Het gaat niet zo goed.

Het gaat niet goed.. Er is in de afgelopen maanden zo veel gebeurd dat mijn brein dat allemaal even niet zo goed kan verwerken. Ik ben gevoelig voor depressies en bepaalde emoties komen bij mij sowieso heftiger binnen dan bij een 'ander persoon'.

Laat ik bij het begin beginnen....

Een paar maanden terug hebben wij onze relatie verbroken. Dit heb ik vrij snel geaccepteerd en ikzelf zag ook in dat dit beter was. Maar toch.. ik moet heel mijn toekomst beeld die ik had, gaan veranderen.
Na de gebroken relatie ontmoette ik onverwachts een andere jongen. En toen..... bleek ik zwanger. Wat al een shock an sich was, want 4,5 jaar is het niet gelukt, zelfs niet met een fertiliteitstraject. Ik was het vertrouwen in mijn lichaam compleet verloren. En toen bleek ik zwanger en dat ook nog eens in raptempo.
Toen ik het de 'vader' vertelde, heeft hij vrijwel niet geantwoord. Het was natuurlijk zijn goed recht om het kindje niet te willen, maar iets van een reactie en eventueel een gesprek er over had ik fijn gevonden. Ik ben natuurlijk niet in m'n eentje zwanger geraakt.
Ik heb m'n best gedaan om contact te krijgen, een gesprek te voeren. Maar trekken aan een dood paard schiet niet op.

Ik had vertrouwen en hoop in de zwangerschap. En ondanks dat het niet in de planning zat, een grote schrik en dat de situatie niet was zoals ik het 4,5 jaar voor mij had gezien, was het kindje voor mij absoluut meer dan welkom. Wij zouden het wel redden met z'n 2en met ontzettend lieve mensen om ons heen. Want dit kindje was niet alleen gewenst en welkom bij mij.
En toen sloeg het noodlot toe en kreeg ik een miskraam. En best een heftige, vond ik zelf. De krampen die ik toen destijds had in de nacht waren echt zo intens heftig. Ik was ook alleen en ik kreeg met niemand contact aangezien het 02;30 in de nacht was. Volledig in paniek en ontzettend bang voor wat zou komen, want toen wist ik al dat het niet goed zat. Maar het werd na een uur weer rustig. Krampen weg, geen extra bloedverlies.
Misschien toch nog een klein beetje hoop...?
De volgende ochtend had ik eenmalig veel bloedverlies. Alles was rood van het bloed. Maar nog steeds geen krampen en het vele bloedverlies stopte al snel naar de minimale hoeveelheid wat ik al vanaf 8 augustus had.
Totdat ik om 21;00 uur in de avond nietsvermoedend naar de wc ging en ik vervolgens wat uit mij voelde glijden en iets hoorde 'plonsen'. Daar lag toen het intacte vruchtzakje. Mijn inimini baby'tje.

Ik had de 'vader' toen destijds al gezegd dat, mocht hij het willen, ik hem zo nu en dan op de hoogte zou houden. En dat mijn deur voor hem naar binnen draaide. Geen reactie. Ook had ik hem gezegd dat mocht ik een miskraam krijgen, ik dat ook zou laten weten. En zo geschiedde.
Ik heb hem vrij snel vertelt dat ik een miskraam had gehad en dat het best heftig was.
Na een paar dagen opende hij de chat en..... geen reactie. Volledige radiostilte.
En dit heeft echt iets met me gedaan. Dat hij niet op de zwangerschap an sich reageerde was al rot, maar daar kon ik enigzins redelijk goed mee om gaan. Maar dat hij zelfs niet reageerde op de miskraam, heeft me echt heel erg pijn gedaan. En ik kan niet zo goed uitleggen waarom. Maar ik had anders van hem verwacht, en dat is misschien mijn fout geweest. Dat mijn verwachting van hem daarin te hoog lag. Ik ben niet in mijn eentje zwanger geraakt, hij was er zelf óók bij. En dat hij het kindje niet wou is nogmaals, zijn goed recht geweest. Maar dat hij dan zelfs 0,0 reactie geeft op een miskraam, zelfs geen 'oke' of een 'hoe gaat het met je'... ik kan het gewoon niet begrijpen. Ik ben niet eens boos op hem. Ik ben alleen zó gefrustreerd op hem. En verdrietig, op de hele situatie. Ik heb hem zó veel te zeggen en vooral te vragen.

