Bevallen 18 december

Moest even bijkomen afgelopen twee weken, maar dan toch even de tijd gevonden voor een bevallingsblogje.
Op 18 december ben ik bevallen van onze prachtige dochter. Ze was 47 cm en 2985 gram. Nu twee weken later zit ze alweer ruim over haar geboortegwicht heen met 3240 en gaat ze super goed! 

Woensdag de 16e braken mijn vliezen spontaan in de Appie haha. Sta je dan voorover gebogen om een doos bami te pakken, komt er ineens een hele plens water uit. Het was echt net als in de film, en trouwens echt super genant. Maar er was dus niemand die het zag en ik had geen weeën. Dus loop op mijn gemak naar een vakkenvuller toe en vraag of ik even hun toilet mag gebruiken (hij helemaal in paniek, volgens mij zag hij al visioenen waarin ik in het gangpad ging bevallen haha). 

Vruchtwater was netjes helder, maar bleef maar komen dus snel afgerekend en naar huis gereden. Zeiltje over de autostoel, maar helaas toch doorgelekt pff. Inmiddels verwachtte ik wel wat spannenders, maar dus anderhalve dag helemaal niets! Behalve continu vruchtwater lekken, wat trouwens echt super vies voelt zo 36 uur lang. Uiteindelijk zou ik vrijdagochtend ingeleid worden om 6.30, maar om 2 uur 's nachts begonnen de weeën uit zichzelf. Eerst om de 6 minuten, dus ik maak mijn man rustig wakker. Maar ineens al om de 1 minuut. Snel naar het ziekenhuis gereden, waar we ontvangen werden door een superchagrijnige dame die het nodig vond om me 7x te vertellen dat ik had moeten bellen voordat ik kwam (sta je daar op de gang in een weeënstorm). Gelukkig had ik een super verloskundige vanuit het ziekenhuis en verpleegster die mij vertelde dat ik al 9 cm ontsluiting had. Om een uur of 3 mocht ik gaan persen en een uurtje later was ze er dan eindelijk. 

Iedereen vertelt me dat ik echt een superbevalling heb gehad, zo met twee uurtjes en geen pijn tot de weeënstorm, maar ik moet zeggen dat ik het erg heftig vond dat het plotseling zo onwijs snel ging. Nog nooit heb ik zo iets moeilijks en pijnlijks gedaan, maar het was elke seconde waard. 

Nu alweer 15 dagen oud en ligt ze lekker bij mama in de draagdoek ❤️ 

 

1029 x gelezen, 3

reacties (7)


 • Suusoe

  Gefeliciteerd ❤️❤️ Wat een bevalling .

  Nu lekker genieten van je kleine hihi .

 • Aapjeguppie

  Gefeliciteerd. Wat een snelle bevalling zeg

 • Mama-maria

  Gefeliciteerd met jullie dochter.

  Wat schrikken, zo in de appie!!

  Ik begrijp je wel. Mijn beide bevallingen gingen ook ontzettend snel. Ik vond het daardoor ook best wel heftig, en moest het ook wel even verwerken.

  Om me heen ook veel geluiden gehoord in de trant van dat het bij mij allemaal zo makkelijk gaat, en dat je dan niet zo hoeft te herstellen als anderen (wat natuurlijk helemaal niet zo is, je hebt gewoon een bevalling gedaan!). Dat vond ik ook erg lastig.

  Geniet van jullie meisje 🥰

 • Nbds

  Gefeliciteerd met jullie dochter ❤️

  Wauw zo in de appie dat was altijd mijn angst🙈 ik snap precies hoe je je voelt met heftig! Ik had ook zn snelle weeën storm, mijn bevallingsverhaal staat ook op mijn profiel.

  Ik hoop dat je een beetje de tijd hebt gehad om het een plekje te geven, voor nu lekker genieten

 • Afwachten0

  Wow. Gefeliciteerd. Geniet van je meid. Fijn dat de bevalling zo snel ging maar snap wel dat het heftig is als het zo plotseling is.

  Was je op 1 Jan uitgerekend?

 • ALK93

  Ja klopt! Ben twee weken te vroeg bevallen.

 • Afwachten0

  Aah wat heb je geluk. Ik was ook gisteren uitgerekend maar loop nog met een dikke buik. Ik ben het zo zat. Ik kan niet wacht tot dat ik hem in mijn armen heb. Dinsdag word ik gestript hoop dat hij gauw komt.