Zwangeren Deventer kunnen zelf CTG-scan vanuit huis maken 

Zwangeren Deventer kunnen zelf CTG-scan vanuit huis maken 

Ben je zwanger en woon je in omgeving Deventer? Goed nieuws! Zwangere vrouwen met een medische indicatie die in deze regio wonen, kunnen thuis een CTG-scan maken vanaf nu. Op die manier kan er tijd en geld bespaard worden volgens het Deventer Ziekenhuis.

Het ziekenhuis start met Telenatal en Mediq Medisource een traject waarin zwangere vrouwen niet steeds naar de polikliniek of het ziekenhuis hoeven om een scan te laten uitvoeren.

Een CTG registreert de hartslag van het kind en de weeënactiviteit van de baarmoeder. Dankzij de mobiele scanapparaten kunnen mommy’s to be de scan nu zelf vanuit huis uitvoeren, terwijl een dokter op afstand meekijkt. De scanapparaten worden alleen op voorschrift meegegeven. Op een tablet is de hartslag van de moeder te zien, evenals die van de baby. De gynaecoloog analyseert de gegevens in het ziekenhuis en neemt contact op.

In Nederland komen circa 40.000 zwangere vrouwen per jaar in aanmerking voor een CTG-scan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om vrouwen die zwanger zijn van een baby met een groeiachterstand of vrouwen waarbij de vliezen vroegtijdig zijn gebroken. Ook voor ziekenhuizen in de rest van Nederland is het product beschikbaar, laat een woordvoerder van Telenatal weten.

Bron: Nu.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50