Zwanger worden: 12 tips om de kans te vergroten

Zwanger worden: 12 tips om de kans te vergroten

Jouw partner en jij hebben besloten om voor een kindje te gaan. Maar waar jij dacht dat je na twee maanden met een positieve zwangerschapstest in je hand zou staan, is er na zeven maanden helaas nog steeds niks gebeurd. Wellicht heb je wat aan deze tips!

Heb om de dag seks
Uiteraard is het handig om regelmatig seks te hebben. Maar dit betekent niet vier keer op een dag, want dan wordt het zaad van de man van slechtere kwaliteit en ook minder. Het schijnt dat om de dag het beste is, dus dat wordt aan de bak!

Blijf liggen na de daad
Je kent het waarschijnlijk wel: na de daad ga je naar de wc en komt er een hele sliert (ja sorry) sperma uit drijven. Dit wil je natuurlijk een beetje voorkomen. Blijf daarom een tijdje liggen met je een kussen onder je kont en je benen omhoog, zodat het sperma richting je eileiders kan ‘zwemmen’. Heel charmant inderdaad.

Niet meteen in bad of onder de douche
Hoewel je het misschien fris vindt om na de seks het bad in te duiken of onder de douche te staan, kun je dit beter niet doen. Je kunt wel rond je schaamstreek wassen, maar het is niet bevorderlijk voor de bevruchting als er water in je vagina komt, dat zorgt juist dat het sperma er weer uitgaat.

Eet en leef gezond
Roken, alcohol, drugs: het heeft allemaal een negatieve werking op de vruchtbaarheid van zowel de man als de vrouw. Wist je dat roken het verlies van vruchtbaarheid bij vrouwen bijvoorbeeld met maar liefst vier jaar versnelt?

Houd je cyclus bij
Als je zwanger wilt worden is het heel belangrijk dat je weet wanneer jouw eisprong plaatsvindt. De betrouwbaarste manier om dit te testen is met een ovulatietest. De test laat zien wanneer het LH-hormoon het meest aanwezig is in je lichaam, en dit hormoon krijg je vlak voor de eisprong. Twee dagen voor en tijdens de eisprong heb je de meeste kans om zwanger te worden.

Gebruik geen of een gepast glijmiddel
Gebruik geen glijmiddel meer, althans geen normaal glijmiddel. Zaadcellen worden namelijk minder beweeglijk en kunnen ook vroegtijdig doodgaan van glijmiddel. Je hebt wel speciale soorten spermavriendelijk glijmiddel voor als je graag zwanger wilt worden. Even googelen en je bent eruit.

No stress
Stress is heel slecht als je zwanger wilt worden. Zowel stress bij hem als bij jou. Maak je dus ook niet te snel druk als het niet lukt, want hiermee vergroot je je kansen al helemaal niet (al is dat makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk). Heb je stress op je werk? Bespreek dit met je baas. Sowieso is het altijd beter om stress aan te pakken, in wat voor situatie je ook zit.

Beweeg
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die regelmatig bewegen meer kans hebben dan vrouwen die elke avond op de bank zitten. Daarnaast heeft overgewicht ook geen positief effect op je vruchtbaarheid. Nu hoef je echt geen marathonloper te worden – want dat is óók weer niet goed voor je vruchtbaarheid – maar pak wat vaker de fiets, eet gezond en sport twee keer per week. Je voelt je beter, je bent gezonder én vruchtbaarder.Drink minder koffie
Naast alcohol en drugs is ook te veel koffie niet goed. (Kortom: leef dus eigenlijk gewoon gezond.) Je mag echt de dag nog wel opstarten met een lekker bakkie, maar drink gewoon met mate. Het is toch al niet goed voor je.

Seksstandjes met een diepe penetratie
Natuurlijk zitten er ook verschillen in welke standjes geschikt en minder geschikt zijn. Zo schijnen de oldskool missionaris, doggy-style en de zij-aan-zij-standjes het beste te werken. Dit omdat je bij deze standjes het diepst penetreert waardoor de zaadcellen minder ver hoeven te ‘zwemmen’ om bij de baarmoedermond te komen.

Geniet
En als laatste het cliché der clichés: geniet van seks. Wees niet te veel bezig met het feit dat je zwanger wilt worden. Focus je meer op de seks zelf en het plezier daarin. Wist je bijvoorbeeld dat als je een orgasme krijgt nadat hij klaar is gekomen dit ook bevorderlijk is omdat dit een zuigende werking heeft? En een orgasme kun je alleen bereiken als je… juistem, geniet.

Dokter
Na een jaar nog steeds niet zwanger? Breng dan een bezoek aan de dokter en hij zal je doorverwijzen naar een specialist.

Like Babybytes.nl op Facebook en Twitter voor meer artikelen.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden