Yesss! Na ruim 3.5 jaar weer samen in 1 bed

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven. In mijn vorige blog had ik het over mijn wens om een mommy make-over te laten doen. Geld is uiteindelijk altijd een issue en een borstvergroting durf ik niet meer te doen. Ik heb een auto-immuun aandoening (exceem) waardoor de kans op breast implant illness aanzienlijk verhoogd is. Ik zal dus mijn kleine borsten (A cup) maar moeten gaan accepteren. Aangezien dat voor mij in eerste instantie de aanleiding was om de mommy makover in overweging te nemen, heb ik besloten om eerst maar met sporten en dieet zover mogelijk te komen. Als ik het daarna nog steeds wil, dan zal ik het weer overwegen.


Het afgelopen weekend was een weekend van zorgen, maar ook een weekend van vreugde. Op zaterdag besloot mijn zoon om op zijn bureaustoel te gaan staan (de voorwaarde voor het krijgen van die stoel was dat hij dit soort grappen juist niet mocht uithalen, maar goed, kids will be kids...). Natuurlijk ging dit fout en viel hij op zijn hoofd. Hij was daarna niet responsive en kon niet op zijn benen staan. Op naar het ziekenhuis! Diagnose: mild concussion. Geweldig (sarcastisch)! We willen nu dat hij rustig herstelt ook al heeft de dokter gezegd dat hij best naar school mag gaan. Ik kan 10 keer tegen mijn zoon zeggen dat hij het rustig aan moet doen, maar ik vertrouw er niet op dat hij dat ook doet als hij op school is. Ook vind ik dat ik die verantwoordelijkheid niet bij de leerkracht neer kan leggen. Hij blijft dus toch een weekje thuis van school zeker gezien de harde smak die hij heeft gemaakt. Meneertje vind het wel prima natuurlijk. Gelukkig gaat het goed met hem, maar aangezien hij zo hard is gevallen better safe than sorry.


 


Puntje van vreugde is dat mijn man en ik vannacht voor het eerst in 3.5 jaar samen in bed hebben geslapen! Gisteren hebben wij de boel geshuffeld in huis: bunkbed uit elkaar gehaald en opgesplitst in 2 bedden. Onze zoon (had al eigen bed) en middelste dochter (onderste deel bunkbed) slapen samen in zijn kamer, want mevrouw durft niet alleen in een kamer te slapen; en de jongste slaapt in het bovenste deel van het bunkbed dat wij naast ons bed hebben gezet. Ze deed er lang over om in slaap te vallen en vannacht is ze nog een uur wakker geweest, omdat ze bij ons in bed wilde. Doordat wij haar bed naast dat van ons hebben gezet, kon ik haar handje vasthouden. Uiteindelijk is ze weer in slaap gevallen en heeft ze lekker doorgeslapen. All in all, erg succesvol voor een meisje die nooit een nacht zonder de warmte van mama heeft geslapen.


 


Wat was het toch fijn om weer een nacht met alleen mijn man in bed te slapen (ook al slapen we beiden aan 1 kant van het bed en that's it, geen lepeltje lepeltje ofzo, lekker zakelijk). Ik weet nu ook al dat ik er op bepaalde momenten spijt van zal hebben, bijvoorbeeld wanneer ik hem een keer niet kan uitstaan en naast hem in bed moet gaan liggen terwijl ik hem het liefste aan zijn oor wil trekken. Desondanks ben ik blij dat we weer een paar stappen vooruit hebben gezet en geniet ik van de groeiende kinderen!


 

1571 x gelezen, 2

reacties (19)


 • .Familyfirst

  Oohhh wat heerlijk zeg, wii waren afgelopen zomervakantie in curacao en daar sliepen mijn man en ik ook voor het eerst sinds jaren weer eens samen hahaha, heerlijk was dat, jongste sliep samen met haar broer en zussen. Nu thuis slaapt mevrouw weer lekker naast mij hahha. Achja er komt ooit een punt dat ze haar eigen mooie kamer ook leuk gaat vinden. En mijn man en ik hebben er beide ook geen problemen mee.

  Nu heeft me jongste haar pols gebroken , en zijn de nachten helemaal drama, dus laat haar maar lekker naast mij liggen dan.

 • 3Blessings

  Arme meid! Die heeft nu zeker heel veel troost nodig en zo slapen jullie ook beter. Je hoeft er niet telkens uit om haar te troosten. Ik hoop dat ze snel herstelt!

  Het geheim is echt dat ze zich goed moeten voelen in hun eigen bedje en kamer. Ik moet nog wel elke keer dat ze gaat slapen haar hand vasthouden, maar ze wordt 's avonds/'s nachts niet meer wakker. Ik merk dat ze nu echt veel beter slaapt, omdat ze mijn warmte niet meer op kan zoeken. Ik slaap trouwens ook beter. Het was leuk zolang het duurde, maar nu is het echt klaar.

 • Lindaaaaaaaa

  Ik snap het niet ..

 • boterbloemen

  Vader sliep op de kamer bij zoon en 2 dochters bij moeder in bed. Nu beide ouders weer in grote bed, zoon en dochter samen op een kamer en nog 1 dochter bij de ouders op de kamer maar in een eigen bedje.

 • Chudo

  Wat goed zeg!!

  Ik verlang ook wanhopig naar de dag dat we eindelijk weer samen slapen na 3 jaar

 • Lindaaaaaaaa

  Slapen jullie ook niet samen?

