Welke kinderstoel

Mijn dochtertje nu 22 maanden
Ik heb voor haar zo ikea stoeltje en ze wurmt
Haar gewoon tusssn uit. ook als op alle straks zet ze weeg maar net 10 kilo nogal mager.
Nu zit kijken voor ander stoeltje waar niet zo maar uit kan klimmen dit heel erg vervelend.
Want wil er uit gaat weer staan we blijven herhalen dat ze moet blijven zitten.we moeten zo goed opletten als we even weg lopen ze staat weer in die stoel 😬
Dus graag tips goeie stoel wel betaalbaar 😁 en bij oudste dochter dit nooit gehad ze was ook 12.5 kilo met 2 jaar.

833 x gelezen, 2

reacties (18)


 • GJAF

  De vraag is of je wel moet kijken naar een stoel waar ze niet uit kan. Misschien meer tijd steken in een regel. Blijf zitten! Een gewone stoel of stoel waar ze makkelijk uit kan is veiliger. Ze zal vaker van tafel gaan maar zeker niet zo snel vallen. Onze kinderen zitten op een stokke zonder iets eromheen dus stappen gewoon af als van een gewone stoel. Soms niet luisteren maar niet vallen.

 • H1987

  Wij gebruikten bij de oudste 2 gewoon een stoelverhoger (is ook gemakkelijk mee te nemen als je ergens naartoe gaat). De jongste wou dit niet en wou snel net als grote broer en zus gewoon op de stoel zitten. Dan zat hij gewoon op zijn knietjes op de stoel.

 • eva...

  Ik zou gaan voor een gewone hoge stoel. Mijn jongste is bijna 2 en hij blijft daar veel beter op zitten dan in zijn kinderstoel met riempjes (hij krijgt ze niet los trouwens, al is hij een spriet, maar zijn armen krijgt hij sowieso los, dus dan is het gewoon een heupgordel en hangt hij alle kanten op. Op de gewone hoge stoel zit hij prima!

  Hij is een enorme klauter kabouter, klimt zelf achterop mijn fiets als die tegen de schutting staat, gaat op het zitje zitten als hij op pad wil. Buigt voorover om de bel te rinkelen. En laatst was hij zelf achterop de bakfiets geklommen toen die nog in de tuin stond. Klimt ook in de bak en via de bak in het voorzitje. Klimt met slaapzak en al uit zijn bed, op de vensterbank en gaat voor het raam (dat op slot zit vanwege deze acties) staan roepen

  Ik zou nu geen andere kinderstoel meer kopen, tenzij ze echt nog niet op een gewone hoge stoel kan.

 • Assiral

  Stokke tripp trapp eventueel tweedehands en dan mét tuigje. Dan kan ze er niet uitklimmen.

 • Feria

  Stokke Tripp Trapp, eventueel tweedehands

 • Soccer-Mom

  Dan high chair, goedkoper en beter alternatief voor de veel te dure Tripp Trapp

 • IJsblokje

  Chicco Polly

 • babyeend

  Hier ook zo'n slanke Dame,, mijn ervaring, je kunt beter een echt teugje kopen (zo een met riempjes ook over de schouders) want dit zul je bij elke kinderstoel krijgen..

 • Mama-maria

  Onze dochter is 26 maanden en weegt 11,5kg. Wij hebben een tripp trapp met de babyset er nog op (geen riempjes). Ze klimt hier wel in en uit, maar doordat ze op het onderste plankje kan gaan staan is het een soort trapje. In de Ikea stoel gaat ze staan, maar kan er verder niet uit (niet dat dat dan een veilige situatie is 😅). Wij gebruiken ook daar geen riempjes. Met de zitverkleiner van ikea kan ze dat trouwens niet.

  Bij de tripp trapp wilde ik het niet hebben dat ze erin en eruit klom, maar nu ik zwanger ben, vind ik het eigenlijk wel handig en ze doet het ook voorzichtig. Ze weet precies hoe ze het moet doen. Stoel is natuurlijk wel wat duurder maar er staan er genoeg op mp. Even schuren en een likje verf, en hij is weer als nieuw.

 • GJAF

  En aflakken met...??? (Sorry, nieuwsgierig)

 • bienmoos

  Een tweedehands Tripp Trapp via Marktplaats?

 • Duivelse-badeend

  Ik heb een trip trap en nu zonder die beugel blijft ze aardig zitten omdat ze ‘los’ zit. En stapt ze wel van de stoel kan ze zelf er weer op. Wat hieronder gezegd wordt is 15/20 min echt de Max.... nu heb ik wel een mega energiek meisje wat geen seconde stil kan zitten.... als zij langer dan 10 min op de bank tv zit te kijken sta ik al klaar met de thermometer en een zetpil bij wijze van 😂

  Maar soms is de vorm van vrijheid juist de trigger om te blijven zitten 🙂

 • Caroline27

  Ja klopt zat ook meegroeistoel denken maar wel met beugels ze hoef echt niet vast als ze gewoon blijf zitten nu is aan eten dat ze continu gaat staan wel 10x dan blijven herhalen,we eten ongeveer 20 minuten maar wel super vervelend als ze heletijd gaat staan.

  Ze heeft niks van als der waarschuwt ze lach je gewoon uit😂

 • NewBaby2018

  Oh wat gek. Ikea was bij ons juist de stoel waar niet uitgeklommen kon worden, mits die riempjes vast zaten!

 • Caroline27

  Ja kom omdat ze denk ik maar 10 kilo weeg met 22 maanden we zetten haar vast ze kan der eigen gewoon uit wurmen haar zus woog 12,5 kilo ze had geen ruimte om uit komen 😂

 • Noortje28

  Misschien juist beter om haar niet meer in een kinderstoel te zetten maar op een open stoel voor kinderen? Dan heb je geen gevaarlijke klimpartijen meer. Zitten blijven is lastig voor jonge kinderen maar met veel geduld wel te leren. Gewoon steeds weer terug zetten op haar stoel en zeggen dat jullie nog niet klaar zijn met eten. Geduldig blijven en consequent, uiteindelijk zal ze netjes blijven zitten maar dat duurt wel even. Verder moet je wel bedenken dat het niet overdreven lang moet duren dus uitgebreid tafelen en meerdere gangen nuttigen is voor een kind van deze leeftijd wel te lang. 20- 30 min aan tafel zitten moet echt wel lukken. Succes!

 • XooXooX

  Misschien eentje met een 5puntsgordel?

  Wij hebben de childwood lambda meegroeistoel. We zijn er erg tevreden over. Hij kost 120 euro.

 • Jojo91

  Misschien een stoelverkleiner er in? Die verkopen ze ook bij de ikea.