Altijd ongelukjes in de broek bij de gastouder

In de luiertas van zoontje van bijna 2, doe ik altijd extra kleding voor ongelukken. Kan mij ook overkomen, hoort er bij. Dus ik neem gastouder niet kwalijk.
Maar elke keer bij zoontje ophalen zijn er nu 2 setjes bevuild. Dus 2 broekjes die vol zitten met ontlasting. Gisteren met ophalen had de gastouder de broek zomaar in de luiertas gedaan zonder tasje eromheen te doen terwijl broek vol zit met ontlasting. Dit vind ik echt heel erg. Niet eens de moeite genomen om het in de zakje te doen. En de broek lag dus gewoon naast flesjes en zo. Bah
Vorige week zei ze dat ik zoontje maar zindelijk moet krijgen of ik moet andere luiers kopen. Ik was verbaasd om dit te horen. Zoontje heeft luierbroekjes en ik vroeg of ze vindt dat hij die normale luiers moet hebben, ze zei nou zoiets. Maar juist bij die normale hadden we vaak lekkage.
Thuis hoor/zie ik zoontje drukken. Gelijk als hij klaar is, verschoon ik hem. Ik begrijp dat gastouder niet continue in de gaten kan houden wie aan het drukken is en wie net klaar is. Heeft in totaal 4 kindjes. Maar ik begin er moeite mee te hebben dat ik altijd een broek terug krijg waar ik flinke ontlasting eerst moet verwijderen.
Thuis als ik lekkage heb, dan is het puur een kleine verkleuring van de ontlasting in de broek en niet de echte ontlasting.
Ik heb het idee dat ze elke keer te laat is met verschonen en dat zoontje al een poos heeft gezeten met een volle broek en daarom loopt de ontlasting zo eruit. Zoontje wilt nooit liggen. Dus dan is de normale luier lastiger om nu weer te gebruiken. Zoontje kreeg luierbroekjes toen hij begon met staan. Dat was rond 9maanden. Hij gaat 1x in de week naar de gastouder. We oefenen thuis met het potje maar lijkt me te vroeg om nu al te verwachten dat zoontje al zindelijk kan zijn en nog geen 2 jaar 😟Herkennen jullie dit ook? Of overdrijf ik?

1903 x gelezen, 5

reacties (35)


 • Nicolette87

  Ik herken het niet, ik zou een andere vorm van opvang zoeken. Zelf heb ik liever een kdv, dan heb je meerdere volwassenen die met de kinderen bezig kunnen zijn. Bij ons gebeurt dit niet…

 • Scheirischa

  Is je kindje gelukkig en tevré bij de gastouder? Misschien doet hij daar sneller in de broek omdat hij zich onveilig ofzo voelt? Als ik erg ongemakkelijk of bang was als kind op school, plaste ik wel eens in mijn broek. Met name bij een juf die ik echt heel onaangenaam vond. Als ik terug denk aan die juf… nog altijd gloeiende hekel aan haar. 🙈

 • Afwachten0

  Als ik hem breng, dan kruipt hij bij mij. En gaat daarna wel naar haar. Maar hij zegt niks meer. Ook niet zwaaien.

  Lastig. Ook omdat ik niet weet wat daar gebeurt als ik weg ben.

 • Afwachten0

  Als ik hem breng, dan kruipt hij bij mij. En gaat daarna wel naar haar. Maar hij zegt niks meer. Ook niet zwaaien.

  Lastig. Ook omdat ik niet weet wat daar gebeurt als ik weg ben.

 • Livingintheforest

  Ik vind het raar. Mijn beide zonen dragen altijd luierbroekjes, al v.a. 6 maanden oud. Vind het veel prettiger verschonen en beter zitten voor ze. Ze zijn nog nooit zo doorgelekt als hoe jij het beschrijft en wij hebben meerdere merken gebruikt. Ook apart dat het alleen bij haar gebeurd en niet thuis en 4 kinderen is echt geen enorme opgave om bij te houden... maar oké. Ik vind het vooral sneu voor je kleine dat hij blijkbaar vaak met poep overal rondloopt, daar en ik zou geen fijn gevoel hebben bij zo'n gastouder.

