Leuke vakantie ideeen peuter

Hallo,

Ons dochtertje is 1.5 jaar en we zijn n beetje aan het rondkijken.
Iets leuks om in de vakantie te doen.
Waar ze iets aan heeft we vinden bijv plopsa ofzo leuk,
Maar heeft ze er al iets aan🤷‍♀️
Misschien wat meer ervaren moeders ideeen🤣?

Regio limburg we kunnen ook een stukje rijden maar aub geen amsterdam ofzo dit is erg ver👌😅

1028 x gelezen, 5

reacties (18)


 • Marjolein84

  Met 1.5 jaar vond ze spelen in de tuin met emmers water leuk. Van die kleine bakjes erbij waar gaatjes in zitten.

  Verder kan je in de kindervakantie eens kijken wat voor activiteiten de bibliotheek aanbied. Hier wordt vaak theater en muziekactiviteiten aangeboden.

  Ook bieden theaters tegenwoordig een aanbod voor de allerkleinste. Er zijn plekken waar babyconcerten worden gegeven.

 • Iboi

  Wij hebben met die leeftijd erg genoten op een vakantiepark met wat dieren en een speeltuin. Lekker rondstappen en scharrelen. We hadden een vakantiehuisje met een bad, wat we thuis niet hadden. Een paar speeltjes mee en meer hadden we niet nodig.

 • Minibeeb83

  Op die leeftijd kan je gewoon alles doen. Ze kijken toch wel om zich heen dus zorg vooral dat je dingen doet die jullie leuk vinden. Voor een kind kan even tikkertje samen doen terwijl je naar een voor jullie leuk/hen saai museum gaat al de highlight van de dag zijn. Dus maak het vooral niet groots in je hoofd. Zwemmen, dansen, dieren doen het altijd goed op die leeftijd. Ik zou echt niet naar Plopsa gaan. Leuk vanaf een jaar of 4 ofzo. Je herinnert je zelf ook niks hè van toen je 1 was ;-)

 • Beebjeliv

  Dat klopt wel idd 😅 ik weet niks meer!

  Dankjewel voor je reactie

 • Liza37

  Mijn dochter is 13 maanden dus iets jonger, maar die vindt zwembaden en glijbanen met trapjes in een zwembad echt geweldig! Verder nog weinig interesse in activiteiten/dingen doen, vooral trappen op klimmen en aan de hand lopen. Dus wij doen op vakantie vooral wat we altijd met z’n tweeen deden, lekker uiteten (zij houdt ook enorm van eten) en beetje wandelen enzo.. maar misschien dat ze met 1,5 wel veel meer kunnen en andere dingen leuk vinden al.

 • Jvb

  Met anderhalf hoef je nog niet echt voor je kind iets uit te zoeken. Ik zou met zo'n uk ook geen hele dag op pad gaan. Een keer zwemmen, een stuk fietsen, een andere speeltuin of kinderboerderij dan normaal is al snel hartstikke leuk met anderhalf. Dingen als een kindermuseum of plopsa zou ik zelf pas doen als ze wat meer kunnen en wat langer mee kunnen. Wij zijn wel eens bij het nijntje museum geweest met de oudstevan toen 3, helemaal leuk. Maar de toen jongste van 1,5 lag het halve bezoek lekker te slapen in de buggy daar binnen, omdat ie besloten had om innde auto daar naar toe (slaaptijd) wakker te blijven 🤦‍♀️

 • Mama~linda~

  Sommige restaurants hebben een leuke speeltuin. En speelgoedwinkels hebben soms ook een theehoek met speelgoed. Ben niet bekend in Limburg, maar is vast te vinden.

  Ik vind dagjes uit op die leeftijd nog geen succes. Slapen lukt niet, oververmoeid etc. Dan moet je iets kiezen dat je zelf ook echt leuk vindt, en niet alleen voor het kind kiezen.

  Rondje fietsen en een ijsje halen.

  Picknick maken.

  Naar de bibliotheek

 • Druif89

  Ik lees hieronder al leuke tips, mocht je echt een dagje uit zoeken. Ik ben met mijn oudste naar het Nijntje museum geweest in Utrecht toen hij ongeveer 1,5 was. Dat was zeker erg leuk!

