| 16-10-2009 - Recept: Witlof | Mijn stemming tijdens het schrijven van deze blog:Goed |
Vandaag heb ik witlof gemaakt. Normaal vind ik witlof niet te vreten, maar dit smaakte goed. Gekookt met aardappels vind ik maar niks, en over ham en/of kaas moet je helemaal niet beginnen, want dan word ik al misselijk... Maar ja, je moet af en toe wat proberen hč!
We doen het nu dus anders.
Benodigdheden (voor 2 ŕ 3 personen):
- Rijst (Ik heb 250 gram gebruikt, maar dit is naar eigen keuze)
- Witlof (500 gram)
- Magere spekreepjes (125 gram, de helft van een pakje van AH)
- Knoflook (2 teentjes)
- Uien (1 grote of 2 kleintjes)
- Maggi Bouillonblokjes (3 stuks)
- Zwarte peper

Op de foto staat ook zonnebloemolie, maar die heb ik niet gebruikt!
Kook de rijst zoals altijd. Als je niet meer weet hoe, kijk dan bij het recept "Witte nasi".
Doe de spekreepjes in een koekenpan, zonder olie of boter. (Ze zijn al vet genoeg van zichzelf)
Snij de uien in stukjes, pers (of snij) de knoflook, maak de maggiblokjes fijn, en strooi de zwarte peper op de grote hoop. (Halve eetlepel ongeveer).
Hou de spekjes in de gaten, roer het regelmatig door. Let ook op je rijst natuurlijk.
Als ze goed bruin zijn, doe je ze in een kommetje. Probeer het vet in de pan te laten. Dat wordt dan weer gebruikt om straks de rest in te bakken.
Gooi je snijplank leeg in de pan.
Goed mengen.
Nu ga je de witlof snijden. Haal eerst z'n kontje eraf. Dat eten we niet.
Snij de stronken dan in de lengte door, en doe dat daarna nog een keer. Dus in 4 stukken.
Dan snij je het in de breedte in kleinere stukjes.
Doe de gesneden witlof in een vergiet.
Daarna was je het goed.
Als het goed uitgelekt is, doe je de witlof in de koekenpan.
Goed mengen weer.
Vervolgens doe je de spekjes erbij.
Dat roer je ook weer goed door elkaar, en dan is het klaar!
Op je bord scheppen.
Misschien nog een beetje ketjap over je rijst, en dan kun je eten. Eet smakelijk.
27 Reacties op Recept: Witlof
kabouter - 44.7 uur terug
Ik heb het gister gegeten en het was superlekker, dankjewel voor het idee!
mamavan Luca*Lavinio - Dinsdag, 20 Oct
hey, ik zie dat je een paar lekkere recepten hebt! ik vind witlof niet zo lekker maar ga hem zeker eens met dit recept uitproberen! groetjes
mamavaniris - Zondag, 18 Oct
klinkt erg lekker.
liefs ingrid en iris
birbir - Vrijdag, 16 Oct
Klinkt goed, witlof vind ik ook niet zo bijzonder maar op deze manier lijkt het wat haha!
Je bent wel fan van maggiblokjes he? hihi
mama van mara - Vrijdag, 16 Oct
Je moet een kookboek gaan schrijven!
Wordt een bestseller!!
Essie08 - Vrijdag, 16 Oct
Wat een goed iedee om zo je witlof temaken..
faith - Vrijdag, 16 Oct
ziet er erg lekker uit maar word het niet onwijs zout met die bouillonblokkies en de spekkies enzo?
xxx
chan25 - Vrijdag, 16 Oct
Zo kan je idd ook lekker witlof maken......is het proberen waard. Thanx
Marg - Vrijdag, 16 Oct
Wauw!!! Die ga ik ook eens proberen!!!
Ziet er goed uit meid!!!
natasja1976 - Vrijdag, 16 Oct
leuk hoor al die recepten :-))))
kabouter - Vrijdag, 16 Oct
Dit ziet er erg lekker uit! Ga ik zeker eens proberen :)
ellentje1983 - Vrijdag, 16 Oct
ziet er lekker uit;... ik ken ook wel een paar lekkere gemakkelijke recepten... Je eet precies wel veel rijst.
Amantje - Vrijdag, 16 Oct
Ziet er echt lekker uit mischien leuk om erbij te zetten wat het kost!
~ Lief ~ Boefie ~ - Vrijdag, 16 Oct
Ziet er heerlijk uit meis
xx
mama van bo - Vrijdag, 16 Oct
krijg er trek van hahahhahah
enne grappig zo stap voor stap incl. foto's!
karin2 - Vrijdag, 16 Oct
ik haal altijd als ik witlof eet (zo'n 2 keer per jaar ofzo haha, en dan roergebakken) het hart er uit, want dat is bitter. Maarre heb je nu al gegeten? Of eet jij tussen de middag warm?
vrouwtjetheelepel - Vrijdag, 16 Oct
Brrrr Kan mischien heel lekker zijn,maar witlof komt er bij mij niet in.
andrea en tigo - Vrijdag, 16 Oct
die is het proberen waard!!!
morgen weer een nieuwe?
vlinderirene - Vrijdag, 16 Oct
He,dat is lekker..denk ik,ahha. Ga ik ook eens doen!
IreBri - Vrijdag, 16 Oct
Hey Eva....waarom zoek je geen werk in het kook"gebied"! Het lijkt ook dat je het leuk vindt!!!
sharidah - Vrijdag, 16 Oct
Wel grappig.. Je kookt in precies dezelfde stijl als mijn moeder altijd deed... mijn moeder en dr maggi blok.. zucht haha
BrabantsBontRuitje - Vrijdag, 16 Oct
Volgende keer beter voor mij :-) ) Kijk al uit naar morgen!
Je hebt in elk geval geen last van ongedierte vannacht...2 tenen knoflook.... Whahahha!
ROZIE17 - Vrijdag, 16 Oct
niet te snel hoor vandaag begin ik eerst aan je macaroni hmmmmmmmmmmmm
hahaha
bellababy09 - Vrijdag, 16 Oct
Ik dacht trouwens dat er geen blogs of vragen meer mochten over dingen die niet met baby's of zwangerschap te maken had :P
serendipity - Vrijdag, 16 Oct
Het hart haal je ook eruit van de witlof. Dat is doorgaans ook te bitter.
mrslinda - Vrijdag, 16 Oct
Het ziet er smakelijk uit, maar zolang mijn man dit niet ziet, maak ik het niet haha! Heb een gruwelijke hekel aan witlof!
chelletje - Vrijdag, 16 Oct
Ziet er erg lekker uit, die witte nassi was ook erg lekker:)
reacties (0)