 • Bosco

  Hij wil niet liggen voor het verschonen? In verband met ergonomie,moet een gastouder dit juist wel doen. Je helpt de gastouder enorm door je kind dit te leren. Zindelijk maken is wat aan de vroege kant, maar als hij al herkenbare houding aanneemt wel haalbaar, maar... Dan heeft de gastouder ook een rol. Lees boekjes voor, zet een potje klaar etc. Voor de meeste kinderen is een leeftijd van 2 jaar wel een prima leeftijd om zindelijk te worden. En tuurlijk gebeuren er dan nog wel eens ongelukjes. Mijn kind van 4 is ook wel eens te laat. Zie je dat ze plezier heeft in het werk of wordt ze niet happy van kinderen.

 • Pindakaasappel

  Ik zou wel gewone luiers meegeven. Ik had ooit begrepen dat broekjes ook zijn voor het zindelijk maken en het vangt geloof ik lang niet zoveel op. Alhoewel ik het ronduit schandalig vind dat zij een vieze broek in een schone tas stopt. Zeker ook als het elke keer is dat hij door lekt. Dat lijkt mij niet normaal? Dus ik zou andere luiers proberen (normale). Wij hebben die van de lidl en die werken hier voor beiden prima. Ik had wel naar een andere gastouder of opvang gezocht als zij zo bleef doen. 😅

 • Jvb

  Wat zij aangeeft: of zindelijk of andere luiers, dat snap ik wel. Zij kan hem kennelijk niet snel genoeg verschonen, en met deze luiers zit het er dan elke keer naast. Dat is voor niemand fijn. Zij heeft er 4 om op te letten, dus je kunt niet verwachten dat ze hem altijd direct na het poepen verschoont, helemaal als hij dat zelf nog niet kan aangeven.

  Die vieze broek los in de tas was een knap staaltje passieve agressie. Ze wilde gewoon een statement maken. Daar mag je haar op aanspreken hoor, dat is niet oké. Maar geef gewoon luiers mee en zakjes, ik zie dat probleem niet zo? En je zoon zal gewoon moeten liggen, dat is dan maar zo. Ik ben hier ook 3 kinderen door een judo fase gegaan met verschonen. En dat hij het bij jou niet wil, betekent niet dat hij het bij haar ook niet wil. Vaak zijn ze op de opvang een stuk meegaander dan thuis.

  Qua leeftijd, verschilt enorm per kind. Hier was de snelste met 1,5 jaar dag en nacht zindelijk en de langzaamste met bijna 4 jaar alleen overdag zindelijk en nacht pas met 6 jaar.

 • Assiral

  Hoe doen ze dat op een opvang met 18 kinderen dan? Sorry maar als je weet dat een kindje snel doorlekt, dan let je daar gewoon extra op. Dat is je taak namelijk. 4 kinderen is helemaal niet zoveel om als excuus te gebruiken dat ze niet optijd verschoond. Lijkt mij dat je dat toch zelf ook ruikt?

 • Jvb

  Ik heb geen idee hoe het gaat, ik heb nooit poepluiers gehad die zo doorlekten. Hooguit een spuitluier een als baby. Maar poep die zo er uit komt dat de broek helemaal vol zit, dan moet die luier toch gewoon niet goed passen? Ik heb het ook niet over een kind een uur in de poep laten zitten. Maar dat zij niet direct klaar staat met een schone luier als ze aan zijn hoofd ziet dat hij aan het poepen is (als ze dat al ziet, de moeder ziet het, maar weet zij dat ook te herkennen) dat vind ik niet gek.