 • Ordinary-Miracle

  Dit hebben wij ook op die leeftijd gedaan en vond ze super! Gisteren net opnieuw tickets besteld omdat ik denk dat ze nu met de leeftijd van iets over 2 jaar er nog meer aan heeft.

 • Beukenblaadje

  Ik heb toen de mijne 1,5 jaar oud is voor mijn gevoel de hele zomer in een zandbak met waterpomp gezeten, in een natuurspeeltuin hier om de hoek. Vond ze elke dag opnieuw geweldig. Kinderen van die leeftijd hebben niet zoveel nodig, die zijn nog zo bezig de wereld te ontdekken om hen heen. Dus als je zelf graag eens iets anders doet en je kind vindt op pad gaan/in de auto zitten niet erg, kan je grotere uitstapjes bedenken en ondernemen natuurlijk - maar als je het alleen doet omdat je denkt dat je kind het nodig heeft, zou ik het jezelf vooral niet te moeilijk maken! Mijn oudste hield echt niet van de auto, en allebei doen ze het beter op een dag met wat structuur en op die leeftijd nog een middagdutje, dus heb zelf nog geen ervaring met pretparken enzo.

  En dan zomaar wat ideeën die, afhankelijk van waar je woont, ook dichtbij prima kunnen:
  - Een kabouterpad kan erg leuk zijn, je kan op de site van Staatsbosbeheer bijv kijken wat er bij jullie in de buurt zit
  - Lekker zwemmen in een zwembad, evt met een speciale 'les' voor dreumessen/peuters
  - Een strandje + water in de buurt, kan ook gewoon bij een recreatieplas ofzo
  - Met het OV gaan. Gewoon een stukje met de trein, treinen kijken, en weer terug. Ook de tram kan een beleving zijn als je die in de buurt hebt.
  - Zoek eens op of je ergens in de buurt een pluktuin of -boerderij hebt, waar je bijv zomerfruit kan plukken
  - Je kan op zoek naar een grotere (natuur)speeltuin in de buurt
  - Mocht je een keer in de buurt zijn; Nijntje Museum in Utrecht

 • Rupsje1995

  Ik zie nu dat je meer bedoelt dagjes weg. Dan zijn bovenstaande goede tips! Eventueel nog een stuk fietsen.

  Als je heel geforceerd een leuke dag wilt hebben in bijv. Plopsa valt dat 9 van de 10x tegen kan ik je vertellen 😄

 • Beebjeliv

  Okee😅👌 we hebben sws een jaarkaart voor de dierentuin en er is ook een kinderboerderijtje op loopafstand en het zwembad is ook niet te ver weg

 • Rupsje1995

  Zwemmen vinden ze hier wel echt al heel vroeg geweldig... hoeft ook niet zo lang, na 2 a 3 uurtjes zijn ze wel moe 😉

 • Beukenblaadje

  Dat klinkt ideaal :)

 • Nog-even!

  Lekker spelen in een zandbak,

  een speeltuintje, dieren kijken in een kinderboerderij/dierentuin. Voor deze leeftijd is simpel en kleinschalig prettig. En niet te lang. Dan houd je het leuk.

 • Lady-Whistledown

  Bedoel je voor dagjes uit of bedoel je ook met verblijf?

 • Beebjeliv

  Ik bedoel echt een uitje

 • Rupsje1995

  Ik denk dat een peuter van 1,5 jaar een kinderboerderij zeker zo leuk vind als Plopsa 😉

  Vakantie (lees; vakantiepark met (binnen)speeltuin en zwembad), vond de oudste hier vanaf 2,5 jaar leuk en de 2e vond het met 2 jaar al wel leuk, maar werd vooral meegetrokken door het enthousiasme van zijn oudere broer (toen 3,5).

  Je kan natuurlijk overwegen om nog een jaar iets te gaan doen wat vooral jullie leuk vinden in combinatie met een bezoekje aan de plaatselijke speeltuin en/of kinderboerderij.