Inmiddels zijn we iets langer dan een maand na de miskraam. En tot de dag van vandaag krijg ik nog steeds geen contact met hem. Ik heb het meermaals geprobeerd, maar ik krijg gewoon geen reactie. Ik heb hem inmiddels al een paar keer gezien op straat, en dan doen we normaal tegen elkaar, een knikje, een zwaai of een glimlach. Maar reageren op mijn berichten? Ho maar 🙄.
Inmiddels ben ik gestopt met berichten sturen, ik krijg toch geen reactie en ik word er alleen maar gefrustreerd van.
Misschien komt er een dag dat hij zelf contact gaat zoeken en ik alsnog alles kan zeggen en vragen, wat ik wil zeggen en vragen. En zo niet, dan is dat volledig zijn keus en leg ik me daar bij neer. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan.

In de tussentijd, vrij kort na mijn miskraam, vertelde mijn zus dat ze weer zwanger is.
Natuurlijk hartstikke leuk voor hun en blij dat ik nogmaals een keer tante mag worden. Maar wat een timing... Wie verzint het.
En vaak denk ik wel eens... Ik krijg een miskraam. Bij mijn zus gaat het 2x direct goed. Hoe kan dat toch? En dan begin ik weer te twijfelen aan mijn eigen lichaam. Eerst lukt het zwanger worden 4,5 jaar niet. Vertrouwen in eigen lichaam compleet weg. Vervolgens ben ik tóch in een poep en scheet zwanger en krijg ik een miskraam. Het beetje vertrouwen wat ik door de zwangerschap weer in mijn lichaam had, is daardoor weer als sneeuw voor de zon verdwenen.

En wat deze situatie misschien nog wel verdrietiger maakt is dat mijn zus en ik 3 weken verschil hadden. Ik had het zo ontzettend leuk gevonden om samen met haar zwanger te zijn. 😔

Nou goed... alles met elkaar, het is gewoon een beetje te veel geworden. Ik heb goede dagen, maar ik heb ook dagen dat ik de hele dag zo gefrustreerd en verdrietig ben, dat ik de hele dag loop te huilen en ik ontzettend negatieve gedachtes heb.
Ik heb op tijd aan de bel getrokken en ik heb een paar dagen terug een eerste gesprekje gehad bij de praktijkondersteuner. Over 2 weken moet ik weer heen. Gesprekken voeren gaat niks oplossen, zij kan de werkelijkheid niet ineens beter en mooier maken. Maar tegen iemand aan kletsen is allicht al fijn. En mocht er meer nodig zijn om mijzelf weer de 'happy me' te maken, dan kan dat via haar geregeld worden.

Lang getwijfeld of ik dit wel zou posten, want het is niet niks allemaal. Maar het is fijn om van mij af te typen, want mijn hoofd zit zo ontzettend vol.

1965 x gelezen, 7

reacties (21)


 • Nora9

  Jeetje wat heftig allemaal meis! Je hebt het niet makkelijk gehad de afgelopen jaren en je bent altijd zo onwijs positief gebleven ondanks alles. Heel logisch dat het allemaal soms te veel wordt. Goed dat je met iemand gaat praten. Dat helpt je zeker met het allemaal een plekje te geven en ruimte in je hoofd te krijgen. Ik had je echt heel anders gegund. Dikke knuffel!

 • sterrenlicht

  Hoop dat je je vandaag een beetje goed voelt.🙏

  Ik had had nog gereageerd op je pb maar ik zie het bericht nergens... Ik ben nieuw hier, weet nog niet zo goed hoe alles werkt.

  In ieder geval laten weten dat ik had gereageerd en dat ik het heel goed vind wat je gaat ondernemen. Je kunt het!💪

  Veel liefs!💖

 • Baby.wens

  Vandaag heb ik een goede dag ☺️.

  Nee, heb inderdaad niks ontvangen! Ik stuur je even een nieuwe pb x

 • 5kiddies

  Jeetje wat heftig en verdrietig zeg! Heel veel sterkte.

  Enne die kerel lekker laten! Is gwn een sukkel!! Was ook zijn kindje en hij reageert geeneens. Ongelooflijk.. niemand verdiend dat.

 • sterrenlicht

  Lieve meid,

  Afschuwelijk waar je doorheen moest en dat allemaal door die nare man.

  Ik herken zoveel uit je verhaal als het gaat om mannen en kinderwens. Ik heb zelf een heel triest verhaal van heel heel veel jaren en kan mannen werkelijk niet meer uitstaan!!! Ik heb sinds dit jaar besloten om alles alleen te doen. Ik wil nooit meer afhankelijk zijn van een man voor mijn kinderwens.

  Hen kan het amper schelen of het lukt en dan een miskraam volgt, of het niet lukt en dat je klok keihard doortikt. Zij kunnen hun leven lang kinderen krijgen, maar hebben niet dat oerverlangen in zich om kinderen te krijgen zoals velen van ons dat wel hebben.