 • -mamavanM-

  Hier slaapt Milo ook tussen ons in. 🤣

  Het eerste deel alleen, totdat wij naar bed gaan. Vind het juist wel gezellig. Hahaha

  En seks/intimiteit kan je ook op andere plekken hebben dan alleen je bed.

 • Chudo

  Toen kenan 1.5 jaar was werd ik zwanger. Mijn oudste begon megaslecht te slapen en mijn man is bij hem gaan slapen. Of ik. We wisselde elkaar af (oudste heeft 2 persoonsbed, zo uitschuifbare)

  Toen de baby kwam kon hij ook nket alleen slapen dus die sliep bij mij😂.

  Nu is oudste 4.5jaar en jongste ruim 2. Oudste slaapt nu alleen 🙏 maar de jongste word nog steeds elke nacht wakker dus slapen we weer om en om naast hem. Ik zoi blij zijn als ook hij straks alleen kanslapen

 • .Familyfirst

  Hier ook niet hoor hahahah

 • 3Blessings

  Alles op zijn tijd! Gisteravond werd ze rond half 11 even wakker en moest ik haar handje vasthouden. Daarna heeft ze heel knap de nacht doorgeslapen. Ze heeft nu dus al twee ochtenden een staande ovatie van ons gekregen! Nu moet ik mijn belofte aan haar nakomen en gaatjes laten prikken bij haar voor oorbellen (ze vraagt er al ruim een half jaar elke dag naar).

 • 3Blessings

  -mamavanM- Ik vond het ook gezellig moet ik eerlijk bekennen. Ze was echt mijn persoonlijke knuffeltje om mee in slaap te vallen haha.

  Op sommige momenten was het ook vervelend, omdat ze vaak wakker werd zodra ik opstond. Ze voelde mijn warmte dan niet meer en dan kwam ze mij achterna. Erg vervelend als je voor iedereen wakker wilt worden om een workout te doen.

  En inderdaad, intimiteit bestaat uit zoveel meer dan samen een bed delen. Seks kan je inderdaad op veel meer plekken hebben dan alleen het bed.

 • Afwachten0

  Haha fijn hoor om met je partner te kunnen slapen. Ik begrijp jou vreugde. Hier slaapt mijn man op de kamer van onze zoontje en onze zoontje slaapt naast mij in de bed van mijn man. Zo gedaan omdat ik in de nacht borstvoeding geef en zo makkelijk vind om baby in zo dichtbij te hebben.

  Maar ik heb liever naast mijn man te slapen. Mijn man kan niet in dezelfde ruimte slapen om dat hij dan wakker wordt van ons. Dus ik mis hem. Ik zal blij zijn als hij terug is op de kamer. Geniet van je man naast je. 🤗

 • 3Blessings

  Heel herkenbaar! Daarom heb ik dus ook zo lang met de kinderen in bed geslapen. Ik gaf tot een jaar geleden nog bv. Het laatste half jaar hoefde ik alleen het bed met de jongste te delen en ik wilde deze uitdaging nog even niet aangaan, omdat ik na totaal 5 weer weer eens echt lekker kon slapen. Nu ben ik er klaar voor om het bed helemaal op te eisen!

 • Myrtheflower

  Sliepen jullie met het hele gezin samen in bed, begrijp ik dat goed, of sliep je man niet bij jou in bed, waarom slapen jullie na 3,5 jaar samen in een bed, ik mis het een beetje om te kunnen begrijpen?

 • 3Blessings

  Beetje nuance is dan wel handig inderdaad! Tot de geboorte van de derde sliep ik met mijn man en mijn middelste in 1 bed. Toen de derde kwam werd het te druk met zn vieren. Mijn man is toen met mijn zoon het bunkbed gaan delen. Ik sliep dus met de twee meiden in ons bed. Sinds een half jaar heeft mijn zoon een ander bed en is mijn middelste dochter gaan slapen in het bunkbed, maar ze wilde absoluut niet alleen in de kamer slapen. Afgelopen vrijdag hebben we besloten dat het klaar was en wij het bed weer op wilden eisen.

  Deze situatie is ontstaan doordat het met het geven van borstvoeding handiger was om de baby's lekker bij mij te laten slapen (vooral nr 2 was een extreme plakbaby). Ik werk fulltime en op die manier kon ik aan de meeste rust toekomen, but it came to bite me in the a** eventually, omdat ze uiteindelijk het bed niet meer wilden verlaten. Ook heb ik tot een jaar geleden bv gegeven.

 • Vlindermoeder

  Mijn hemel! Dat je het überhaupt vol hebt gehouden! 😱 Eigenlijk slapen jullie al meer dan 3,5 jaar niet samen in een bed. Mag ik eerlijk zeggen dat ik dat best heftig vind?!

 • Vlindermoeder

  Mijn hemel! Dat je het überhaupt vol hebt gehouden! 😱 Eigenlijk slapen jullie al meer dan 3,5 jaar niet samen in een bed. Mag ik eerlijk zeggen dat ik dat best heftig vind?!

 • 3Blessings

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het mee vond vallen en dat het geen negatief effect had op ons seksleven of relatie. Elke avond geven we elkaar een kus voor het slapen en elke ochtend een kus en knuffel bij het wakker worden ongeacht of we een bed delen. Het hebben van kinderen in zijn algemeenheid heeft juist een effect op ons seksleven, zoals bij velen het geval is.

 • .Familyfirst

  Bij ons ook totaal geen effect op ons sex leven of wat dan ook, je groeit er zo in, en je vind wel een weg , en dst is echt niet maar 1 x per maand ofzo hahaha