Zwanger in het vliegtuig, 8 tips

Zwanger in het vliegtuig, 8 tips

Babymooning is een bekend begrip aan het worden, nog even op vakantie met z’n tweeën voordat de baby er is. Zwanger het vliegtuig in kan prima, zolang je je er zelf goed bij voelt en zolang de verloskundige het ook goed vindt. Hier zijn een aantal tips om de reis aangenamer te maken.

1. Kies voor een stoel aan het gangpad

Als je alvast online kan inchecken en een stoel mag kiezen, zorg dan dat je een stoel aan het gangpad hebt. Zo kan je makkelijker naar het toilet of je benen strekken in het gangpad.

2. Pak niet teveel handbagage in

Je koffer ben je meteen kwijt bij het inchecken maar met je handbagage loop je nog wel even rond. Pak dus niet teveel in, want anders sjouw je je een breuk.

3. Ga lekker op tijd naar het vliegveld

Stress kan je niet gebruiken dus ga lekker op tijd weg. Zo voorkom je dat je in paniek raakt als de trein vertraging heeft, er file is of er een lange rij staat bij het inchecken.

4. Vertel bij het inchecken dat je zwanger bent

Misschien kunnen ze nog wat voor je regelen, zoals een upgrade naar een comfortabelere stoel. Let op: ze kunnen wel om een verklaring vragen waarop staat hoeveel weken je zwanger bent. Check dus eerst bij je luchtvaartmaatschappij of je nog mee mag vliegen.

Lees ook:
Dé ideale manier om met je baby/klein kind te vliegen

5. Vertel bij de douane dat je zwanger bent

Heel belangrijk want ze werken met röntgenstralingen die schadelijk zijn voor je kindje. Als je zwanger bent, hoef je niet door de scanner maar word je gefouilleerd.

6. Vertel de stewardess dat je zwanger bent

Als je eenmaal geboard bent, vertel dan ook aan de stewardess dat je zwanger bent. Ze kunnen hier rekening mee houden en vragen bijvoorbeeld iets vaker of je wat wil drinken of een kussen of deken nodig hebt.

7. Drink genoeg water

Tijdens het vliegen heb je extra vocht nodig, vooral als je zwanger bent. Een extra flesje water bestellen is dus een must.

8. Blijf in beweging

Het ziet er misschien belachelijk uit dat jij je yoga routine staat te doen in het gangpad, maar je bent zwanger. Het is extra belangrijk dat je in beweging blijft en je bloed laat circuleren.

Heb jij gevlogen tijdens de zwangerschap?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50