Zwanger en hitte: hoe houd je je hoofd koel?

Zwanger en hitte: hoe houd je je hoofd koel?

Pfff, wat is het warm! En de hitte blijft de komende dagen nog wel even aanhouden. Hoe houd je je hoofd koel als je zwanger bent met deze hitte? Wij hebben tips!

Het is niet echt bewezen dat je als zwangere een hoge lichaamstemperatuur hebt door een zwangerschap, maar als het zo warm is als nu, kun je je behoorlijk ongemakkelijk voelen. Als zwangere heb je namelijk wel meer moeite om af te koelen en is de kans groter dat je uitgedroogd raakt. Daarnaast kan warm weer ervoor zorgen dat kunt flauwvallen, sneller vermoeid bent of een zonnesteek krijgt. Je temperatuur op peil houden is dus wel zo fijn!

Zo raak je niet oververhit

Doe rustig aan

Heb je een drukke agenda? Doe maar even niet. Het is het beste met dit weer om zo rustig mogelijk aan te doen. Ga niet te fanatiek en lang wandelen, hardlopen of andere sporten doen met dit weer. Probeer je lichaam aan dit warme weer te laten wennen voordat je weer gaat sporten.

Water, water en water

Als je toch gaat sporten, zorg dat je genoeg drinkwater bij je hebt zodat je niet uitdroogt. Wat ook lekker is: neem een plantenspuit met water mee om af en toe in je gezicht te spuiten. Werkt heerlijk verkoelend!

Wat ook een fijne manier is om af te koelen: doe je polsen onder de kraan en laat er koud water overheen stromen. Of neem een fles water mee de tuin in en giet af en toe wat koud water over je polsen heen.

Een verkoelend bad nemen tijdens deze hitte is ook de manier om af te koelen. Zorg dat het water niet warmer is dan 32 graden Celsius.

Luchtige kleding

Draag luchtige kleding dat niet strak om je lichaam zit. Linnen kleding voelt het meest comfortabel.

Lekker in de schaduw

Blijf zo veel mogelijk in de schaduw en gebruik een parasolletje als je aan de wandel bent.

Heb jij nog verkoelende tips?

Lees ook:

Zwangerschapsmasker: wat is het precies?
Wat kun je doen tegen opgezwollen voeten tijdens je zwangerschap?

Bron: NCT, Foto: Anthony Tran via Unsplash

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50