  Als hij met een volle poepluier gaat zitten voor zij hem kan verschonen, en dat hoeft dus niet pas een uur later te zijn maar gewoon niet direct na het poepen, en de boel wordt dusdanig vies dat alles onder zit, dan is er toch een andere luier nodig die beter past?

 • oemmiee

  Ik heb ook drie kindjes gehad met luiers zo lastig is dat niet om het gelijkt te verschonen . Mensen die 5-6 kinderen hebben zitten ze toch ook niet uren in de poep

 • oemmiee

  Ik heb ook drie kindjes gehad met luiers zo lastig is dat niet om het gelijkt te verschonen . Mensen die 5-6 kinderen hebben zitten ze toch ook niet uren in de poep

 • Kloddervos

  Wellicht heeft ze die vieze kleding er zo ingedaan uit irritatie, dat ze het zat is (geen excuus hoor en zeer vies). Maar luierbroekjes geven wel sneller problemen dan gewone luiers, tenzij je ze direct verschoont. Dus koop gewone luiers voor bij de gastouder en gebruik thuis gewoon wat jijzelf fijn vind. Je kan niet verwachten van een gastouder met meerdere kindjes dat ze je kind binnen hele korte tijd verschoond.

 • Annanm

  Ja en dan denk ik, hoe zou ze op dat moment tegen het kind gedaan hebben? Misschien ook haar frustratie op het kind geuit door het ruw vast te pakken/mopperen oid. Arm kind 😔

 • Snitchy

  Dat is wel heel ver gezocht...

 • BoyBoyBoy

  Nou je maakt het wel heel dramatisch 😂

 • Dromer87

  Klinkt bijna alsof ze je zoontje vervelend vindt en hem een soort van plaagt/pest door hem standaard te lang door te laten lopen.

  Ik kan me voorstellen dat een poepbroek staand verschonen geen optie is, dus als liggen een strijd is dat er dan poep overal kan komen te zitten. Maar niet de hele inhoud van de luier.

  Ik ben zelf heel secuur met luier omdoen en alles op de goede plek. Toen mijn zoontje thuiskwam en ik zag dat de luier(broekje) aan 1x tussen z'n billen zat, heb ik er ook meteen wat van gezegd de keer daarna.

  Hoe het nu is, is iig niet acceptabel. En het is echt te smerig en onhygiënisch dat ze zo'n broekje los in de tas stopt!

 • Shrimp

  Sluit mij aan bij Tweede83.. tevens vind ik dat de toon , als ze dat zo gezegd heeft, niet erg vriendelijk is. Alsof het een gunst is dat jij je kindje daar brengt ? Natuurlijk gaat overal wel eens ergens iets mis.. Ik heb het weleens als ik 🤧 ben en niks ruik ( bij mij is dan standaard, ook zonder Corona ) Dan zijn de randjes van de romper vuil.. maar geen poep ín de broek/ maillot. Met zindelijkheid begin ik pas als ze de broek zelf aan en uit kunnen krijgen , tenzij ze zelf van te voren aangeven naar de wc te willen . Maar meestal worden ze rond 3 jaar hier zindelijk. Mijn jongste dame wordt eind feb 3. Nog nul interesse in de wc . Vraag het haar wel regelmatig , maar ze heeft er nog niks mee.

 • Tweede83

  Het kan gewoon dat het met luierbroekjes ernaast gaat. En er zijn meerdere kinderen dus kan gewoon gebeuren. Als ik jou een advies mag geven: stop voor die ene dag gewone luiers in de tas en leg bovenin de tas luierzakjes. Als het voor haar op die manier werkbaar is dan is het maar zo.

  Ze komt er misschien dan zelf achter dat luiers niet werken bij je zoontje. Daarnaast ging ik wel proberen om bezig te gaan met het potje als hij thuis de broekjes draagt,.gewoon om te kijken of hij er al aan toe is. Mijn zoon was met 3 jaar zindelijk dag en nacht. Het zou al wel kunnen om te proberen.

