft op jou en de kinderen. Maar vooral: haal het niet in huis. Gewoon niet. Als hij het het niets vindt, mist hij het ook niet


1 2