Zwangeren: doe je baby een plezier en neem een huisdier!

Zwangeren: doe je baby een plezier en neem een huisdier!

Nu is sowieso bekend dat het voor kinderen goed is om op te groeien met huisdieren. Het zou voor meer compassie en zorgzaamheid zorgen. Maar dat er ook gezondheidsvoordelen zaten aan het hebben van een huisdier... dat wisten we nog niet!

Uit onderzoek van de Universiteit van Alberta blijkt namelijk dat kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap al een huisdier (en dan met name een hond!) hadden, meer darmbacteriën in hun lichaam hebben. Deze bacteriën worden gelinkt aan een lager risico op obesitas en verschillende allergieën. 

Lees ook: 
Hoe bereid je je huisdier het best voor op de komst van een baby?

Weg met dat beest! Of toch niet?

Het onderzoek was met name uitgevoerd onder vrouwen die tijdens de zwangerschap al een huisdier hadden. In principe zou je voor deze gezondheidsvoordelen de hond of kat na de bevalling al de deur uit kunnen doen. Alleen wel jammer dat je kind dan toch minder van die andere voordelen meekrijgen... ;-)

Hebben jullie huisdieren?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50