  Wat ik niet netjes vind is dat ze die vieze broek in je tas heeft gestopt. Echt heel smerig!

 • Mamavanmeisjee

  Te vroeg is het niet. Mijn dochter is al vanaf 1.5jaar zindelijk(ze zei zelf dat ze baar de wc moest). Niet ieder kind lukt dat natuurlijk, maar leeftijd zegt hierin dus niet alles.

  Maaaaaar belangrijker. Ik vind haar opmerking erg ongepast. Ze is zelf te laat en soms heb je gewoon pech. Ik werk op een kdv en een vader zei ook zijn jullie dan zo laat met verschonen dat het altijd mis gaat? Naja wij controleren voor het eten(dat ze dus niet met een poepluier gaan zitten) en dan ging ze alsnog stiekem tijdens het eten poepen(je zag dat niet aan haar, en dan zat het er langs...wel maar een randje. Tussendoor verschonen wij altijd als we het zien of ruiken en natuurlijk de vaste momente. Maar ook wij hebben specifieke kindjes die steeds 2 tot 3x per dag een ontplofte luier hebben. Net verschoond en daarna tot de nek onder. Die dragen allemaal dezelfde luiers, waarom de een wel en de ander niet? Ja frustrerend soms, maar om nou zo zonder zak het in de tas te doen... dat is gewoon onbeschoft

 • Mamasgirls

  Ga in gesprek met haar, een keer kan twee keer vind ik al een nee en had dit dan ook echt gemeld. Vooral zonder zakje is gewoon onhygiënisch zegt voor mij veel over de vrouw in kwestie, zou mijn vertrouwen niet hebben met de rest vd hygiene.

  Haar taak is oa de verzorging van de kinderen dit laat te wensen over dus doe er iets mee en wat is aan jou zelf

 • Vlindermoeder

  Huh? Behalve bij spuitluiers hebben we nooit poep in de onderbroek gehad (ok, bij zindelijk worden dan). Ik vraag me echt af hoe überhaupt een broek vol poep kan zitten als het kind een luier aan heeft

 • flierefluiter

  Gelukkig. Ben niet de enige die zich dit afvraag. Hier bij beide dames op 1 hand te tellen hoe vaak het is misgegaan met een luier (en dan vaak nog doordat je het zelf minder secuur hebt ongedaan of indd de welbekende spuitluier)

 • Snitchy

  Mijn kind krijgt dit zeer regelmatig zonder problemen voor mekaar.

 • Vlindermoeder

  Hoe dan?! Onze kinderen maken drollen waar een volwassen vent nog jaloers op is 🤣

 • Assiral

  Hier ook hoor.

 • BoyBoyBoy

  Ik vind dat je overdrijft. En de keuze voor luierbroekjes snap ik niet zo. Luierbroekjes zijn voor mijn idee voor kinderen die half zindelijk zijn, oefenen met t potje ivm broek vaak aan en uit, of mensen die het leuk vinden om voor elk uur een nieuw broekje aan te gaan doen. Luiers sluiten veel beter dan luierbroekjes. En zij gaat niet in de wacht zitten tot je kind gepoept heeft om hem vervolgens in de eerste minuut te kunnen verschonen.

  Natuurlijk is het vervelend dat hij elke keer doorlekt, daar kan je t eens over hebben met haar. En dat ze dan bijvoorbeeld de zakjes kan gebruiken omdat je dat gewoon vies vind.

 • Iboi

  Tja, zsm verschonen na het poepen lijkt me niet meer dan normaal. Als er nog 3 kinderen zijn, is dat wellicht te druk voor haar?

  Gezien haar houding, zou ik niet verwachten dat het veranderd als je andere luiers om doet. Als de gastouder zou zeggen: sorry hoor, het is erg druk of iets dergelijks, maar als je de vuile was al niet in een zakje gedaan krijgt... En dat naast het flesje... Bah!!!!

  Ik zou denk ik eens rondkijken voor een andere opvangplek.

 • Caroline27

  Mijn zoontje is ook bijna 2 hij is echt nog niet klaar om zindelijk te worden ivind dat ook te vroeg. En mij zoontje draag gewone luiers zou je niet voor gastouder gewone luiers kunnen kopen? Mij zoontje lig ook nooit stil😬 ik zou wel een gesprek met haar aan gaan wat jou dwars zit. En dat zij vieze kleren daar zakje omheen wil doen zou gewoon in zijn tas doen zakje .

  Maar vind toch knap hoe dat voor menkaar krijg dat hij 2x op dag door lekt ze moet hem dan eerder verschonen.

 • Nog-even!

  Ik zou ook gewone luiers kopen. Jammer dat hij niet wil liggen. Maar een poepbroek staand verschonen vind ik sowieso geen optie. Geef hem bij de gastouder gewoon een goede luier om. En dan niet een krappe, maar als hij 13 kilo is, een luier die vanaf 13 kilo past. Dat neemt echt meer op dan een luierbroekje. Ik begrijp de frustratie van de gastouder wel, ook al zou ik natuurlijk wél een plastic zakje om een vieze broek heen doen. Stop voor de volgende keer zelf een rolletje pedaalemmerzakken in de tas.

 • Mykha

  Welke luierbroekjes heb je? Mijn zoontje lekt standaard door in die van Kruidvat, ook met poep (is 13 maanden maar leeftijd maakt denk ik niet uit), omdat ze echt heel smal zijn. Die van pampers zijn veel breder! Nooit meer lekkage! (:

  Maar bah, zonder zakje in de tas? En altijd poep in z’n broek… k zou een andere gastouder zoeken als dit niet snel verandert. Kan je er normaal met haar over praten? Het lijkt hier alsof ze heel bot communiceert namelijk, maar is misschien verkeerd geïnterpreteerd

 • Florien84

  Ik gebruikte nooit luierbroekjes omdat ze daar altijd doorheen lekte. Maar je kan wel een andere luier gebruiken. En zo in de tas doen dat kan echt niet.

 • Assiral

  Vreselijk…

  Kun je een gesprek met haar aangaan?

  En daar in aangeven wat jou dwars zit, en hoe jij er over denkt? En dat je er thuis nooit last van hebt?

  Ze maakt nu eigenlijk van haar probleem, jouw probleem. Zij hoort er op te letten. En ja, het kan eens voorkomen dat ze het later opmerkt. Maar elke keer? Daar gaat duidelijk wat mis.

 • Annanm

  Ah bah zeg! Ten eerste echt heel vies dat ze het niet eens in een zakje heeft gedaan maar gewoon in de tas tussen de andere spulletjes.

  Klinkt idd alsof hij de halve dag in een poepluier rond loopt voordat ze hem daar verschonen. Of hij moet al diarree hebben? Merk dat bij mijn zoontje van bijna 2 ook wel eens als ik hem gelijk verschoon blijft romper en beoekje gewoon schoon maar zie ik het eens niet en heeft hij even ermee rond gerent of zitten dan hangt ook alles vol.. op een kdv kan het zeker gebeuren dat ze het eens later opmerken (zitten daar met zoveel kids) maar als dit al de zoveelste keer is en er 2 setjes?! Op een dag Bevuild zijn zou ik ook echt niet blij mee zijn!!

 • Bibapoes

  Als je een goedzittende luier hebt, zou de ontlasting er niet doorheen moeten komen met hoge uitzondering een keer. Ik heb dit nooit bij mijn zoontje, alleen soms als hij echt teveel geplast heeft, is hij nat. Ik zou toch eens naar andere, beter passende luiers kijken.. ik snap dat de gastouder het ook vervelend vindt om hem helemaal om te kleden steeds.