  Ik geef je 1 tip. Als je echt heel graag moeder wilt worden, wacht niet te lang!!! Alsjeblieft, doe het niet. Laat dit niet afhangen van de juiste partner die nog moet komen. Of afhangen van wat dan ook. Begin vroeg aan je kinderwens. Ik weet niet hoe oud je bent, maar wacht niet tot boven je 35.

  Jij bent zwanger geworden! Jouw lichaam heeft laten zien dat het zwanger kan worden. Verlies het vertrouwen in je lichaam niet. Maar wacht niet te lang met hulp zoeken. Ga naar een fertiliteitskliniek en laat je goed onderzoeken. Er zijn altijd mogelijkheden. Geef het niet op!

  Blijkbaar was er toch iets niet goed met het zaad van je ex, want van een andere man was je gelijk zwanger. En een miskraam kan altijd, maar misschien heb je toch teveel emoties en verdriet gehad door die man. Stress is heel slecht tijdens de zwangerschap. Er zijn onderzoeken over te vinden. Ik heb zelf te maken met vreselijke slaapproblemen en pijn wat ook stress geeft en ervoor zorgt dat het niet lukt.

  Probeer je rust weer te vinden en je te omringen met mensen die van je houden. Doe leuke dingen maar ga ook echt actief beginnen met jouw kinderwens. Of kijken wat je kunt doen om je fertiliteit te behouden. Met of zonder man.

  Ik wens je heel veel sterkte! Als mijn leven niet zo moeilijk was nu, dan had ik je mijn contactgegevens gegeven. Helaas heb ik het ook erg zwaar vanwege mijn gezondheid en een pas mislukte terugplaatsing van een perfect 5 dagen oude embryootje. Zo verdrietig! :(

  Dikke kus en heel veel liefs! Mocht je wel achter de schermen via pb contact willen, mag je mij zeker schrijven hoor. Ik lees het wel. xxxjes

 • Linda92

  Klote allemaal zeg

  Ik weet niet wat de reden is maar je bent zolang bezig met zwanger raken en dan uiteindelijk ga je niet met die jongen door. Zonde! En wat blijkt je kan gewoon zwanger raken!! Dat had je nooit geweten als dit niet gebeurd was.

  Hoop dat snel t geluk je weer vind😘

 • Tweede83

  Jeetje wat heftig allemaal. En vooral ook heel eenzaam dat je al die ellende alleen hebt doorgemaakt.

  Goed dat je je kan vinden in je verbroken relatie. Zo zou je er ook in moeten staan bij de vader van je verloren kindje. Kom op meid,.hij schreeuwt nog net niet naar je dat hij niks meer met je te maken wil hebben. Jij wilt van alles met hem nog delen of vragen, maar voor hem is dat boek al heel lang dicht. Hoe naar ook,.probeer dat boek ook dicht te doen. Geen contact meer en ook niet proberen in welke vorm dan ook. De miskraam zul je alleen of samen met familie een plekje moeten geven. Verwacht daarin niks van hem. Hij wilde het overduidelijk niet, dar blijkt wel.

  En ik begrijp je volkomen, dat hij net zo verantwoordelijk was voor de zwangerschap als jij. En echt niet ok hoe hij dit heeft gedaan. Verspil geen energie meer aan hem. Hij is het zeker niet waard. Sterkte met dit grote verlies! Niet niks. Dikke knuffel

 • mama-van-7-wondertjes

  Heel verdrietig voor jou maar zou hem niet meer berichten of evt groeten.Hij heeft je laten zitten op de momenten dat jij hem het hardst nodig had.Dat hoort niet hij is een gevoelloze zak.

 • Yune

  Hele dikke knuffel

 • Linde-1

  Een hele dikke knuffel voor j ♥️

 • Saaaarh

  ❤️❤️❤️ je bent een prachtig mens. Als je eens behoefte hebt aan een wijntje en gesprekken, stuur me in dm. Je hebt mijn insta 🥰

 • Jvb

  Goed dat je hulp hebt gezocht, want dit is wel even een flinke achtbaan aan emoties die je te verwerken hebt.

  Laat die man alsjeblieft los. Hij heeft je tot twee keer toe laten vallen, toen je zwanger bleek en toen je een miskraam had. Er is niets dat hij nog kan zeggen om dat goed of zelfs maar een beetje beter te maken. Hij heeft heel duidelijk laten zien dat je aan hem helemaal niets hebt. Daarbij kwam je tegen hem vlak na het verbreken van een jarenlange relatie waarin je ook al de nodige emotionele dingen meegemaakt hebt. Kom eerst goed tot jezelf. Hang niet teveel aan deze man op, hij was op dat moment in je leven even prima, maar heeft inmiddels bewezen dat je beter af bent zonder hem in je leven. Ik zou niet eens meer zwaaien of glimlachen. Ik ben erg van 'elk verhaal heeft twee kanten', maar in dit geval denk ik echt: gooi die deur dicht en door hoor.

