Zó leuk: kiekeboo spelen

Zó leuk: kiekeboo spelen
  • in Kinderen
  • 0
  • 1174
  • 07/06/2021

Ik weet nog een moment voordat ik kinderen kreeg; Ik keek verbaasd naar wat mijn neefje en nichtje op een verjaardagsfeestje aan het doen waren en vroeg; ‘Wat doen ze de hele dag eigenlijk?’ ‘Spelen’ was het antwoord. Ik ben natuurlijk geen expert in speelontwikkeling, maar ik vind het wel heel leuk om dat bij mijn kinderen te zien.

Neem het spelletje kiekeboo, de voorloper van verstoppen. Eén van de eerste spelletjes die een kind leert. En ook een spel dat kleine kinderen zonder uitzondering geweldig vinden. Als ze nog een baby zijn doe je dat zelf, handen voor je ogen, weghalen en dan roepen ‘Kiekeboo’, maar al gauw gaat een baby dat zelf snappen. Een doekje over zijn hoofd, dat hij zelf weghaalt en dan een stralende lach tevoorschijn tovert.

Lees ook Krista's vorige blog
Peutergesprekken: zinnen met twee woorden

Dreumes

Met een dreumes wordt het nog leuker, want die denkt dat mama hem echt niet meer kan zien. ‘Huh, waar is hij nou?’ speel je dan leuk het spelletje mee. Schaterlach gegarandeerd. En dan gaat het over in verstoppen. Ze snappen dan alleen nog niet dat ze meer lichaamsonderdelen hebben die verstopt moeten worden dan hun eigen gezicht. Ik heb menig kind zogenaamd verbaasd gevonden met alleen hun hoofd onder de bank, benen die uitsteken onder het gordijn of hun billen die onder een deken te zien zijn. Je kent de hilarische foto’s van verstoppende dreumesen vast wel. En dan leren ze wel goed te verstoppen, maar hebben ze het geduld niet om te wachten tot je gaat zoeken. Ben je net de kamer in gelopen, trekt er een lachend het gordijn weg; ‘Kiekeboo.’

Ik zal het nog missen als ze zich straks echt verstoppen voor mama…

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Krista woont samen met Marco, zoon Kay (2015), dochter Minte (2019) en hond Chico in een huis aan de rand van het bos.  Ze werkt als Senior adviseur Huisvesting bij een zorginstelling. In haar vrije tijd schrijft zij graag zo veel en divers mogelijk; zowel boeken, als korte verhalen en leuke stukjes over het moederschap, kijk maar op kristavanderhulst.nl. Dansen is ook een grote hobby van haar evenals zwemmen, lezen, series kijken en wandelen door het bos. Krista is verslaafd aan lipbalsem, chocola en knuffelen met haar kinderen.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50