Zwanger en naar een festival: hoe pak je dat aan? 

Zwanger en naar een festival: hoe pak je dat aan? 

We zitten in het festivalseizoen. Heerlijke muziek terwijl je onder het zonnetje staat de dansen met je beste vrienden. Zelfs als je ze zwanger bent, kun je een festivalletje meepakken. Maar waar moet je op letten als zwangere vrouw op een festival? 

Elke zomer zijn er weer tientallen festivals die je kan bezoeken. Muziekfestivals, foodfestivals (denk aan al je zwangerschapscravings), filmfestivals en theaterfestivals. Als zwangere vrouw kan je natuurlijk ook nog de behoefte hebben om lekker buiten te dansen. Ben je van plan om naar een dansfestival te gaan, dat kan prima maar lees eerst deze punten door. 

Zonesteek en uitdroging 

De meest voorkomende klachten op een festival is een zonnesteek en uitdroging. Vooral voor een zwangere vrouw is het belangrijk om genoeg te blijven drinken. Er wordt aangeraden om zes tot zeven glazen water per dag te drinken. Ook als je danst, verlies je veel vocht door het zweten. Als jij uitgedroogd ben, dan is jouw baby dat ook. 

Te harde muziek 

Te harde muziek kan zelfs gehoorschade bij de baby veroorzaken. Een zwangere vrouw mag maximaal aan 80 decibel blootgesteld worden. Dat is te vergelijken met een föhn, een voorbijrazende trein of een motorfiets. Op een festival wordt al gauw boven de 100 decibel gemeten. Nu dempt de buikwand ongeveer 5 decibel, alleen dat is niet genoeg om langdurig bij harde muziek te staan. Probeer dus te harde muziek te vermijden en niet naast een geluidsbox te dansen. 

Zwangerschap  

De eerste paar weken van je zwangerschap kan je zeker nog dansen en losgaan. Doe natuurlijk wat goed voelt. Als jij merkt dat je het niet meer trekt dan is het ook tijd om te stoppen met feesten. Luister altijd naar je lichaam. In je laatste trimester kan je als je fit genoeg bent ook nog een festival bezoeken. Let op het geluid, eventuele rook, warmte en drukte. Probeer het extreme hiervan te vermijden.   

Medische hulp 

Er zijn áltijd medische hulpdiensten aanwezig op een festivalterrein. Check voordat je gaat feesten waar ze staan. Mocht je je niet lekker voelen, hoef je ze niet meer te zoeken.  

Festival tips: 

  • Doe alles op je eigen tempo. Jij kent je lijf het beste. Merk je dat het te warm wordt, ga even aan de kant zitten en drink wat. 
  • Ga samen. Zorg dat je iemand hebt die op je kan letten.  
  • Een paraplu werkt ideaal als parasolletje. Zo hoef je niet in de felle zon te staan. 

Als je gaat, geniet ervan en let vooral op jezelf! 

 

Heb jij tijdens je zwangerschap een festival bezocht?  

 

Lees ook: 

51 namen met 'zomer' als betekenis 
Zó houd je je de baby koel en krijg je 'm in slaap met de hitte 

Bron: madeformum & goedgezind

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Sharon

    Ik heb indertijd vd oudste twee nog vaak in tentjes geslapen tijdens de zwangerschap en festivallen (wel anders dan de meesten hier heen gaan)

    Prijzen overigens ook veel lager.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50