Loopstoel en baby jumper, slecht?

Vanaf 6 maanden gebruikt mijn zoontje de baby
jumper en vanaf 6,5 maanden de loopstoel.
Deze twee hebben we afgestemd op de lengte
van zoontje. Dus niet dat hij helemaal zijn gewicht
opvangt met zijn voeten. Maar erin hangt.

De jumper doet hij 15min elke dag en de loop stoel
Ongeveer 3x per dag zo'n 15min.

Zoontje is nu 8 maanden en ik ben gaan Googelen
En kom erachter dat deze twee eigenlijk afgeraden
worden. Van de ene krijgt de baby spitsvoet en van
De andere ontwikkelingen de heupen niet goed.

Ik ben bang geworden en sinds 2 dagen doen we
hem niet meer in de loopstoel of baby jumper.

Nu vraag ik me af hoe het gaat met jullie kindjes die in deze
Leeftijd ook in de jumper en of loopstoel stoel hebben gezeten

Hebben jullie kinderen een ontwikkeling achterstand
Opgelopen? Of spitsvoet? Of iets mis met de heupen
En kwam het van de jumper en loopstoel?

Extra info. Zoontje is nu 12kg en 74cm.
Met 6 maanden was hij 11,2kg en 72,5cm.
Hij is een gote kind en daarom vonden we het kunnen.
Maar misschien maakt het helemaal niet uit
Of hij sterk genoeg is.

7579 x gelezen, 3

reacties (22)


 • Trotsemamavan3kindjes!

  Ik vind het sowieso bijzonder dat zulke dingen nog verkocht worden..

  Het wordt zoveel gebruikt, omdat mensen niet beter weten, maar het is echt slecht. Ook met mate.

  En het cb komt echt altijd met domme adviezen, sorry dat ik het zeg..

 • ils2327

  O dit heb ik weleens besproken op het consultatiebureau. Onze 2 kinderen hebben allebei wel in zo'n loopkar gezeten. Vanaf een maand of 7 en nooit langer dan 20 minuten. Het consultatiebureau gaf aan dat het niet veel kwaad kan als de kindjes er maar géén uren achter elkaar inzitten. Met mate kon geen kwaad, net als zo'n baby-jumper, maar daar heb ik geen ervaring mee. Alles met mate.

 • Afwachten0

  Wat een fijne reactie. Hier heb ik wat aan. Bedankt hè. Nu zeg je dat maar ik had ook eigenlijk de consultatiebureau kunnen bellen hierover. Van de loopstoel weet ik van jou dat het geen kwaad kan als het maar geen uren zijn. Dat uren doe ik nooit. Lijkt dat houdt hij ook niet vol. Maar over de jumper ga ik maar de consultatiebureau bellen.

  De jumper die we hebben gekocht is tot 15kg. De normale jumpers gaan tot 12kg. Dus de jumper die we hebben is best wel duur. Het zelfde geldt voor de loopstoel. Omdat onze jongen best wel lang is, hebben we een speciale dure loopstoel gekocht met 6 willetjes. De normaal loopstoel heeft 4 wielen die heel moeizaam draaien. Dus ja dure loopstoel en als ik de andere reactie hieronder lees, dan zeggen sommige dat ik maar die loopstoel en jumper maar weg moet doen. Dat is makkelijk gezegd dan gedaan hè. Ook gezien de kosten. Maar omdat de gezondheid van mijn zoontje belangrijker is dan de kosten, blijf ik net als daarvoor altijd voorzichtig dat hij daar niet te lang in die twee gaat zitten of springen.

  Mijn vraag hier eigenlijk was of iemand echt slechte ervaring heeft met de loopstoel en jumper. Maar niemand zegt dat. Daarom ben ik blij met jou reactie. Natuurlijk kunnen deze dingen schade verrichten maar met mate en voorzichtigheid doet het geen kwaad. As ik zie hoe blij mijn zoontje wordt als hij in de loopstoel zit, Dan vind ik het moeilijk om het hem nu af te pakken. En van de jumper wordt hij ook hee erg vrolijk van. Dus

 • ils2327

  Onze kids vonden de loopkar ge-wel-dig! Wij noemden het gekscherend een Ferrari. Het vergrootte de wereld van de kinderen enorm en wij namen 'm ook weleens mee naar buiten. Wij hebben een pleintje voor de deur, autovrij. Onbereikbare plekken werden opeens bereikbaar! De kids genoten zichtbaar! ❤

 • Afwachten0

  Ja echt hè. Mijn zoontje was gisteren ziek. Verkouden en niet lekker, veel huilen. Tot dat ik hem in de loopstoel deed. Nou ik wist niet wat ik zag haha 😅😀. Hij was weer levendig en blij. Ik dacht echt dat hij genezen was haha. Zo veel vrijheid kreeg hij en ook dat hij overal heen kon. Was de beste afleiding voor hem. Hij gaat ook heel snel haha echt leuk om te zien ❤️

 • Jojo91

  Bij alle 3 de kids niet aangeschaft om die redenen. We hebben wel een loopwagentje waar hij zelf achter kan lopen. Super leuk is dat.