  Tijd om op jezelf te focussen. Even geen man, geen baby rollercoaster, echt even terug naar jezelf. Als jij weer lekker in je vel zit, dan komt de rest vanzelf weer. Nu is het jouw tijd. Sterkte!

 • Baby.wens

  Klopt, daar heb je volledig gelijk in. Maar ik heb gewoon gewoon zo veel op m'n hart wat ik wil zeggen tegen hem. En zo veel vragen. Maar daar ga ik hoogstwaarschijnlijk toch geen antwoord op krijgen dus ik probeer het/hem inderdaad een beetje los te laten.

  Soms ben ik te goed voor mensen... 🙈

  Lieve en duidelijke woorden, dankjewel! 🤍

 • Jvb

  Maar wat ga je dan vragen. Waarom laat je me direct vallen als een baksteen, waarom heb je het fatsoen niet eens om te reageren als ik een miskraam heb? Het maakt niet uit welk antwoord hij daarop geeft, het is sowieso een verkeerd antwoord want er is geen excuus voor. Wat hij ook aandraagt als mogelijk excuus (en dat is nog 'best case scenario', dat ie er een excuus voor verzint) het blijft een feit dat hij koos voor zijn gedrag. En zou een sorry ook maar íets betekenen na zulk gedrag? En wat wil je hem nog zeggen, hij wil het duidelijk niet horen, dus het gaat geen verschil meer maken, niets veranderen. Hij was direct na je aankondiging klaar, deur dicht en door. Dat zegt genoeg over hem. Je hebt kort iets met hem gehad, hij stond er anders in dan jij en heeft zich hufterig gedragen. Steek er alsjeblieft geen energie meer in, ook niet de hoop dat ie ooit nog langskomt oid, dat gaat je echt opvreten. Hij was een klein hobbeltje op je levenspad. Dat voelt nu heftig omdat het ingrijpt op je kinderwens, het traject en misschien zelfs je verbroken relatie, en de miskraam is natuurlijk heel heftig, maar dat staat los van die man, de persoon. Hem loslaten is het beste dat je voor jezelf kunt doen. Dat gaat niet over te goed voor hem zijn, dat gaat over goed voor jezelf zijn.

 • Maartje07

  Dit is niet niks allemaal. Ik zou in ieder geval geen contact meer zoeken met die vent. Die is je niet waard.

  Ik hoop voor je dat je, naast gesprekken bij de praktijkondersteuner, veel lieve familie en vrienden om je heen hebt die er voor je kunnen en willen zijn. Heb je nog wel eigen woonruimte?

  Veel sterkte gewenst!

 • Baby.wens

  Nee, daar ben ik inderdaad mee gestopt. Toch trekken aan een dood paard. 🥲

  Ja, het huis staat op mijn naam gelukkig!

 • Chudo

  Wat verdrietig zeg.

  Blokkeer die eikel meis hij wilde je gewoon voor de seks.

  Afkappen, zulke kerels verdienen het niet.

  Wees sterk, je bent veel te lief en te makkelijk geweest.

  Hij zou je niet appen, ja misschien voor de seks.

  Het komt goed meis jou tijd komt echt nog wel!!

 • Baby.wens

  Klopt, dat was mijn intentie ook met hem in eerste instantie 😂🫣. Maar sinds ik geen contact meer met hem heb (of eigenlijk daarvoor al maar dat negeerde ik heel hard denk ik haha), merk ik wel dat mijn gevoelens richting hem niet meer neutraal waren haha. Dat maakt het misschien nog wel íets lastiger. En gewoon zo gefrustreerd dat ik op geen enkele manier contact krijg. Ik hoef hem niet meer in mijn leven, maar ik heb zo veel op m'n hart wat ik echt tegen hem wil spugen. En vragen... Oh ik heb zo veel vragen. Vooral de "waarom" vragen ☹️. Maar daar ga ik hoogstwaarschijnlijk toch geen antwoord op krijgen dus ik ga het proberen iets los te laten.

  Lieve woorden 🤍🤍🤍.

 • Chudo

  Ja ik snap je helemaal. Ik heb ook in zosoort situatie gezeten dat ik zoveel vragen had maar dik genegeerd werd. Maakt je echt woedend he 😠

  Zet hem op meid!

 • Vlindermoeder

  Ik wil je ontzettend veel sterkte wensen en een virtuele knuffel geven

 • Baby.wens

  🤍🤍