  Ik zou de jumper en loopstoel niet meer gebruiken.

 • Myrtheflower

  Bewust niet aangeschaft juist vanwege de dingen die je noemt.

 • Oummii

  Nooit gebruikt bij 3 kids vanwege de risico's inderdaad.

 • Mommyworldx3

  Het gaat vaak mis maar vaak ook niet bij mijn 1ste geen loopstoel gehad en 2e ze vond het heerlijk maar na 5/6 min was er ook wel klaarmee.

 • Lady-Whistledown

  Geen nood hoor. Mijn zusje hing ook regelmatig in de swing destijds en aan haar heupen of voeten mankeert niets. Je kan het altijd matigen. Geen paniek.

 • Nog-even!

  Dat zeggen mensen die rookten tijdens de zwangerschap ook altijd: "mijn kind heeft er niks aan overgehouden"

 • Oummii

  Precies nog-even, de toevoeging NOG NIET ontbreekt altijd. Of de nadruk op dat het een uitzondering is en dat men eigenlijk polletjes mag kussen indien er geen directe klachten zijn.

 • Florien84

  Ik zou het ook echt niet doen. Ze zijn inderdaad echt slecht voor de heupen. Ik zou echt je kindje volgen. Als hij eraan toe is om te gaan staan dan is dat zo, maar zou die belasting niet opleggen.

 • NSBM

  Elke medische deskundige die je zal spreken zal je het advies geven om geen loopstoel en jumper te gebruiken om redenen die je blijkbaar al kent. Waarom zou je dan nog het risico nemen?

 • Miiepj-aapie

  Om die reden is het hier nooit in huis geweest en komt t ook niet. Heb er 2 die gewoon kunnen lopen en de 3e zal t straks ook zelf leren zonder zo'n stoel ☺️ ze missen er weinig aan.

 • jjma

  Bij mij zaten ze er ook in. Maar vanaf wanneer weet ik niet precies. Volgens mij deed ik dat ook vanaf 6/7 maand. Ze zaten er bij mij ook wel meerdere keren per dag in. Hebben ze voor zover ik weet niets aan over gehouden. Ik deed wel altijd 10 minuutjes en ook soms wel meerdere keren per dag. Dan heb ik het over de jumper want de loopstoel deed ik pas rond het jaar en gebruikte ik alleen buiten.

 • Assiral

  Nooit gebruikt vond het zo’n onzin zulke dingen. Legde haar gewoon lekker op de grond of box met bewegingsruimte en wat speelgoed en ze vermaakte haar prima. Ik ben sowieso niet zo van het vermaak-speelgoed waarbij ze vermaakt worden en hun eigen fantasie niet kwijt kunnen.

  Ben meer van de blokken, houten speelgoed etc lekker zelf ontdekken, fantasie gebruiken.

 • jjma

  Daar ben/was ik ook van. Totdat ik elke dag alle rommel op kon ruimen. Ik heb 2 jongens en die houden van alles omgooien, 3 tellen er mee spelen en klaar weer. Ik hou dus nu voornamelijk van groot en zo min mogelijk onderdelen erbij en dan afwisselen😉

  Maar goed daar ging het niet over. Maar vond het leuk om even op je te reageren. Vind het echt leuk als kinderen fantasie gebruiken met spelen.

  De jumper was hier wel echt een favoriet maar de loopstoel vind ik echt een sta in de weg ding dus die heb ik nu weggedaan.

 • Assiral

  Tja dat de hele dag rommel opruimen herken ik, maar dat hoort er bij en vind ik helemaal niet erg. Ik zorgde er altijd voor dat er niet teveel speelgoed aanwezig was want dan speelde ze ook overal maar 2 minuten mee.

 • Casey34

  Onze jongens hebben alle 3 ook in de loopstoel gezeten en ze hebben nergens last van. Zo’n jumper lijkt me niet echt gezond dus dat zou ik zelf nooit kopen.

 • Afwachten0

  Dit is de soort reactie waar ik naar op zoek ben. Niet perse positief maar uit ervaring. Fijn om te horen dat de 3 jongens nergens last van hebben van de loopstoel.

 • Nog-even!

  Ja, dat is echt heel slecht. Hij zit notabene een heel uur per dag in deze houding

  Ik heb een tijdje geleden de uitslag van wetenschappelijk onderzoek gezien en het kan echt schadelijk zijn voor zowel het lijfje als voor de ontwikkeling. Je laat je kind iets doen, waar zknn lijf echt niet rijp voor is. En het gewicht komt op het het bekken. En zo'n jumper is nog gevaarlijker: als hij te hard gaat, kan hij zelfs zijn nek breken. Daarom mogen kinderen ook pas op de fiets mee, wanneer ze vanuit lighouding zelfstandig kunnen gaan zitten en langere tijd zelfstandig blijven zitten. Dus niet maar een paar minuten. Gooi die dingen bij het grofvuil, zodat niemand ze meer voor een kind kan gebruiken.